наша мова

Ответить
Sue
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Sue »

Алеся писал(а):
Ксения писал(а):Маю можливість часто спілкуватись з людьми з цих регіонів, та й була у Донецьку ( села і селища), чула , на якій мові люди розмовляють. Російської там мало.
А мы тут как бы живем... ничего? И в сёлах тоже живём .....
ну Вам то конечно виднее
Я родилась и выросла в Донецкой области, Славянский р-н. Мой папа родом из харьковской области. Здесь в сёлах действительно говорят по-украински. Это факт.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

-
Последний раз редактировалось Feodor 02 июл 2010, 06:47, всего редактировалось 1 раз.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Федоре, партія регіонів маніпулювала текстом хартії європейських мов чи як воно там називається. Не роби великі очі і невинний вигляд, тому що хіба лінивий не читав, що за текстом хартії Україна абсолютно не зобовязана вводити російську другою державною, оскільки саме за визначенням, даним в цій хартії - Україна є моноетнічна держава. 78% населення назвали себе УКРАЇНЦЯМИ. Ти ж крутий :), латинь знаєш, то я думаю, ти зможеш прочитатив мому пості ці цифри. Ти мене уже раз питав, що це за хартія така (як дивовижно - знати про всілякі мови і латинські вислови і ні сном ні духом про цю хартію). Вся Європа на підставі цієї хартії виділяє преференції тим і іншим мовам.
Про російську як другу державну - кажи уже краще: я хочу білоруський варінт. Будь відвертий.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

-
Последний раз редактировалось Feodor 02 июл 2010, 06:47, всего редактировалось 1 раз.

Алеся
Местный
Местный
Мобильный: 380673991581
Домашний: 806127879713
Контактная информация:

Сообщение Алеся »

Sue писал(а): Я родилась и выросла в Донецкой области, Славянский р-н. Мой папа родом из харьковской области. Здесь в сёлах действительно говорят по-украински. Это факт.
А я родилась в Запорожской области.... мама родом с Каменки Днепрвской.
У нас сёла русскоязычные . Это факт

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Я не думаю, що варто вводити російську другою державною. Коли я тебе прямо питаю, чи тобе влаштовує білоруський варіант з двомовністю - ти мені розказуєш про білоруську як державну у нас.
Я уточню свої слова: у Білорусії білоруська мова лишилался на вивісках держустанов і в побуті, кхм... пардон... білоруських нациків. Країна двомовна, друга мова - російська.
Запитую: тебе влаштує варіант, коли російська стане другою державною, а українська перейде лише на таблички держустанов і залишиться суто в Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Тернопільских областях?

Sue
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение Sue »

Алеся писал(а):
Sue писал(а): Я родилась и выросла в Донецкой области, Славянский р-н. Мой папа родом из харьковской области. Здесь в сёлах действительно говорят по-украински. Это факт.
А я родилась в Запорожской области.... мама родом с Каменки Днепрвской.
У нас сёла русскоязычные . Это факт
Что следует из того, что у мамы с Каменки Днепрвской сёла русскоязычные? (В чём я честно говоря, сомневаюсь, но раз уж вы утверждаете, будет неуважением не поверить)

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

-

Sue
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение Sue »

Feodor писал(а):
Giorgio писал(а):Я не думаю, що варто вводити російську другою державною.
Я знаю... Но миллионы твоих сограждан думают по другому.
И много миллионов думают также, как и Giorgio.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

-
Последний раз редактировалось Feodor 02 июл 2010, 06:48, всего редактировалось 1 раз.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Рекомендую з"їздити :)
Вивіски суто держустанов - білоруські. Інфрастуктура - співвідношення один-до трьох в користь російської.
Той ідеалістичний варіант, який ти виклав - у нас на жаль не можливий. Він практично ніде у світі не можливий - Канада, Бельгія, Ірландія, Білорусія....
Sue - дякую за підтримку. $:008
Федоре, річ не в другосортності. Річ в майбутньому держави. Я не хочу жити в сателіті Росії. Мені це нецікаво. Я не хочу бути представником народу, який сам ні на що не здатен.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

-
Последний раз редактировалось Feodor 02 июл 2010, 06:48, всего редактировалось 2 раза.

Алеся
Местный
Местный
Мобильный: 380673991581
Домашний: 806127879713
Контактная информация:

Сообщение Алеся »

Giorgio писал(а):Я не думаю, що варто вводити російську другою державною.
Я уточню свої слова: у Білорусії білоруська мова лишилался на вивісках держустанов і в побуті, кхм... пардон... білоруських нациків. Країна двомовна, друга мова - російська.
Запитую: тебе влаштує варіант, коли російська стане другою державною, а українська перейде лише на таблички держустанов і залишиться суто в Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Тернопільских областях?
Получается Вы боитесь русского языка? Боитесь что если их уравнять в правах, то украинский будет меньше использоваться и не будет развиваться? Боитесь развивать свой язык без нас? Думаете сами не справитесь? А это нормально из-за своих страхов менять других?
Возьмите в пример не Беларусь :) В здоровом обществе конкуренция благоприятно сказывается на развитии чего бы то ни было... У нас же получается правая рука бьёт левую, так толку не будет. Двумя руками можно сделать больше. :)

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

У кого яка є жаба ;-)
Той про ту і пише.
Що вона йому наквака
Те він і запише $:021
Вложения
Летюча жаба 1.jpg
Летюча жаба 1.jpg (66.99 КБ) 1712 просмотров

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Федоре, ти мене не чуєш. І не читаєш того, що тобі не подобається. Бельгія на межі розпаду саме по мовній ознаці. В Швейцарії не та модель, які ми можемо застосувати. Англійська мова в Індії - тимчасово державна. Це раз. Два - хінді настільки відрізняється від інглішу, що там нема загрози поступового злиття. В Канаді реально двомовні в побуті - менше процента, це статистика. Англійська Канада і французька Канада через мову - це дві Канади в одній. В Фінляндії немає загрози витіснення фінської саме англійською через їх несхожість.
Алеся, я не боюся справитися без вас. Питання тут в другому. Російська влада на підставі того, що у нас розмовляють чи можуть розмовляти російською автоматично записує всіх до русскіх. Агресивна риторика окремих можновладців РФ легко добудовує подальшу цепочку - російська мова - русскіє-жітелі времєнно оккупированніх терріторій. Утрирую звісно, але намагання всіх записати в один народ служить фоном до намагання відновити свою владу і вплив на таких територіях. Для мене мова - це потужний засіб формування єдиної держави. І Україна не настільки маленька, щоб не могла бути гравцем на міжнародному полі.
Двома руками можна працювати. А язиком - тільки ляпати :)

Ответить

Вернуться в «О разном»