наша мова

Ответить
Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Ксения »

Feodor писал(а):
Я такому крепкому парню-таксисту как-то рассказывал о втором государственном. За тридцать минут он понял. И сказал: "да, такая точка зрения тоже правомерна". А с холопчиками говорить - зачем? Если они под памятниками да ещё с флагами стоят - они тупы по определению. Я предпочитаю беседовать с интеллигентами в кулуарах институтов и конференций. И где я лил грязь?
Ви можете розповідати про дуругу державну кому захочете. ЇЇ і так не буде. Коли говорите про "нациків"- ображаєте й мене. Знаю цих нациків особисто й сама до них належу. Ці люди люблять власну землю й нетерплять таких як Ви- проросійських національних шовіністів- монархістів.
Другої державної не буде не тому , що противні нацики так хочуть, а тому , що це не потрібно самій владі. Не буде діяти принцип- рзділяй, не буде на кого усі гріхи списувати.
Можливо Ви й любити бесідувати "с интеллигентами в кулуарах институтов и конференций" , або просто мрієте про це, але Вас туди не пустять. Уся Ваша інтелігентність й розумова біомаса в Google. Вибачте за різнкість в останній фразі, але це констатація фактів .
Хотілось би, щоб темка повернулась в звичне русло, без політичних домішків сьогодення. Кому не подобається укр. мова, або хто вперто не визнає її існування, не зобов"язаний читати дану темку, або нехай створить свою власну, про розвиток російської мови і утиски її нациками. Буду тільки читати, інколи.
Юро, вибач, востаннє зреагувала. На прощання.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Ксеніє $:008 дякую :)

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а): Ви можете розповідати про дуругу державну кому захочете. ЇЇ і так не буде.
Надеюсь, что Вы ошибаетесь.
Ксения писал(а): Коли говорите про "нациків"- ображаєте й мене. Знаю цих нациків особисто й сама до них належу.
Чем я Вас обижаю? Нравиться быть шовинисткой, ну... будьте шовинисткой.
Ксения писал(а): Другої державної не буде не тому , що противні нацики так хочуть, а тому , що це не потрібно самій владі. Не буде діяти принцип- рзділяй, не буде на кого усі гріхи списувати.
Тут Вы может быть и правы. Власти не нужна спокойная страна, где царит равенство народов и уважение. Вот они нациков и взращивают.

Ксения писал(а):Можливо Ви й любити бесідувати "с интеллигентами в кулуарах институтов и конференций" , або просто мрієте про це, але Вас туди не пустять.
Видите, Вы опять заблуждаетесь. Давайте пари на 10000 евро? Я Вам показываю программу конференции с моим докладом - Вы мне деньги.
Ксения писал(а): Уся Ваша інтелігентність й розумова біомаса в Google. Вибачте за різнкість в останній фразі, але це констатація фактів .
Это только Ваше суждение. Ничем не подкреплённая девичья фантазия.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Пропоную викладати цікаві факти , біографії, факти з життя видатних українських діячів. Більшості людей, які відписують в цій темі буде цікаво дізнатись, щось нове про своїх співвітчизників. Які своєю працею, суспільною діяльністю славили та поширювали українську культуру та мову.
СИМИРЕНКИЦе прізвище зараз відоме завдяки сорту яблук Ренет Симиренка. Радянська історія майже стерла із народної пам'яті той факт, що Симиренки у ХІХ столітті були однією із найзаможніших та найвпливовіших родин не лише України, а всієї Російської імперії. Їх роль в становленні українців, як нації важко переоцінити, адже лише кілька українських родів (Симиренки, Харитоненки та Терещенки) змогли із самих глибин піднятись до рівня не лише моральної, а й матеріальної підтримки існування народу.
Симиренки займалися благодійницькою діяльністю, виділяючи величезні кошти на підтримку селян. Вони підтримували розвиток культури, наприклад профінансували видавництво Шевченкового "Кобзаря", а потім самі ж викупили весь наклад і безкоштовно поширили його серед народу. Профінансували вони і видавництво україномовного "Букваря" складеного Шевченком для сільських шкіл.
В радянські часи найвідомішим із родини Симиренків став син Платона Левко. Він же став однією із формальних причин краху економічної імперії родини, адже у 1879 році був заарештований за участь у русі народовців і засланий до Сибіру.
В.Симиренко впродовж майже сорока років передавав десяту частину свого прибутку на культурно-національні потреби, неодноразово матеріально підримував таких діячів української культури, як М.Драгоманов, П.Чубинський, Б.Грінченко, М.Коцюбинський.У часи важкого тиску на українську мову та культуру (Валуєвський та Емський укази) мало яке українське видання на Наддніпрянщині виходило без допомоги Василя Симиренка. Він протягом довгих років підтримував газети "Рада", "Громадська Думка", "Літературно-науковий вісник", допомагав видавати за кордоном німецькомовні "Україніше рундшау" і "Рутеніше рев'ю" - для ознайомлення європейців з Україною. За підрахунком В.Науменка, на саму тільки "Киевскую старину" та її продовження - "Україну" - Василь Федорович виділив 35 тисяч карбованців.
З його допомогою і його коштом вийшла низка українських книжок, у т.ч. кілька видань "Кобзаря" Тараса Шевченка. Симиренко допомагав також окремим письменникам, зокрема М.Коцюбинському, Б.Грінченку, І. Шрагові. Завдяки його фінансуванню вели досліди і видавали свої праці О. Кістяківський та П.Чубинський; за його щорічної допомоги (600 крб) П.Ніщинським було перекладено «Іліаду» Гомера та видано у Львові Науковим товариством імені Шевченка. Василь Федорович подарував 100 000 крб золотом на будинок для цього товариства. Коштом Симиренка утримувалось і київське видавництво "Вік". Також він допомагав М.Драгоманову в еміграції у Швейцарії, зокрема передав йому кошти на відкриття друкарні.
Усе своє майно, що оцінювалось до десяти мільйонів карбованців, він заповів на потреби української культури. Дружина В.Симиренка Софія Іванівна завжди підтримувала чоловіка в його сприянні українській справі й продовжувала цю діяльність після його смерті. Її коштом для українських видавництв було куплено друкарню П.Барського на Хрещатику, де планувалося видавати нову щоденну українську газету. Маєток у селі Сидорівці вона заповіла на заснування сільськогосподарської садівничої школи імені Василя Симиренка. Решту коштів – на народний університет його ж імені у Києві з викладанням українською, а свою садибу – українському науковому товариству.

