Флорариум .
-
- Корифей
- Контактная информация:
Re: Флорариум .
Масдевалії не пробували?
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Поки не загострював на них увагу, чомусь вони мені здаються складними. Зараз є можливість посадити Masdevallia glandulosa , не знаю, як вона себе поведе в флораріумi, досвіду ніякого . Буду вдячний, якщо щось порадите вiдносно цього виду. З чуток непогана для новачка Masdevallia strobelii , але її немає на моєму обрії.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Я не наважусь щось радити. В мене одна гібридна масда вмерла в спеку літком. Зараз в террі живе nidifica. Вологість 80-90%, температури не міряю, бо градусник зламався. Які вже є. Все рідне листя поступово рослина скинула, виростивши нове, більш коротке. Бутонів, думаю, не буде, бо не досвічую.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Посадив нову рослину. Trias disciflora.
Bacopa australis, була вилучена повністю. Не знаю з чого там пішли нові паростки, мабуть десь залишився шматочок чогось. Видаляти повторно не став, дав знову розростися. Нехай закриє все килимом в нових умовах зниження рівня води.
Зняв відео з крабом. Іноді я їх годую живим кормом.
https://www.youtube.com/watch?v=w89x23V ... e=youtu.be
Bacopa australis, була вилучена повністю. Не знаю з чого там пішли нові паростки, мабуть десь залишився шматочок чогось. Видаляти повторно не став, дав знову розростися. Нехай закриє все килимом в нових умовах зниження рівня води.
Зняв відео з крабом. Іноді я їх годую живим кормом.
https://www.youtube.com/watch?v=w89x23V ... e=youtu.be
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Всi Bulbophyllum в стадії активного росту.
Bulbophyllum ambrosia
Bulbophyllum Emily Siegerist
Bulbophyllum weberi
Bulbophyllum ambrosia
Bulbophyllum Emily Siegerist
Bulbophyllum weberi
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Нова рослина , Psychopsis versteegianum . Інформація за родом окремо торкається стану коренів при поливі. Спробував посадити на труху пня, яка добре зарекомендувала себе як субстрат в боротьбі з перезволоженням коренів у бульбофілумiв.
Paphiopedilum helenae, адаптувався на новому місці, як мені здається. Лист одного з ростов відносно швидко стає довшим . Під мохом, якщо його підняти, видно початок зростання нових коренів черевичка.
Phalaenopsis stobartiana. Початок нових коренів. Листя стали пружні. Можна вважати адаптувався.
Phalaenopsis lindenii . Нова точка росту випередила за розміром листя стару.
Paphiopedilum helenae, адаптувався на новому місці, як мені здається. Лист одного з ростов відносно швидко стає довшим . Під мохом, якщо його підняти, видно початок зростання нових коренів черевичка.
Phalaenopsis stobartiana. Початок нових коренів. Листя стали пружні. Можна вважати адаптувався.
Phalaenopsis lindenii . Нова точка росту випередила за розміром листя стару.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Черевичок природно виглядає, як начебто сам там виріс.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Він з природи , дикун. Такий же і дорітіс пулхеріма.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Красень!
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Дякую! Але вiн в небезпецi. Кут в якому він посаджений самий далекий від вентиляції. Я його посадив з піднесенням, через т- образну конструкцію з двох паличок, щоб була сухість , але коріння вже починають торкатися проверхонь, вони завжди занадто сирі після поливу. Я вже підійшов до того, щоб закрити цю прогалину і зібрав вентилятор на кранштейні , так щоб можна було задавати напрямок повітряному струмені. Вентиляція дійде до недоступних місць
Залишилося закріпити кранштеін на стелі флораріума. Дорітіс дочекається захисту вчасно.
Доречі. Починає квітнути мультифлора .Тепер 3 квітконоси. Минулого разу з одного була завелика куля сталево-рожевого коляру , що буде тепер в розмiрi , навіть не уявляю.
Ще, квітка у Lockhartia lunifera . Не знаю як і описати її.
Залишилося закріпити кранштеін на стелі флораріума. Дорітіс дочекається захисту вчасно.
Доречі. Починає квітнути мультифлора .Тепер 3 квітконоси. Минулого разу з одного була завелика куля сталево-рожевого коляру , що буде тепер в розмiрi , навіть не уявляю.
Ще, квітка у Lockhartia lunifera . Не знаю як і описати її.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Lockhartia lunifera: джміль.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
З особистого досвіду недавнього декорування. Якщо в флораріумi потрібно посадити на камінь мох , найкраще і доступніше брати звичайний для міста рід Bryum. При цьому бажано знайти не такий, що розрісся в сприятливих місцях, а той ,що прижився десь в важких умовах, наприклад на асфальті. Вiн має тонку підкладку з грунту (пилове сміття, чорнозем). Клаптик такого моху липне до каменя як скотч. Можна обліпити клаптем моху нерівні поверхні і він буде повторювати всі вигини. Адже для того, щоб Bryum розвивався, потрібна відсутність доступу повітря під його пласт. Якщо така умови не виконується , мох підсихає з країв, гине ділянками і виглядає недекоративно. На фото, задекорував в описаному ключі валун. Сміття підкладки моху відразу привернуло увагу місцевої фауни, краби постійно ворушать мох в пошуках їжі і якщо його погано приліпити до основи, легко піднімуть весь пласт.
https://www.youtube.com/watch?v=mcbu2rq ... e=youtu.be
Придбав Brassolaeliocattleya Alma Kee Tip Malee , для флораріума такий розмір занадто великий, буде жити на підвіконні.Так як світильник флораріума роздає світло ще на 20-30 см в сторони, досвічую рослину впритул до скла під його світлодіодами.
https://www.youtube.com/watch?v=mcbu2rq ... e=youtu.be
Придбав Brassolaeliocattleya Alma Kee Tip Malee , для флораріума такий розмір занадто великий, буде жити на підвіконні.Так як світильник флораріума роздає світло ще на 20-30 см в сторони, досвічую рослину впритул до скла під його світлодіодами.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Придбав кілька Pleione maculata. Дуже сподобалася квітка цього виду. Зробив піддон з легкого пластика, впритул , за формою стовбура декорації, обклеяв його корою. Субстрат: труха пня, короткий ворс кокоса, новозеландський мох, глиняні обпаленої кульки аквариумного грунту. Кріпити жорстко піддон не став, рослина вимагає взимку спокою і низьких температур, доведеться періодично виймати і переносити в більш холодне середовище, хоча це самий теплолюбний з Pleione, не нижче 10 ° C.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Успіхів Вам з плейоне.
Мені вони не підкорилися.
Мені вони не підкорилися.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Спасибі, сподіваюся щось вийде. А що у Вас зіпсувалося в планах по вирощуванню цього виду? У чому виявилася проблема? У мене Китай , дикун. На коренях був глино-піщаник якійсь, зовні, як якщо б наш бур'ян вирвати з землі і дати обсохнути коріння, то буде та ж картинка.
Квітка, приклад , виглядала так , видно стеблинки моху :
Квітка, приклад , виглядала так , видно стеблинки моху :
- Вложения
-
- изображение_viber_2020-01-07_19-44-25.jpg (50.29 КБ) 2404 просмотра