наша мова

Ответить
Юлиана657
Местный
Местный
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Юлиана657 »

зося писал(а): Спілкування з вами нагадує сліпого з глухонімим. Навіщо ви витрачаєте стільки часу на написання одного і того самого, та ще в такій формі. Це дійсно нагадує зацикленість на цьому питанні.
Коли стану частиною птахоферми, ось тоді ви почнете чути мою думку, бо вона так буде схожа на вашу. Але це фантастика, бо мозку в мене набагато більше ніж у представників пернатих.
Зосечка, ну болезнь это такая, что Вы раздражаетесь, тут посочувсьвовать нужно:
http://valinka.do100verno.com.ua/blog/92/6714

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

В нашому важкому випадку з громадянами "кроеными жителями" навіть гусинохреномицин не допоможе. Там дуже все складно $:091

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Гусинохреноміцин :lol: Запам'ятаю.

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Feodor писал(а):
Эт Вы опять сами всё выдумали. Кроме русского я знаю ещё несколько языков. И ребёнок кроме родного уже начинает говорить по-английски. Через годик - добавим французский. Эти языки более перспективны, чем украинский. Простой вопрос приоритетов.
Дійсно, навіщо вчити державну мову, краще спершу вивчити англійську й французьку, а потім репетувати на усіх переходах . що твої права громадянина України щемлять, заставляють в громадських установах розмовляти державною мовою, екзамени здавати державною мовою. Перспективні мови варто вчити тоді, колививчите державну, якщо Ви дійсно маєте себе й своїх дітей за громадян України. Дивні у Вас пріоритети.

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Feodor писал(а):[
Я знаю родословную до 8-9 поколения. А Вы?
Мы и есть коренное население.
А многонациональные государства как Украина - несколько государственных.

Федоре, я Вас не запитувала скільки Ви своїх поколінь знаєте, а скільки Ваших поколінь проживає на території України , і ще: звідки така нелюбов до держави Україна( не до території). Дуже багато росіян було заселено в Крим після виселення кримських татар і як не дивно вони уже теж вважають себе корінним населенням, але самі так і не спробували зрозуміти ані мови , ані культури цієї землі. Це відноситься не до всіх переселенців, але чомусь отих "корінних "дуже багато. Є ще "корінні" мешканці України , яких було завезено, переселено в Україну раніше за Петра Пешого, Катерини. Ці люди свято бережуть свою культуру й мову, але чому сь їх трафляє( перепрошую за галицький діалект), коли саме це роблять і українці.
"А многонациональные государства как Украина - несколько государственных." - "бідний думкою багатіє"
( українська народна приказка)
Я уже Вам писала , що майже кожна держава багатонаціональна , але усіх громадян цих держав об"єднює спільна мова, кільтура землі на якій вони живуть й національні інтереси , спрямовані на суверенітет і незалежність їхньої держави.
Ваше відношення до мови й культури України мене не дивує- Ви ж мрієте про імперію , Російську імперію до якої входитиме Україна, як певна територія великого об"єднання; українці, як васали "великого братнього народу".
Міцкевич, дійсно, чудовий польський поет ( з українським корінням), який писав і на українській мові, але від цього він не став українським творцем.

Юлиана657
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юлиана657 »

А скольких русских переселили в украинские села, вымершие, точнее, выморенные, голодом 33 года!

