наша мова

Ответить
Светлана
ГУРУ
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Светлана »

Юра, мені спало на думку,що можливо всім, кому не довподоби ******* ,поставити його в ігнор, тоді йому ні з ким буде дискутувати, то люди просто піде десь-інде.
До речі, ласкаво просимо до нашогю клюбу КХМ форуму (Клюб харизматичних мешканців форуму)

Алеся
Местный
Местный
Мобильный: 380673991581
Домашний: 806127879713
Контактная информация:

Сообщение Алеся »

Светлана писал(а): Что Вам мешает слушать новости на украинском языке, хотя у нас есть и русскозяычные каналы, а новости идут одиннаковые. Газеты есть на русском, есть на украинском. В кинотеатре фильмы показывают как с украинским , так и с русским дубляжом, зачастую украинская озвучна намного лучше, тот же мультик "Тачки".
Опять же в быту Вы можете говорить на любом языке, будь то украинский или русский.
Если Вам нужно составить документ для какой-то госструктуры, то у Вас есть знания украинского и это не доставит большого труда, то для чего нужен госсударственный русский, если те кто живут в Украине его знают. К нам приезжают на учебы иностранцы, то через какое-то время и они уже говорят на украинском.
поменяйте в своём тексте украинский на русский и спросите радетелей одного государственного укр.яз. :)
а я в отличии от них ведь даже не прошу чтоб русский был единственным ;-)
Извините, но мы такие же граждане этой страны и наш язык родной для нашей земли я хочу чтоб у меня и моего ребёнка был выбор.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Я ще назвав його Клубом Хоробрих Монекінек :lol:
Алеся, це ваша точка зору. У нас інша, можна сперечатися, наводячи аргументи, але за великим рахунком аргументи опонентів уже не цікавлять ні одну сторону, ні іншу, наговорилося уже багато, а згоди все одно немає.

Светлана
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Светлана »

Алеся писал(а):
Светлана писал(а): Что Вам мешает слушать новости на украинском языке, хотя у нас есть и русскозяычные каналы, а новости идут одиннаковые. Газеты есть на русском, есть на украинском. В кинотеатре фильмы показывают как с украинским , так и с русским дубляжом, зачастую украинская озвучна намного лучше, тот же мультик "Тачки".
Опять же в быту Вы можете говорить на любом языке, будь то украинский или русский.
Если Вам нужно составить документ для какой-то госструктуры, то у Вас есть знания украинского и это не доставит большого труда, то для чего нужен госсударственный русский, если те кто живут в Украине его знают. К нам приезжают на учебы иностранцы, то через какое-то время и они уже говорят на украинском.
поменяйте в своём тексте украинский на русский и спросите радетелей одного государственного укр.яз. :)
а я в отличии от них ведь даже не прошу чтоб русский был единственным ;-)
Извините, но мы такие же граждане этой страны и наш язык родной для нашей земли я хочу чтоб у меня и моего ребёнка был выбор.
Я тоже радею за один государственный язык-украинский.
И Вы уж простите, но не хватало б, чтобы Вы просили сделать в Украине один государственный -русский $:004 Это уже вообще абсурд.
Кстати, сейчас Вы решаете, на каком языке говорить Вашему ребенку, а Вы не думаете , что через 8-10 лет Ваш ребенок будет тоже общаться на украинском и мнение будет у него, как у большинства жителей Украины.

Алеся
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Алеся »

Giorgio писал(а):у мене немає комплексу меншовартості щодо української, україномовної культури й літератури
$:003 Это здорово! главное не впасть в другую крайность :)

Светлана
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Светлана »

До речі...... ми можемо тут сперечатися до хрипоти, захищаючи свою думку, а ті що зараз при владі не спитав нікого зроблять так як самі вважають за потрібне. Не питаючи думки ні однієї сторони,ні другої. Ось оце вже сумно.... Відчуваєш себе зовсім безправною істотою в своїй країні.

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

В Україні живе не тільки багато росіян й російськомовних. Є ще кримські татари, румуномовні мешканці Буковини, дуже багато лемків, й польськомовних сімей. Продовжувати можна довго. Усі вони можуть захотіти , щоб їхня мова була однією з державних. Наші бідні чиновники з глузду з"їдуть, адже державний службовець( у нормальній правовій країні) повинен володіти не якоюсь однією державною мовою, а усіма державними мовами.

