Флорариум .

Ответить
Akhenaten
Местный
Местный
Контактная информация:

Re: Флорариум .

Сообщение Akhenaten »

Очень красиво и интересно :) Приятно видеть, как развивается флорариум :) Шикарные водяные папоротники :)

Annoli
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Annoli »

Папороті чарівні $:084

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

Придумав нарешті, як боротися ефективно із зеленою цвіллю. Застосування фунлдазола хоч і ефективно, але дуже обмежує можливості.
Він занадто токсичний, щоб постійно з ним мати справу, та й живі організми його не переносять, а я вже запустив водних равликів і планую,як вже говорив, надалі додати ракоподібних.
Черговий спалах цвілі стався після того, як я припинив використовувати хімію і біопрепарати заради процвітання моху. Мох відгукнувся з вдячністю, але за ним, спочатку сором'язливо, а потім, як слон в посудній лавці вийшла на сцену цвіль. Я ризикнув застосувати проти неї перекис водню, звичайну аптечну 3% -у.
Результат виявився позитивний. Мох на таку перекис не реагує пригніченням, тобто, можна поливати прям в тощу моху. Цвіль пригнічується добре. Якщо вона десь вже наплівла свої плівки, то вони легко знімаються голкою шприца, в який набрана перекис, так зручніше. Перекисом заливається очаг і відразу голкою забирається цвілево-водорослева плівка. Можна застосовувати багаторазово перекис, тоді розвитку гіф не буде, але плівка буде залишатися потенційним осередком, так що краще її видалити.Цвіль пручається в найбрудніших місцях і через день-два знову викидають гіфи, але все скромніше і скромніше, видно, що вона поза сил від такого регулярного впливу. Місця, де цвіль справила сильні руйнування вирізав у моху ножицями і в порожнечі, що утворилися вставив труху пня відповідної фракції. Як я вже писав вище, труха пня не піддається цвілі взагалі, а мох дуже любить заповзати на цей субстрат . Так як перекис стікає після обробки ділянок моху в водну частину, то і нитчата водорість в ній почала відступати. До речі, саме методика боротьби з нитчатой водорістю і привела мене до застосування перекису проти зеленої цвілі.

Annoli
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Annoli »

А як водні рослини на перекис реагують, якщо реагують?

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

Ніяких гноблення у вищих рослин і мохів не помічаю, поки, хоча деякі місця оброблені неодноразово, по 4-5 разiв . У воді так само все в порядку.Ростуть швидко, на перекис не реагують. Є місце, де водний мох був переплетений з водоростями в суцільний зелений клубок, після 2 -3 днів обробки водорості стали тьмяні. Сьогодні після чергової обробки грудка розпалася, водорості порвалися і спливли на поверхню брудно-зеленою пухкою масою. Мох залишився в тонусі.

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

Так виглядає мрiя. :)

Изображение

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

З усього комплексу заходів боротьби з цвіллю в флораріумi , найвагомішим виявляються просушування. Витяжка зараз увiмкнена на всі 3 кулера . Протягом 10 хвилин кожної години вона знижує вологість від 88% до 65%. За довідником, вологість до 70% згубна для зеленої цвілі. Так воно і є. Зниження до 65% дозволяє присушити мох протягом доби до стану, коли при дотику до нього він здається твердим. При цьому зрошення двічі на добу по 2 хвилини воскрешає мох до зростання, на кілька годин. Цвіль при цьому не може рухатися гіфами.
Перекис водню знищує нові гіфи і пригнічує осередки цвiлi , але не знищує спор . Тому в довгостроковій перспективі вигідний просушуютчий режим. Він нетрудомісткий і корисний для епіфітів. Єдине що, плевроталліди на тонкому моху і бульбофілуми з оголеними коренями бажано облити водою раз на добу, крім зрошення. Це зрошення, в свою чергу, може не доносити в товщу моху воду, тому товсті нарости моху можна так само пролити.

