Флорариум .
- Akhenaten
- Местный
- Контактная информация:
Re: Флорариум .
Прекрасное фото. Словно кусочек дикой природы
Отличный фаленопсис. Будет интересно увидеть его в полном роспуске.

- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Bulbophyllum ornatissimum . Звичайно наживо цвітіння бульбофіллума, це не на зображенні або фото. Пересмикує увагу на себе навіть на тлі яскравого фаленопсиса. Причина тому - форма квітки і тонка стеблинка до нього. Він ніби підвисає в повітрі.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Ой, а форма кожної квітки чи пелюстки? просто космічна. Це треба вивчати інженерам, витвір уяви і геніальності.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Кілька квіток в парасольці, проте в описі 3-5 квітів, а у мене 7. Квіти повинні бути жовтуваті, а у мене рожеві. Може колірна морфо інша. Ризма і бульби за описом підходять. Так само в мережі є багато точно як мої з підписанням Bulbophyllum ornatissimum.
Може це Bulbophyllum rothschildianum , дуже схож ? Нехай розквітне повністю, тоді буде легше визначити.
Може це Bulbophyllum rothschildianum , дуже схож ? Нехай розквітне повністю, тоді буде легше визначити.
- Akhenaten
- Местный
- Контактная информация:
Потрясающий бульбофиллюм
А мне напомнило это не зонтик, а веер парящий в воздухе
Как только такой тонкий цветонос это выдерживает
И по моему это точно не Bulbophyllum rothschildianum и не Bulbophyllum ornatissimum, они совершенно иные. А сильнее всего похож на достаточно редкий, по моему мнению, Bulbophyllum weberi http://www.orchidspecies.com/cirrweberi.htm
Вот фото от IOSPE

А это Ваше фото

Ощущение, что они идентичны
А какой размер всего веера и отдельного цветка, длинна и ширина?

Вот фото от IOSPE

А это Ваше фото
Ощущение, что они идентичны

А какой размер всего веера и отдельного цветка, длинна и ширина?
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Веер примерно 5,5 Х 3,5 см . Длинна цветка 2,5- 3 см, ширина 0,5-1 см.
Вот ближе сам цветок :
Спасибо за помощь в определении.
Растение с Хама скорее всего , систематика наверняка в пути перепуталась ,учитывая широкопрофильность привозившего . Сравнил бульбы и листья , много сходства с Bulbophyllum weberi . Молодой лист коричневый , зрелые бульбы четырехгранные, желтоватые, с ярко выраженными гранями , которые не пропадают после набухани бульбы .
Так же от этого человека у меня есть дендробиум ,который пока считаю Dendrobium sagittatum. Развивается этот "секретный вид" в флорариуме хорошо. Ранее на ярком свету становился полностью бордовым. Посадил его в верхний правый угол флорариума, там свет не такой интенсивный и растение вернулось к своему зеленому виду. На месте выгнившего листа ,что случилось при мокром содержании еще до переноса в флорариум , появились детки. Пока не цвел .
Вот ближе сам цветок :
Спасибо за помощь в определении.

- Akhenaten
- Местный
- Контактная информация:
Конечно более яркое место имеет смысл оставить более светолюбивому растению. Будут листья будут и цветочкивладислав писал(а): Так же от этого человека у меня есть дендробиум ,который пока считаю Dendrobium sagittatum. Развивается этот "секретный вид" в флорариуме хорошо. Ранее на ярком свету становился полностью бордовым. Посадил его в верхний правый угол флорариума, там свет не такой интенсивный и растение вернулось к своему зеленому виду. На месте выгнившего листа ,что случилось при мокром содержании еще до переноса в флорариум , появились детки. Пока не цвел .

- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Почав підходити до вирішення задачь по водній частині флораріум. Її безопеляціонно оголосили своєю територією нитчасті водорості. Після застосування еритроміцину загинули безвозворатно всі види синьо-зелених водоростей (цанобактеріі), які окупували до цього всі поверхні без пропусків. Після застосування двох різних за механізмом дії препаратів проти зелених водоростей (були влиті слонячі дози) залишився якийсь вид дуже резистентний до всього. На зовнішній вигляд в колонії - звичайна твань. Можна її видаляти механічно, накручуючи на пензлик, що власне і роблю, але це не вирішення питання. Потрібні риби, равлики і креветки - пожирачі зелених водоростей.
Щоб не занести в воду червоні водорості Compsopogon , якi нiхто не їсть , слід все придбати в благополучних господарствах, а не в зоомагазинах. Почав з членистоногих, вибір припав на японську болотну креветку, вона не розмножується в прісній воді, так як є карідіной (цикл равитку личинки в морi) і не буде безконтрольно забруднювати воду . Вона відносно велика, невибаглива, нестримно пожирає водорості не чіпаючи при цьому вищі рослини. Латинь: Caridina multidentata.
Купив підлітків близько 2 см, 11 штук. Спробував на одній особині воду з флораріуму. Як я і думав креветка була шокована, але не загинула. Я дав їй посидіти пару годин у воді, разбавлненной навпіл з чистою і хвилин 20 в повністю флораріумной. Потім повернув назад в рідну воду. Креветка на ранок перелиняла. Це ознака несприятливого середовища. Замінив 70% води в флораріумi на свіжу, видаливши стару, що містила різні добрива і сліди продуктів розпаду пестицидів. Через 3 дні повторю перевірку.
Разом з креветками взяв у людини і кілька видів моху.Хто-то повинен забирати у водоростей джерело живлення. Печінковий мох розклав на сходинках водоспаду і трохи помістив в водну частину. Буду і далі додавати різні види моху, поки якісь не знайдуть мої умови прийнятними. Багато акваріумних мохів з легкістю виходять на поверхню, вони умовно водні.
Щоб не занести в воду червоні водорості Compsopogon , якi нiхто не їсть , слід все придбати в благополучних господарствах, а не в зоомагазинах. Почав з членистоногих, вибір припав на японську болотну креветку, вона не розмножується в прісній воді, так як є карідіной (цикл равитку личинки в морi) і не буде безконтрольно забруднювати воду . Вона відносно велика, невибаглива, нестримно пожирає водорості не чіпаючи при цьому вищі рослини. Латинь: Caridina multidentata.
Купив підлітків близько 2 см, 11 штук. Спробував на одній особині воду з флораріуму. Як я і думав креветка була шокована, але не загинула. Я дав їй посидіти пару годин у воді, разбавлненной навпіл з чистою і хвилин 20 в повністю флораріумной. Потім повернув назад в рідну воду. Креветка на ранок перелиняла. Це ознака несприятливого середовища. Замінив 70% води в флораріумi на свіжу, видаливши стару, що містила різні добрива і сліди продуктів розпаду пестицидів. Через 3 дні повторю перевірку.
Разом з креветками взяв у людини і кілька видів моху.Хто-то повинен забирати у водоростей джерело живлення. Печінковий мох розклав на сходинках водоспаду і трохи помістив в водну частину. Буду і далі додавати різні види моху, поки якісь не знайдуть мої умови прийнятними. Багато акваріумних мохів з легкістю виходять на поверхню, вони умовно водні.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Може дрібнючу кладофору?
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Можна і її. Взагалі варіантів багато, впораюся
. Водорості запустили процес пожвавлення флораріуму. Це новий етап. Крабів буду садити через місяць , вже домовився з їх заводчиком . Креветками пiдманіторю стан середовища. Водорость -побочне питання. Це не серйозна проблема, скоріше привід для початку.

- владислав
- Местный
- Контактная информация:
В'янення моху після застосування аерозольних інсектицидів не було різким. В першу чергу страждають кінчики моху. Вони загострюються, стають коричневими, не тримають росу, від чого мох перестає відбивати світло і виглядає тьмяно. Все розвивається повільними темпами так, що не можеш вже порівняти з минулим, але бачиш, що все стало якимось іншим. Зворотний же процес вибуховий. Відразу бачиш що було втрачено, як тільки з'являється нова поросль, що утримує росу. Окремі ділянки, з найсприятливішим для моху характером грунту і освітлення, знову починають виглядати, як мініатюрні пейзажі.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Нарешті прокинувся останній плевроталлід. Pleurothallis resupinata. Тепер все в зростанні . Молодий лист з яким прийшла рослина так і не розвинувся. Помітив для себе, що це має бути часте явище, так як бачу повтор такого вже в декількох випадках.
Haraella retrocalla все таки скинула все старе листя. Нові, як мені здається, ростуть більш тонкі і глянсові. Швидше за все проблема була не в харчуванні листя, а в їх загальної адаптації .До потрапляння до мене листя напевно розвинулися в більш сухому середовищі і не витримали вологий режим по внутрішньої біохімії. Все таки дивлюся на рослину з оптимізмом, з'являється ще один новий лист.
Haraella retrocalla все таки скинула все старе листя. Нові, як мені здається, ростуть більш тонкі і глянсові. Швидше за все проблема була не в харчуванні листя, а в їх загальної адаптації .До потрапляння до мене листя напевно розвинулися в більш сухому середовищі і не витримали вологий режим по внутрішньої біохімії. Все таки дивлюся на рослину з оптимізмом, з'являється ще один новий лист.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
розпустилися всі квіти
-
- Корифей
- Контактная информация:
Рясне гроно. Скільки там квіточок? Видно, що світла йому вистачає, щільний букетик вийшов.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
23 квітки, 2 штуки підсушив ще в маленьких бутонах.
Водна частина отримала плаваючі по поверхні рослини як складову боротьби з водоростями.
Папороть азола (Azolla caroliniana)
Лiмнобiум"гігантська ряска" (Limnobium stoloniferum)
Папороть сальвiнiя (Salvinia natans)
Так само посадив мініатюрний вид альтернантери. Alternanthera reineckii sp. 'Mini'
Водна частина отримала плаваючі по поверхні рослини як складову боротьби з водоростями.
Папороть азола (Azolla caroliniana)
Лiмнобiум"гігантська ряска" (Limnobium stoloniferum)
Папороть сальвiнiя (Salvinia natans)
Так само посадив мініатюрний вид альтернантери. Alternanthera reineckii sp. 'Mini'