Мама мія! Де ви це знайшли? Я в шоці...Монекинеко писал(а):Відповідь Запорожцiв Магомету IV
наша мова
- Sue
- Хранитель традиций
- Контактная информация:
Re: наша мова
- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Можна силочку на оригіналМонекинеко писал(а):Відповідь Запорожцiв Магомету IV

- mia
- Местный
- Контактная информация:
Зося, так вы еще и почти землячка:) Хотя Луганск и Луганская область очень большая разница
А если серьезно - просто удивлена откуда столько западенской нелюбви к рускодумающему контингенту? Или у Вас ко мне личное;)
Лично я бы хотела чтобы мои дети учились на русском. Потому что русскоговорящая семья. Хотя пока появятся детии и до школы дорастут много чего в нашей стране может измениться:)))

А если серьезно - просто удивлена откуда столько западенской нелюбви к рускодумающему контингенту? Или у Вас ко мне личное;)
Лично я бы хотела чтобы мои дети учились на русском. Потому что русскоговорящая семья. Хотя пока появятся детии и до школы дорастут много чего в нашей стране может измениться:)))
- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Sue писал(а):Мама мія! Де ви це знайшли? Я в шоці...
Вікіпєдія вам в допомогу дівчата!зося писал(а):Можна силочку на оригінал

Миле Рожеве Кошенятко, з якого посту ви зробили такі висновки?mia писал(а):откуда столько западенской нелюбви к рускодумающему контингенту? Или у Вас ко мне личное;)

- mia
- Местный
- Контактная информация:
Да упаси Боже:)) Киса в шапке, как я могу отправить на такое людей которые круче всех турбуются о нашей стране:))) Наоборот, здоровья вам, сделайте страну самой лучшей в мире:))))
- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Не ну круче чем Азаров с Януковичем + четыреста псят депутатов - у гибискусятницы не получится конечно, но буду стараться если и не лучше всю страну сделать, то хоть украсить ее цветами 

-
- Местный
- Мобильный: 0674445504
- Контактная информация:
Ой, Алена, спасибоМонекинеко писал(а):Відповідь Запорожцiв Магомету IV
Запорожские казаки турецкому султану!

Не поленилась, нашла это письмо в трехтомнике Яворницкого - и таки да, сразу видно, что там отцензурированный вариант :-)
- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
А в чому там різниця?????Я п'ять років навчання жила саме в Луганську.mia писал(а):Хотя Луганск и Луганская область очень большая разница
mia,Боже збав !!!!Нічого особистого. Мене особисто дивує таке небажання розмовляти на мові країни в якій ви живите. І аргумент завжди один, виросли в російськомовному оточенні та вся сім'я розмовляє російською. Та і немає у мене "столько западенской нелюбви к рускодумающему контингенту". Просто я дуже сильно люблю мою країну-Україну її мову, культуру, людей. Ви кажете, що ми майже земляки. Тоді мені дивно, як можна вирости осередь такої краси степу і так не любити землю, яка подарувала вам таку красу. Обожнюю степ, коли навкруги ковила гойдається , золото пшениці і де не де пробиваються квіточки маку. Таке видовище залишається в пам'яті на все життя. Коли лежиш в траві вдихає пахощі різнотрав'я, дивишся в небо де кружляє степовий орел . Як можна не любити цю землю, мову її, пісні які лунають на кожне свято. Все залежить тільки від людини і її світосприйняття. Не знання мови і не володіння нею, це в першу чергу неповага до цієї землі. А мову треба вчити. В Польщі наприклад я не зможу вимагати для своєї дитини україномовних класів та всього іншого. Я навіть на роботу не влаштуюсь без знання мови. Так що в Україні в цьому відношенні у вас гарна ситуація, шкіл достатньо, телебачення, преси. Та і все це питання надумане тими хто не бажає напружувати себе, та вчити українську.mia писал(а):Или у Вас ко мне личное;)
Вважаю, що українці дуже довго виборювали своє право розмовляти своєю рідною українською на території своєї батьківщини.Такі розмови з вашого боку виглядають як неприязнь до україномовного населення. Чомусь ви, намагаєтесь перевести в русло конфлікту всю розмову. Можливо час вже зрозуміти, чому українці так відстоюють свою мову і право бути тільки їй державною в Україні.
Моя дитина буде знати українську, польську ,російську, англійську, фарсі. Інші мови він вибере собі сам. Обмежувати однією мовою я його не буду. Краще книги читати в оригіналі, чим в перекладі.