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

Зміни які відбуваються з рослинами.
Pleurothallis resupinata. Молодий лист в динаміці. Так само зав'язується знову квітка. На фото видно, що я раніше дві вже видалив. Не знаю чи давати йому процвести, або знову обмежити.
DSCN0010.JPG
DSCN0010.JPG (110.72 КБ) 1721 просмотр
Haraella retrocalla .
Вже, як здається, за зоною небезпеки, листя які виросли в флораріумi не жовтіють і не опадають.
DSCN0012.JPG
DSCN0012.JPG (133.05 КБ) 1721 просмотр
Barbosella cogniauxiana .
На неї навалюється своєю масою мох . Але поки чіпати мох не хочу, тому що пригнічення рослини не помічаю. На мою думку у них своєрідний симбіоз в плані затримки вологи.
DSCN0009.JPG
DSCN0009.JPG (126.05 КБ) 1721 просмотр
Psychopsiella limminghei.
Варіегатнiсть стала чіткіша. Нова бульба росте відносно швидко.
DSCN0006.JPG
DSCN0006.JPG (114.71 КБ) 1721 просмотр
Restrepia brachypus.
Зростання не припиняє, хоча, трохи сповільнилася.
DSCN0013.JPG
DSCN0013.JPG (121.15 КБ) 1721 просмотр
Bulbophyllum weberi .
Після цвітіння без перерви пішла вперед ризма.
DSCN0015.JPG
DSCN0015.JPG (131.51 КБ) 1721 просмотр
Trisetella andreettae.
Пересадив рослину в більш сухе місце, вище до світла, на гілку з вишні, покритої присохлим лишайником, зверху більш тонкий шар живого моху. На старому місці піддавалася нападу цвілі і не встигала обігнати швидко зростаючий вид деревного моху, який її почав притенять. Начебто зростання не зупинилося.У основи рослини пухка субстанція - це я прикрив корінці протонемою тонкого моху. Протонема не загинула. Помітив, що гниття під нею не буває, мабуть поглинає всю вільну органіку.
DSCN0026.JPG
DSCN0026.JPG (158.74 КБ) 1721 просмотр

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

Забув показати, як виглядає флораріум вночі. $:025
DSCN0001.JPG
DSCN0001.JPG (51.34 КБ) 1692 просмотра

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

Квітучий фаленопсис притенив неофінетію. Але це їй не зашкодило, продовжує зростання.
009.JPG
009.JPG (220.53 КБ) 1623 просмотра
Pleurothallis resupinata вийшов за блочек кореневою, довелося подовжити його знизу пробкою.
013.JPG
013.JPG (140.42 КБ) 1623 просмотра

Annoli
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Annoli »

владислав,
Не можна хворим людям таке коріння показувати $:021 Жаба душить :mrgreen:

Akhenaten
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Akhenaten »

Думаю, неофиентия будет счастлива в таком виде посадке :) И плевроталида похоже тоже не жалуется :)
Хорошие фотографии :)

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

Дякую. :) Coelogyne fimbriata організувала квітку.
002.JPG
002.JPG (156.28 КБ) 1536 просмотров

владислав
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение владислав »

У декоруючий пінопласт, який оповив корінням Phalaenopsis lindenii , заздалегідь, при будівницьтві , на весь протяг, пропалені паяльником безліч тупикових округлих каналів, по формі жала того ж паяльника, на 3 - 4 см вглиб (ширина декору) і заповнені пухким живильним торфом (торф / добр.) .І сам декор обвалян в цьому ж торфі. Тому не підживлюю рослину нічим при цвітінні.Торф повільно віддає добриво корінням при змочуванні.
005.JPG
005.JPG (101.02 КБ) 1466 просмотров
Trisetella andreettae сильно засмагла на новому місці, світла явно багато для неї. Але зростає потихеньку, так що міняти нічого не буду, чогось думається, що пересадка буде небезпечніша за світло. Та й червоною вона виглядає цікаво.
014.JPG
014.JPG (69.96 КБ) 1466 просмотров

Ответить

Вернуться в «Орхидеи»