Светлана
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Светлана »

Дежавю....... знову переписуєм історію?

http://www.aif.ua/society/news/28199

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

$:003 "Я ее не читал, однако не думаю, что по поводу нее будут скандалы." сказал директор Института всеобщей истории РАН Александр Чубарьян, чем меня очень порадовал :) $:007

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Зося, дякую за інфо, насправді досить цікаво. А буде ще?
http://www.istpravda.com.ua/articles/4cca03e7b63a9/ - дуже цікаве інтерв'ю про розкопки Десятинної церкви.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Светлана писал(а):Дежавю....... знову переписуєм історію?

http://www.aif.ua/society/news/28199
"Историк отметил, что расхождения во мнениях у украинских и российских историков существуют по происхождению государственности, оценке Переяславской рады, а также оценке революции 1917 года и национальных движений."
Саме ця тема "по происхождению государственности" не дає спокою російським історикам. Що ж так ,спокою не дає становлення нашої державності. В історичному минулому дуже багато спірних питань, але не це. Їм краще не спотворювати історичного минулого, а робити висновки.Вже нарешті прийняти вибір України на незалежне життя.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Giorgio писал(а):Зося, дякую за інфо, насправді досить цікаво. А буде ще?
http://www.istpravda.com.ua/articles/4cca03e7b63a9/ - дуже цікаве інтерв'ю про розкопки Десятинної церкви.
Так буде, для мене ця тема є дуже цікава.
За статтю велике дякую. $:022 Десятинна церква була першим місцем, куди я поїхала потрапивши в Київ на практику. Саме місце на якому вона знаходиться захоплює.

Eugen
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Eugen »

Feodor писал(а): Давайте пари на 10000 евро? Я Вам показываю программу конференции с моим докладом - Вы мне деньги.
Федір, Ви хоч самі таку суму в руках тримали? $:021 $:021 $:021 Чи це верхній поріг Ваших бажань та фантазії? $:021 $:021 $:021
Та й показати програму конференції - ще не є доказом))) Скоріше за все, Вас там навіть не слухали)))

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а):Вже нарешті прийняти вибір України на незалежне життя.
Выбор Украины? $:021 Это выбор трёх беловежских алкашей.

Юлиана657
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юлиана657 »

Giorgio писал(а):Шановне панство - пропоную не реагувати :)
Цiлком пiдтримую!
Федір, Ви хоч самі таку суму в руках тримали? Чи це верхній поріг Ваших бажань та фантазії?
Eugen, це його найзаповiтнiша та недосягнена мрiя! $:071

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Юлиана657 писал(а): Eugen, це його найзаповiтнiша та недосягнена мрiя! $:071
Юджин ещё здесь? Всё завидует? Привет ему.

Eugen
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Eugen »

Feodor писал(а):
Юлиана657 писал(а): Eugen, це його найзаповiтнiша та недосягнена мрiя! $:071
Юджин ещё здесь? Всё завидует? Привет ему.
Федько, ну от навіщо так мене виводити з робочого ладу??? Коли прочитав те, що ви написали, 10 хвилин не міг себе опанувати через напад реготу))))))) А я, всеж таки на роботі...
Якщо не важко, розкажіть мені будь ласка, чому саме мені заздрити, а особливо у Вас? Так, звісно у мене нема такої шаленої популярності $:074 на форумі, як у Вас, але, по-перше, життя не обмежується лише форумом, а по-друге з такою популярністю, як у Вас, так краще жити в невідомості і, навіть, без свідомості $:021 $:021 $:021
Та і не треба вдавати з себе дуже розумного і "прикидатись" що Ви мене е бачите))) Ваша поведінка нагадує школяра-боягуза, який сховався від усіх за стільцем)))))))))))))))))))))

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Ну , тепер , хоча б усі зрозуміли чим Федір заробляє на життя: влаштовує парі по інтернету. Сучасна влада на нього дійсно не наїде: рука руку миє. Не усі ж мають час постійно гуглити й вишукувати по інету різні факти , щоб доказати власну правоту.

Ответить

Вернуться в «О разном»