наша мова

Ответить
Раскидайка
Корифей
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Раскидайка »

Я не против, чтобы он знал украинский язык, но чисто так - факультативно, так сказать.
Та ваше повне право вчити дитину в російській школі
Так в том то и дело, что сейчас это сложно, потому что таких школ практически нет.

Eugen
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Eugen »

Раскидайка, а что плохого в том что ребенок будет знать и русский и украинский языки? Мне, допустим, в жизни это совсем не помешало... $:014

Раскидайка
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Раскидайка »

Я не говорю, что плохо. Но на первое место я ставлю русский язык, а украинский - на второе.

Eugen
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Eugen »

Раскидайка писал(а):Я не говорю, что плохо. Но на первое место я ставлю русский язык, а украинский - на второе.
Почему? У Вас в планах переезжать в Россию?

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Розкидайка - чи єдиніша мовно нація - тим вона згуртованіша. Майже всюди, де наявні кілька мов в державі - між людьми відбуваються серйозні ситуації. Бельгія, Канада - яскраві приклади таких держав. Білорусія, Ірландія - там світова мова витісняє мову нації. Швейцарія радше виняток, який це правило підтверджує.

Раскидайка
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Раскидайка »

На Россию планов точно нет, но это дело не меняет. Мы русскоязычная семья и мы тут не одни такие. Половина Украины. так почему нельзя сделать русский вторым языком, кому это будет мешать?
Giorgio писал(а):чи єдиніша мовно нація - тим вона згуртованіша.
Ой, я в это не верю. Нация или дружная, или нет, а количество языков тут ни при чём.

Натэла
Ветеран
Ветеран
Мобильный: 0956108929
Контактная информация:

Сообщение Натэла »

Раскидайка, здесь уже народ пытался писать что-то подобное, но забили сапогами $:101 .

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Натэла писал(а):здесь уже народ пытался писать что-то подобное, но забили сапогами
Навіщо перекручувати? Емоційна реакція форумчан на образи стосовно мови, поетів, літератури . Вона була адекватною. Ніхто з нас не написав стосовно російської мови, що вона є суржиком і не має право на існування. Але дехто дозволяє собі набагато ганебніші висловлювання стосовно України, називаючи її "геополитическим недорозумением".
Якщо людина хоче щоб її дитина навчалось російською, то це її особисте право вибрати мову навчання.І спілкуватися зі своєю дитиною мовою, яка є для неї рідною.Ніхто нікого в цій темі не засуджує за це. І хто тут кого бив ногами за це . Навіщо так все перекручувати під себе. Чи це демонстрація не розуміння того, що обговорюють люди в цій темі. $:014
Я особисто зі своє дитиною спілкуюсь трьома мовами, розуміючи що в майбутньому ці знання стануть в нагоді. Знання мов відкриває світ інформації. Тоді навіщо ставити себе в рамки однієї мови ?

Натэла
Ветеран
Ветеран
Мобильный: 0956108929
Контактная информация:

Сообщение Натэла »

зося, ЧТД - что и требовалось доказать :mrgreen:
Здесь много обсуждали проблему языка и не только в этой теме (темы создаются разные, но итог один).

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Мабуть таки я не в темі. Тема називається "наша мова" спілкування велось саме з цієї теми. Тут спілкуються люди яким не байдужа українська мова .І до чого тут:
Натэла писал(а):здесь уже народ пытался писать что-то подобное, но забили сапогами
Повторююсь ніхто ніколи і нікому не забороняв, чи ставив під сумнів право на спілкування та навчання російською. Але і не дозволяли собі ніколи виразів стосовно меншовартості російської нації та російської мови. Тим паче зневажати українців, які розмовляють російською. Це право вибору, кожна люди робить його свідомо. Не хочете розмовляти українською, не розмовляйте.Розмовляйте російською,чи ще якоюсь іншою мовою, але будьте ласкаві поважайте українську. Не паплюжте українську культуру, та поважайте український народ. Поважне ставлення до іншої культури, це ознака вихованості. Навчиться бути толерантними.Ви все ж таки не розумієте, що обурення та негативні емоції викликає саме зневажливе ставлення до української мови та культури.
З приводу другої державної російської, то в наш час це не можливо. Такі дії викличуть спротив, не як про ти самої мови, а скоріше не бажання повертатися в минуле.Мало часу минуло після отримання статусу незалежної держави та право вільно розмовляти і навчатися українською. Приклади цивілізованих країни, нам не підходять. Бо на жаль влада, політика влади далекі від цивілізації. І всі спекуляції на цю тему є нагнітанням конфліктів .
Натэла писал(а):Здесь много обсуждали проблему языка и не только в этой теме
Немає проблеми як такої.Російськомовне населення захищене добре. Та і забезпечене російськомовними виданнями, телебаченням на всі сто відсотків.Мені наприклад набагато важче знайти україномовну спеціалізовану літературу, ніж російськомовну. Так що проблем стосовно розвитку"языка" не повинно виникати взагалі .Російськомовних шкіл теж вистачає .Майже всюди є російськомовні класи. :mrgreen:

ДюДюка
проЭТесса
Контактная информация:

Сообщение ДюДюка »

Если аргументированный и развернутый ответ, без надоедливых повторений можно считать дракой, то зося "забила сапогами" Натэлу.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

ДюДюка, я не хотіла. Воно якось само по собі так вийшло $:023

Shpilka
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Shpilka »

Раскидайка писал(а): Почему я насильно должна учить язык, который мне чужой, да и не нравится он мне, если быть до конца откровенной. $:010 .
Простите, Раскидайка, это Ваше мнение и Вы имеете право думать, как хотите, но где Ваше чувство такта?

Раскидайка
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Раскидайка »

Чувство такта на месте, просто этот язык лично мне не нравится. Что тут такого? Не нравится так же, как например, немецкий. А вот польский нравится, и ещё английский, французвкий. Какие могут быть вопросы.

Светлана
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Светлана »

Марина, а представь например, что твоя семья русскоязычная живет не в Украине, а например в Германии или Польше.
Твои действия в этой ситуации? Я думаю, что твой сын пощел бы в школу немецкую или польскую, а русский изучал бы факультативно.
Чем наша страна хуже Германии или Польши в языковом аспекте? Пока мы сами будем относиться к своей стране как третьесортной, она и будет оставаться такой.
Изучение украинского языка твоим сыном это не его выбор, а твой выбор и в данном случае ты делаешь то, как тебе удобно.
А это неправильно. Я тоже ходила в русско-язычную школу, в семье говорили на суржике. Дочь ходила в украинский садик, а украинскую школу и поначалу мне трудно было со школьной программой, потому как все это я знала в русском варианте, а тут приходилось сначала самой вникнуть, а потом объяснять. И ничего, все живы и здоровы,как результат- мой ребенок знает 2 языка и говорит и на русском , и на украинском. Она теперь сама выбирает на каком языке ей удобно общаться.

Ответить

Вернуться в «О разном»