Алеся
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Алеся »

Светлана писал(а): Я тоже радею за один государственный язык-украинский.
это ваше право...
Светлана писал(а):И Вы уж простите, но не хватало б, чтобы Вы просили сделать в Украине один государственный -русский $:004 Это уже вообще абсурд.
а мне кажется абсурдом, что часть коренного населения нашей страны считает родным иностранный язык ...
Светлана писал(а):Кстати, сейчас Вы решаете, на каком языке говорить Вашему ребенку, а Вы не думаете , что через 8-10 лет Ваш ребенок будет тоже общаться на украинском и мнение будет у него, как у большинства жителей Украины.
Я и так периодически общаюсь с ней на украинском, зачем отказываться от знаний?
Наверно если мы не сможем платить за русскую школу, то придётся ей стать как большинство...

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Ксения писал(а):повинен володіти не якоюсь однією державною мовою, а усіма державними мовами.
как например Путин и Медведев :mrgreen:
Ну а так как канадский премьер по два раза повторять одно и тоже на двух яхыках :mrgreen: ООО! За это шоу наших политиков можно дорого заплатить $:021

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Алеся писал(а):то придётся ей стать как большинство...
Большинство с трудом одним языком владеет, а ваша девочка минимум три языка знать будет. ;-) Быть вам в меньшинстве пожизненно. :) $:008

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Алеся писал(а): Наверно если мы не сможем платить за русскую школу, то придётся ей стать как большинство...
Алеся, російські школи у Вас на сьогодні платні?
Якщо так багато бажаючих вчитися на російській мові, чому не створюєте російськомовний клас на базі україномовної школи? Адже на сьогодні діє законопроект , який дозволяє це робити. Потрібно зібрати підписи хоча б п"яти батьків, діти яких бажають навчатися російською мовою , подвти заяву з підписами в управління освіти й на законній основі відстояти право дітей навчатися російською. Сьогоднішня влада дала Вам таку можливість.

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Giorgio $:088 демос рад вас приветствовать! $:088 $:084 $:021

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

:oops: Дякую за теплий прийом.
Алеся писал(а): $:003 Это здорово! главное не впасть в другую крайность :)
***** уже давно впало. В крайність і нижче плінтуса.
Последний раз редактировалось Giorgio 28 окт 2010, 21:43, всего редактировалось 1 раз.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Склалось таке враження, що люди навіть не намагалися зрозуміти зміст розмови. Так аби сказати, що я тут теж маю права. "Давайте жити дружньо" бла бла бла. Але розмова була про ставлення до української мови, а не про політику, та не хватки російськомовних шкіл.
"Извините, но мы такие же граждане этой страны и наш язык родной для нашей земли я хочу чтоб у меня и моего ребёнка был выбор." Вибачте це така заїжджена фраза. Хто вам тут доводив зворотнє? Ніхто ніяк не зменшує ваших прав.І у вас є вибір в спілкуванні , хочете російською, та будь ласка . Російськомовних видань безліч, телеканалів теж. Школи потрібні російськомовні, їх вистачає, ви ж не в Росії живите, щоб школи всюди були російськомовні. Я ж не висуваю тут вимог, що школа в якій викладають польською, другою рідною мені мовою ,дуже дорога для навчання моєї дитини. Якщо я хочу, щоб моя дитина розмовляла мовою рідною для мене,то це мій клопіт сплачувати за її навчання. А якщо ні, то є умовно безкоштовні україномовні школи. Так що вибір є завжди, головне прикласти зусиль для тог щоб жити , як хочете саме ви. Державна мова в Україні повинна бути одна, саме ось з таких причин: що прийшов час вивчити сdою історію ,почати цікавитись культурою той країни на території якої живеш. І головне поважати мову цієї країни. А не кричати на всіх перехрестях" Я володію мовою, але розмовляти нею не буду" . В Польщі без знання польської мови ви навіть роботу не отримаєте, а не те що громадянство. А там теж достатньо росіян та українців. Нічого вивчили польську, та спілкуються нею. Дома спілкуються рідною для себе українською , російською та інш.
Насамперед навчиться поважати цю країну, історію, культуру. І вчить мову, це не складно. Та до речі знання багатьох мов та вільне володіння ними , ще нікому не завадило.
Последний раз редактировалось зося 28 окт 2010, 23:22, всего редактировалось 2 раза.

Юлиана657
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юлиана657 »

А как , все-таки, не хватает пропаганды, какая была в СССР, только украинской, умной! Смотрел ли кто-нибудь цикл передач Оксаны Марченко, который она делала до выборов 2004 года о различных выдающихся украинцах? Было потрясающе интересно! Потом пришел Ющенко, я думала, что наконец-то начнется "украинский ренессанс" истории, культуры, и НИЧЕГО! Марченко теперь шоу ведет...
Если бы люди хоть немножко интересовались историей и культурой собственной страны, появилось бы и потребность выучить язык.
Последний раз редактировалось Юлиана657 28 окт 2010, 23:03, всего редактировалось 1 раз.

Ответить

Вернуться в «О разном»