наша мова
- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
Re: наша мова
Юра, мені спало на думку,що можливо всім, кому не довподоби ******* ,поставити його в ігнор, тоді йому ні з ким буде дискутувати, то люди просто піде десь-інде.
До речі, ласкаво просимо до нашогю клюбу КХМ форуму (Клюб харизматичних мешканців форуму)
До речі, ласкаво просимо до нашогю клюбу КХМ форуму (Клюб харизматичних мешканців форуму)
- Алеся
- Местный
- Мобильный: 380673991581
- Домашний: 806127879713
- Контактная информация:
поменяйте в своём тексте украинский на русский и спросите радетелей одного государственного укр.яз.Светлана писал(а): Что Вам мешает слушать новости на украинском языке, хотя у нас есть и русскозяычные каналы, а новости идут одиннаковые. Газеты есть на русском, есть на украинском. В кинотеатре фильмы показывают как с украинским , так и с русским дубляжом, зачастую украинская озвучна намного лучше, тот же мультик "Тачки".
Опять же в быту Вы можете говорить на любом языке, будь то украинский или русский.
Если Вам нужно составить документ для какой-то госструктуры, то у Вас есть знания украинского и это не доставит большого труда, то для чего нужен госсударственный русский, если те кто живут в Украине его знают. К нам приезжают на учебы иностранцы, то через какое-то время и они уже говорят на украинском.

а я в отличии от них ведь даже не прошу чтоб русский был единственным

Извините, но мы такие же граждане этой страны и наш язык родной для нашей земли я хочу чтоб у меня и моего ребёнка был выбор.
- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Я ще назвав його Клубом Хоробрих Монекінек
Алеся, це ваша точка зору. У нас інша, можна сперечатися, наводячи аргументи, але за великим рахунком аргументи опонентів уже не цікавлять ні одну сторону, ні іншу, наговорилося уже багато, а згоди все одно немає.

Алеся, це ваша точка зору. У нас інша, можна сперечатися, наводячи аргументи, але за великим рахунком аргументи опонентів уже не цікавлять ні одну сторону, ні іншу, наговорилося уже багато, а згоди все одно немає.
- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
Я тоже радею за один государственный язык-украинский.Алеся писал(а):поменяйте в своём тексте украинский на русский и спросите радетелей одного государственного укр.яз.Светлана писал(а): Что Вам мешает слушать новости на украинском языке, хотя у нас есть и русскозяычные каналы, а новости идут одиннаковые. Газеты есть на русском, есть на украинском. В кинотеатре фильмы показывают как с украинским , так и с русским дубляжом, зачастую украинская озвучна намного лучше, тот же мультик "Тачки".
Опять же в быту Вы можете говорить на любом языке, будь то украинский или русский.
Если Вам нужно составить документ для какой-то госструктуры, то у Вас есть знания украинского и это не доставит большого труда, то для чего нужен госсударственный русский, если те кто живут в Украине его знают. К нам приезжают на учебы иностранцы, то через какое-то время и они уже говорят на украинском.![]()
а я в отличии от них ведь даже не прошу чтоб русский был единственным![]()
Извините, но мы такие же граждане этой страны и наш язык родной для нашей земли я хочу чтоб у меня и моего ребёнка был выбор.
И Вы уж простите, но не хватало б, чтобы Вы просили сделать в Украине один государственный -русский

Кстати, сейчас Вы решаете, на каком языке говорить Вашему ребенку, а Вы не думаете , что через 8-10 лет Ваш ребенок будет тоже общаться на украинском и мнение будет у него, как у большинства жителей Украины.
- Алеся
- Местный
- Контактная информация:
Giorgio писал(а):у мене немає комплексу меншовартості щодо української, україномовної культури й літератури

- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
До речі...... ми можемо тут сперечатися до хрипоти, захищаючи свою думку, а ті що зараз при владі не спитав нікого зроблять так як самі вважають за потрібне. Не питаючи думки ні однієї сторони,ні другої. Ось оце вже сумно.... Відчуваєш себе зовсім безправною істотою в своїй країні.
- Ксения
- Местный
- Мобильный: 0505692501
- Контактная информация:
В Україні живе не тільки багато росіян й російськомовних. Є ще кримські татари, румуномовні мешканці Буковини, дуже багато лемків, й польськомовних сімей. Продовжувати можна довго. Усі вони можуть захотіти , щоб їхня мова була однією з державних. Наші бідні чиновники з глузду з"їдуть, адже державний службовець( у нормальній правовій країні) повинен володіти не якоюсь однією державною мовою, а усіма державними мовами.
- Алеся
- Местный
- Контактная информация:
это ваше право...Светлана писал(а): Я тоже радею за один государственный язык-украинский.
а мне кажется абсурдом, что часть коренного населения нашей страны считает родным иностранный язык ...Светлана писал(а):И Вы уж простите, но не хватало б, чтобы Вы просили сделать в Украине один государственный -русскийЭто уже вообще абсурд.
Я и так периодически общаюсь с ней на украинском, зачем отказываться от знаний?Светлана писал(а):Кстати, сейчас Вы решаете, на каком языке говорить Вашему ребенку, а Вы не думаете , что через 8-10 лет Ваш ребенок будет тоже общаться на украинском и мнение будет у него, как у большинства жителей Украины.
Наверно если мы не сможем платить за русскую школу, то придётся ей стать как большинство...
- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
как например Путин и МедведевКсения писал(а):повинен володіти не якоюсь однією державною мовою, а усіма державними мовами.