- mia
- Местный
- Контактная информация:
Логично напрашивается вопрос: если я думаю по-русски, рождена в Украине, гражданин Украины - то значит я не люблю мою страну, не вижу ее красоту?
Я не за вытеснение украинского языка в моей стране. Я за МИРНОЕ СОСУЩЕСТВОВАНИЕ. Вопрос стоит в насильственной украинизации. Да, если у меня есть выбор, я смотрю фильм на русском. А Вы возможно выбираете украинский дубляж. Но в этом КЛЮЧЕВОЕ слово "выбираете".
В тему: посмотрели когдато в киношке мульт "Девять" естесно на украинском (кстати киношек в переводе на русский не показывают). На днях пересмотрели с русским переводом - другой совершенно мульт:)))
Я не за вытеснение украинского языка в моей стране. Я за МИРНОЕ СОСУЩЕСТВОВАНИЕ. Вопрос стоит в насильственной украинизации. Да, если у меня есть выбор, я смотрю фильм на русском. А Вы возможно выбираете украинский дубляж. Но в этом КЛЮЧЕВОЕ слово "выбираете".
В тему: посмотрели когдато в киношке мульт "Девять" естесно на украинском (кстати киношек в переводе на русский не показывают). На днях пересмотрели с русским переводом - другой совершенно мульт:)))
- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Яка українізація?????????? Про що це ви. Це мабуть про засилля інформаційного простору російською мовою. Коли заходиш в любий на вибір супермаркет, дивишся на пресу і бачиш 90% відсотків російськомовних видань. Включаєш телевізор ситуація повторюється. Про яку українізацію йде мова.mia писал(а):Вопрос стоит в насильственной украинизации.
У вас дійсно не сприйняття мови взагалі. Ви собі уявляєте такі претензії в Росії, не змогли подивитися мульт на українській мові. Там до речі ,не один мільйон етнічних українців живе, але люди живуть за правилами тієї країни на території ,якої вони проживають в даний момент часу.mia писал(а): На днях пересмотрели с русским переводом - другой совершенно мульт:)))
- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
А я смотрела мультик "Тачки" сначала на русском, а когда посмотрела с украинским дубляжем, то была в полном восторге от последнего.
- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Пісня гіпопотама Мото Мото з" Мадагаскару". У мене син співав її досить довго.
"Тачки" українською -це шедевр. Особливо Сирник
"Тачки" українською -це шедевр. Особливо Сирник

- mia
- Местный
- Контактная информация:
А какое может быть спрыняття когда я всю жизнь жила в Росии - родители военные? Я украинский понимаю интуитивно чтоли. Хотя бывают сложности с неоднокоренными словами:) Мне нет необходимости учить сейчас язык. Моего начального уровня вполне хватало давно еще для работы - документация на мове. Так же без печали когдато делала контрольные для нерадивых студентов. Лично для меня необходимость - двигатель изучения чего то нового.
Кстати наверное изза корней - мне украинский даже произношение дается легко. А вот мама родилась и училась в Белоруссии - она читает украинские слова на белорусский манер - смешно шо капец:)
А вобще я за второй национальный - за то чтобы дать возможность второй половине страны учить в школах, вузах детей на том языке, на котором они думают. При этом, поверьте, никто меньше любить страну не будет. Может даже больше станут за толерантность к гражданам.
Кстати наверное изза корней - мне украинский даже произношение дается легко. А вот мама родилась и училась в Белоруссии - она читает украинские слова на белорусский манер - смешно шо капец:)
А вобще я за второй национальный - за то чтобы дать возможность второй половине страны учить в школах, вузах детей на том языке, на котором они думают. При этом, поверьте, никто меньше любить страну не будет. Может даже больше станут за толерантность к гражданам.
- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Я зрозумів, більшу частину життя прожила в Росії, приїжджає в Україну і вимагає другої державної мови - російської. І це не тільки у міа так.
Навіть не коментується.
Навіть не коментується.
- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
Я прочитала и даже не знала, что ответить на это. Была просто в ступоре.