І призначив, відповідно сказаному, міністра освіти.Монекинеко писал(а):Пацан сказав, пацан зробив!

І призначив, відповідно сказаному, міністра освіти.Монекинеко писал(а):Пацан сказав, пацан зробив!
Закарпаття надає перевагу своєму своєрідному діалектуЛюдмилаНиколаевна писал(а): Надія, невже Закарпаття надає перевагу російській???? Я думала, що Ви писатимете українською![]()
Ксенія -Ксения писал(а):На рахунок літератури. "На цій мові" вона уже давно створена і відома у світі. Якщо Ви її не знаєте, то це не означає , що її немає.
Мої родичі живуть у Росії. Повірте, та інформаця, яку вони чують по телевізору на рахунок України, її мови і культури( я не про владу), народу далеко не позитивна. Я можу любити народ Росії, але не можу позитивно відноситись до російської влади.Негатив іде до влади цієї держави, а не до людей. Це потрібно розрізняти.
На жаль я сама не дуже вдоволена своєю українською. У мене виходить просто механічний переклад - в зв'язку з нерідністью мови плюс не часте її застосування. Мені щастило чути людей, які досконально нею володіють, читати книжки написані так, що не можна відірватись. У мене так не виходить. Українська мова повинна литися як струмок, вигравати барвами. А я занадто замислююсь над словами і побудовою речення. І, крім того, мій акцент. Приїжджаю на Україну (як у нас тут кажуть) і мене запитують - мовляв, пані іноземка?ЛюдмилаНиколаевна писал(а):Надія, Ви так гарно пишете українською мовоюМені сподобалось
![]()
Діалекти - річ цілком зрозуміла.Це явище є в кожній мові.Надія писал(а): Приїжджаю на Україну (як у нас тут кажуть) і мене запитують - мовляв, пані іноземка?![]()
Согласна по поводу Солженицина на все 100, мне кажется, все кто сидел там за убеждения ,такие как Стус и многие другие, уже были обречены,и они остались там навсегда. Не секрет , что в лагерях была своя система информаторов, может быть Солженицин был одним из них, поэтому и выжил. Но еще раз повторюсь, что это только моя точка зренияКсения писал(а):Ранній Тичина - мій улюблений поет. Його рання творчість відома не тільки в Україні, але й у цілому світі і перекладена багатьма мовами світу. " Сонячні кларнети" вважаються шедевром світової поезії. Ліна Костенко була однїєю з претенденток на Нобеліївську премію, але відмовилась , як тоді говорила з " політичних переконань", Василь Стус був теж висунутий на Нобеліївську премію, перебував у той час у тюрмі. Відомий Солженіцин здер "Сад Гетсиманський" Івана Багряного у свому" Архіпелазі...". Якщо українська література така бідна , навіщо займатись плагіатом і красти твори її письменників. Це не тільки мої висновки, а висновки закордонних і наших літературних критиків.
Можу продовжити список, але не думаю, що є потреба. Не можна не любити те, чого не розумієш, або не знаєш. У цьому головна проблема багатьох українців.
На мой личный взгляд вы очень преувеличиваете... Я в России практически не слышала от людей о вражде с украинцами. Ну разве что о личных отношениях с родственниками своими жеЛюдмилаНиколаевна писал(а): Завдяки тому бруду, який ллється з масмедіа Росії, для величезного відсотка росіян тепер українці - ворог №1. І Росіяни тут не винні..
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 10 гостей