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а): Федір, так ви ще і тугісінько мислите, чи це таке спотворене сприйнятий написаного.
Будете дальше переходить на личности или просто постараетесь своё мысль чётко выражать?
зося писал(а):Так не подобається література українська, а ви хто критик, чи що? Щоб так привселюдно писати такі речі. Не подобається не читайте.
Что это Вас так пробрало, Зося? Мне не вся украинская литература не нравиться. Есть более менее-талантливые поэты и писатели. Чтобы понять, что что-то не нравиться, нужно это прочитать. И всякий свободный человек вправе высказать своё суждение о литературном произведении. Не так ли? Вам, например, нравится "Бурьян" Головко? А "Прапороносці"? :)
зося писал(а): Чого це я вас буду поважати
Вот видите! Вы не уважаете, но к себе уважения требуете. Как-то нелогичненько!
зося писал(а):Навіщо ви витрачаєте стільки часу на написання одного і того самого, та ще в такій формі.
Маю бажання та натхнення. $:021 И чем Вам форма не угодила? Гендекасиллабами мысли излагать прикажете?
зося писал(а): мозку в мене набагато більше ніж у представників пернатих.
Я не сомневаюсь.
Последний раз редактировалось Feodor 26 окт 2010, 17:05, всего редактировалось 1 раз.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а): Дійсно, навіщо вчити державну мову, краще спершу вивчити англійську й французьку, а потім репетувати на усіх переходах . що твої права громадянина України щемлять, заставляють в громадських установах розмовляти державною мовою, екзамени здавати державною мовою.
Просто сделать русский государственным и Ваш вопрос аннулируется сам собой.
Ксения писал(а): Перспективні мови варто вчити тоді, колививчите державну, якщо Ви дійсно маєте себе й своїх дітей за громадян України. Дивні у Вас пріоритети.
Нужно сделать русский государственным - и нет проблемы. Приоритеты просты. Русский, английский, французский - мировые языки. Украинский, увы, - нет.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Не хочу тебе засмучувати, але російська світовою пробуде рівно стільки поки є нафта з газом. Плюс на російську в світовій науковій літературі приходиться всього 1%, це близько не стояло з англійською, французькою, німецькою, китайською та японською. Тим більше позиція впроваджувати русіш, через те, що вона вважається світовою мовою щонайменше дивна.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а):Федоре, я Вас не запитувала скільки Ви своїх поколінь знаєте, а скільки Ваших поколінь проживає на території України
На территории Украины? Когда жили мои предки 8-го поколения никакой Украины не было. Была Российская Империя. Они были подданными Императора.
Ксения писал(а):звідки така нелюбов до держави Україна( не до території)
А почему я должен любить детище беловежских алкашей?
Ксения писал(а):не спробували зрозуміти ані мови , ані культури цієї землі.
А у земли есть язык и культура???????? Какой же язык и культура у Крымского полуострова? $:021
Ксения писал(а):трафляє( перепрошую за галицький діалект), коли саме це роблять і українці.
Есть и такие. Я ту не при чём. Меня не "трафляе" (простите галицкий диалект!) когда украинцы любят свою культуру, язык, шаровары. Меня "трафляе" когда всё это пытаются навязывать нам в виде одного гос. языка, квот на теле-радиовещание, запреты на русский дубляж и т.п. Любите свою мову. Но не навязывайте её другим.
Ксения писал(а): "бідний думкою багатіє"
Вот бедные швейцарцы с этой мыслью и 4 гос. языками и разбогатели. Реттороманская народная пословица. $:021
Ксения писал(а):Я уже Вам писала , що майже кожна держава багатонаціональна , але усіх громадян цих держав об"єднює спільна мова
Я Вам приводил пример многоязычных государств. Ещё раз привести?
Ксения писал(а):як васали "великого братнього народу".
А при чём тут вассалы? Ох, 40 лет ещё ходить по пустыне Вам, пока не поймёте, что в многонациональной стране можно жить без вассало-сюзеренских отношений.
Ксения писал(а):Міцкевич, дійсно, чудовий польський поет ( з українським корінням), який писав і на українській мові, але від цього він не став українським творцем.
Забавненько. $:021 Значит Литва - это Украина???? $:021 Откройте первую строфу "Пана Тадеуша" прежде чем позориться на публике.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Giorgio писал(а):Не хочу тебе засмучувати, але російська світовою пробуде рівно стільки поки є нафта з газом. Плюс на російську в світовій науковій літературі приходиться всього 1%, це близько не стояло з англійською, французькою, німецькою, китайською та японською.
При чём тут газ? У нас есть Пушкин, Лермонтов, Булгаков, Голь, Достоевский, Толстой (этих двух терпеть не могу). Пройдись по curriculae западных университетов... Везде есть курсы русского.
Giorgio писал(а):Тим більше позиція впроваджувати русіш, через те, що вона вважається світовою мовою щонайменше дивна.
А позиция ввести украиниш хотя на нём толком-то мало кто и говорить не может - не удивительна?

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Feodor писал(а):

Забавненько. $:021 Значит Литва - это Украина???? $:021 Откройте первую строфу "Пана Тадеуша" прежде чем позориться на публике.
Значить Ви визначили національність Міцкевича за першими рядками "Пана Тадеуша"- не менш забавно , правда? Як би Вам того не хотілося- литовцем за національністю, він не був. Кров Міцкевича "багатонаціональна", але поет він польський. Хоча литовці теж вважають його своїм поетом. Проте аж ніяк не російський. Тогочасна Литва дійсно була батьківщиною Міцкевича, бо він народився на її території( тепер територія Білорусії).

Юлиана657
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юлиана657 »

Feodor писал(а): На территории Украины? Когда жили мои предки 8-го поколения никакой Украины не было. Была Российская Империя. Они были подданными Императора.

Меня не "трафляе" (простите галицкий диалект!) когда украинцы любят свою культуру, язык, шаровары. Меня "трафляе" когда всё это пытаются навязывать нам в виде одного гос. языка, квот на теле-радиовещание, запреты на русский дубляж и т.п. Любите свою мову. Но не навязывайте её другим.
Федюнчик, ну, Вы еще и "знаток истории", Оказывается! И тоже "...высокого уровня"?
А мы никому ничего не навязываем, просто в стране Украина - ОДИН государственный язык, украинский, или это нелогично?

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а):Значить Ви визначили національність Міцкевича за першими рядками "Пана Тадеуша"- не менш забавно , правда?
Не национальность, а место рождения. Он действительно родился в Литве. Вступление к "Пану Тадеушу" автобиографично.
Ксения писал(а):Як би Вам того не хотілося- литовцем за національністю, він не був. Кров Міцкевича "багатонаціональна", але поет він польський.
А где я сказал, что он литовец? Ксения, читайте внимательнее. И откуда у него украинские корни? Украинцы - это дети белорусов и евреев? $:021

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Юлиана657 писал(а): А мы никому ничего не навязываем, просто в стране Украина - ОДИН государственный язык, украинский, или это нелогично?
Навязываете, Вашу мову. Нелогично когда в многонациональной стране один государственный язык. Поэтому и такое отторжение его на Востоке и Юге, поэтому борьба за права своего языка в своей стране.

И где я ошибку в истории допустил? Конкретно скажите. Или барышня соврамши?

Ответить

Вернуться в «О разном»