Ну а так как канадский премьер по два раза повторять одно и тоже на двух яхыках

- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Большинство с трудом одним языком владеет, а ваша девочка минимум три языка знать будет.Алеся писал(а):то придётся ей стать как большинство...

- Ксения
- Местный
- Мобильный: 0505692501
- Контактная информация:
Алеся, російські школи у Вас на сьогодні платні?Алеся писал(а): Наверно если мы не сможем платить за русскую школу, то придётся ей стать как большинство...
Якщо так багато бажаючих вчитися на російській мові, чому не створюєте російськомовний клас на базі україномовної школи? Адже на сьогодні діє законопроект , який дозволяє це робити. Потрібно зібрати підписи хоча б п"яти батьків, діти яких бажають навчатися російською мовою , подвти заяву з підписами в управління освіти й на законній основі відстояти право дітей навчатися російською. Сьогоднішня влада дала Вам таку можливість.
- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Giorgio
демос рад вас приветствовать!

- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:

***** уже давно впало. В крайність і нижче плінтуса.Алеся писал(а):Это здорово! главное не впасть в другую крайность
Последний раз редактировалось Giorgio 28 окт 2010, 21:43, всего редактировалось 1 раз.
- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Склалось таке враження, що люди навіть не намагалися зрозуміти зміст розмови. Так аби сказати, що я тут теж маю права. "Давайте жити дружньо" бла бла бла. Але розмова була про ставлення до української мови, а не про політику, та не хватки російськомовних шкіл.
"Извините, но мы такие же граждане этой страны и наш язык родной для нашей земли я хочу чтоб у меня и моего ребёнка был выбор." Вибачте це така заїжджена фраза. Хто вам тут доводив зворотнє? Ніхто ніяк не зменшує ваших прав.І у вас є вибір в спілкуванні , хочете російською, та будь ласка . Російськомовних видань безліч, телеканалів теж. Школи потрібні російськомовні, їх вистачає, ви ж не в Росії живите, щоб школи всюди були російськомовні. Я ж не висуваю тут вимог, що школа в якій викладають польською, другою рідною мені мовою ,дуже дорога для навчання моєї дитини. Якщо я хочу, щоб моя дитина розмовляла мовою рідною для мене,то це мій клопіт сплачувати за її навчання. А якщо ні, то є умовно безкоштовні україномовні школи. Так що вибір є завжди, головне прикласти зусиль для тог щоб жити , як хочете саме ви. Державна мова в Україні повинна бути одна, саме ось з таких причин: що прийшов час вивчити сdою історію ,почати цікавитись культурою той країни на території якої живеш. І головне поважати мову цієї країни. А не кричати на всіх перехрестях" Я володію мовою, але розмовляти нею не буду" . В Польщі без знання польської мови ви навіть роботу не отримаєте, а не те що громадянство. А там теж достатньо росіян та українців. Нічого вивчили польську, та спілкуються нею. Дома спілкуються рідною для себе українською , російською та інш.
Насамперед навчиться поважати цю країну, історію, культуру. І вчить мову, це не складно. Та до речі знання багатьох мов та вільне володіння ними , ще нікому не завадило.
"Извините, но мы такие же граждане этой страны и наш язык родной для нашей земли я хочу чтоб у меня и моего ребёнка был выбор." Вибачте це така заїжджена фраза. Хто вам тут доводив зворотнє? Ніхто ніяк не зменшує ваших прав.І у вас є вибір в спілкуванні , хочете російською, та будь ласка . Російськомовних видань безліч, телеканалів теж. Школи потрібні російськомовні, їх вистачає, ви ж не в Росії живите, щоб школи всюди були російськомовні. Я ж не висуваю тут вимог, що школа в якій викладають польською, другою рідною мені мовою ,дуже дорога для навчання моєї дитини. Якщо я хочу, щоб моя дитина розмовляла мовою рідною для мене,то це мій клопіт сплачувати за її навчання. А якщо ні, то є умовно безкоштовні україномовні школи. Так що вибір є завжди, головне прикласти зусиль для тог щоб жити , як хочете саме ви. Державна мова в Україні повинна бути одна, саме ось з таких причин: що прийшов час вивчити сdою історію ,почати цікавитись культурою той країни на території якої живеш. І головне поважати мову цієї країни. А не кричати на всіх перехрестях" Я володію мовою, але розмовляти нею не буду" . В Польщі без знання польської мови ви навіть роботу не отримаєте, а не те що громадянство. А там теж достатньо росіян та українців. Нічого вивчили польську, та спілкуються нею. Дома спілкуються рідною для себе українською , російською та інш.
Насамперед навчиться поважати цю країну, історію, культуру. І вчить мову, це не складно. Та до речі знання багатьох мов та вільне володіння ними , ще нікому не завадило.
Последний раз редактировалось зося 28 окт 2010, 23:22, всего редактировалось 2 раза.
- Юлиана657
- Местный
- Контактная информация:
А как , все-таки, не хватает пропаганды, какая была в СССР, только украинской, умной! Смотрел ли кто-нибудь цикл передач Оксаны Марченко, который она делала до выборов 2004 года о различных выдающихся украинцах? Было потрясающе интересно! Потом пришел Ющенко, я думала, что наконец-то начнется "украинский ренессанс" истории, культуры, и НИЧЕГО! Марченко теперь шоу ведет...
Если бы люди хоть немножко интересовались историей и культурой собственной страны, появилось бы и потребность выучить язык.
Если бы люди хоть немножко интересовались историей и культурой собственной страны, появилось бы и потребность выучить язык.
Последний раз редактировалось Юлиана657 28 окт 2010, 23:03, всего редактировалось 1 раз.