наша мова
- Ксения
- Местный
- Мобильный: 0505692501
- Контактная информация:
Re: наша мова
Дане видання( якщо це дійсно перше) виходило в урізаному варіанті(приклад царської цензури), тому не могло містити похвали імператору. Примірників першого видання у світі всього кілька штук, так , що Ви не могли так просто натрапити на нього в бібліотеці. І останнє: перше видання вийшло не українською мовою. Якщо б Ви тримали його в руках , то помітили б це. Так, що можна зробити висновки, що це було не перше видання, а в двох наступних, я дуже сумніваюсь, щоб містилось щось хвалебне для царської родини. Але поцікавлюсь у знайомих, що займаються дослідженням творчості Шевченка.
Федоре, давати ссилки на Бузину- невже це Ваш рівень? Це те саме , що посилатись на бульварний роман.
Федоре, давати ссилки на Бузину- невже це Ваш рівень? Це те саме , що посилатись на бульварний роман.
- Ксения
- Местный
- Контактная информация:
Не смішіть мене Федоре. Про які саме закони конкретніше? Вони описані в Історії України , не пам"ятаю точно за який клас.Feodor писал(а): Конкретнее про законы, пожалуйста. Посвящение было написано по-русски, чтобы Его величество смог прочитать.
"Его величество" точно не читав, навіщо йому читати якусь писанину вуличного поета. Та й дружина імператора- жінка з дивними манерами. Скільки грошей відвалила, щоб допомогти викупити з кріпацтва нездару й посереднього художника. Дивні люди- розкидаються грошима( при чому не малими сумами) на утримання нездари, авантюриста, гультіпаки. І це усе вершки російської й української еліти. Може вершки еліти тоді не здорові були, а може Шевченко таки дійсно того вартував.
- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
О каком издании Вы говрите? Я вспомнил - там был "Заповит" (без кровотекущих строф). Следовательно - после 1840.Ксения писал(а):Дане видання( якщо це дійсно перше) виходило в урізаному варіанті(приклад царської цензури), тому не могло містити похвали імператору.
Не мог потому, что не мог. Экземпляров хватает. Есть даже в продаже (я давал ссылку). Заплатите 2 миллиона рублей - и он Ваш. Только из России вывезти не дадут.Ксения писал(а):Примірників першого видання у світі всього кілька штук, так , що Ви не могли так просто натрапити на нього в бібліотеці.

Плохо Вы "мытця" знаете. Загляните в укр. Википедию хотя бы. Или зайдите в библиотеке факсимильное издание 1976 г.Ксения писал(а):І останнє: перше видання вийшло не українською мовою. Якщо б Ви тримали його в руках , то помітили б це.
Видел собственными глазами. Если очень захочу - попрошу знакомых отсканировать эту страницу. Хотите пари на 10000 евро (не даром же человека беспокоить)?Ксения писал(а):Так, що можна зробити висновки, що це було не перше видання, а в двох наступних, я дуже сумніваюсь, щоб містилось щось хвалебне для царської родини. Але поцікавлюсь у знайомих, що займаються дослідженням творчості Шевченка.
Я понятия не имею, кто такая Бузина. Мне это мало интересно.Ксения писал(а):Федоре, давати ссилки на Бузину- невже це Ваш рівень? Це те саме , що посилатись на бульварний роман.
Слышали звон, но не знаете, где он? Украинский язык "типа" запрещали, при этом Шевченко печатали по-украински в СПб!Ксения писал(а): Вони описані в Історії України , не пам"ятаю точно за який клас.

Были деньги - помогли холопчику. А он оказался хамом неблагодарным. Так часто бывает. За добро всякие шевченки платят злом.Ксения писал(а): Скільки грошей відвалила, щоб допомогти викупити з кріпацтва нездару й посереднього художника. Дивні люди- розкидаються грошима( при чому не малими сумами) на утримання нездари, авантюриста, гультіпаки.
- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Понятія нє имєєшь, а ссилки дайош?! 

- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Я текст читаю, а не фамилию автора. А чем эта Бузина плоха? Не померанцева? Мыслить имеет право свободно?Giorgio писал(а):Понятія нє имєєшь, а ссилки дайош?!
- Ксения
- Местный
- Контактная информация:
Перше ніж давати ссилку на текст- почитайте хто його написав. Можливо й з Кобзарем так було: текст прочитали, а на прізвище автора на обкладинці глянути забули. А, може, то й не Кобзар був зовсім. 

Последний раз редактировалось Ксения 28 окт 2010, 16:05, всего редактировалось 1 раз.
- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
А что это меняет? Девушка написала содержательный текст о похождениях "мытця". Что там не так? Что там неправда?Ксения писал(а):Перше ніж давати ссилку на текст- почитайте хто його написав.
- Ксения
- Местный
- Контактная информация:
Дєвушка?
Ви , напевно , так жартуєте, бо інакше автор того тесту трохи розізлиться. Косичок у нього я точно не бачила

- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Какая разница. Так что там неправда? Имератрицу хам "сукой" не называл? Деньги от императорской семьи не получал?Ксения писал(а):Дєвушка?Ви , напевно , так жартуєте, бо інакше автор того тесту трохи розізлиться. Косичок у нього я точно не бачила
- Ксения
- Местный
- Контактная информация:
Різниця дуже велика і вона полягає в тому, що Ви просто розкидаєте силками. Якщо б Ви дійсно цікавились Шевченком як поетом , читали б його твори і статті про нього , то б добре знали хто такий Олесь Бузина. Та й взагалі, якщо б цікавились проблемами українського суспільства, то теж би добре знали , хто такий Олесь Бузина.
Мені цікаво: Ви про усе , що пишете,так добре знаєте , чи тільки про дєвушку Бузину?
Мені цікаво: Ви про усе , що пишете,так добре знаєте , чи тільки про дєвушку Бузину?
- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Боже упаси! Этот злобный рифмоплёт мне очень мало интересен!Ксения писал(а):Якщо б Ви дійсно цікавились Шевченком як поетом
Прочитал. Спасибо. Выглядит как очень здравый человек сходных со мною взглядов.Ксения писал(а):знали хто такий Олесь Бузина.
P.S. Еще раз спасибо!

- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Федоре, а отут ти перегнув більше ніж треба. Ти мене цим справді образив. Всі оті перепалки з тобою - це було як розвага. Але не оце. Діано, прошу забанити цього користувача на час, який вважаєте за потрібне. Хто вважає так само - прошу приєднуватися до мого прохання.
- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Уточни, пожалуйста - чем? Тем, что мне понравился стиль Бузины?Giorgio писал(а): Ти мене цим справді образив.

- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Не тільки. Не вважаю за потрібне пояснювати.
- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Ну и ладно. Дуйся дальше.Giorgio писал(а):Не тільки. Не вважаю за потрібне пояснювати.