наша мова

Ответить
зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение зося »

anais писал(а):Вы считаете,ПОЧЕМУ такое процентное соотношение газет,книг,журналов?
Чому російськомовних видань набагато більше ніж україномовних? Так подивіться хто є власником медіа-холдингів, які друкують російськомовні видання. І стане все зрозуміло хто в нашій країні має гроші, той замовляє музику, а це ті "Хто будує нову Україну" напевно під Росію.
anais писал(а):Фильмы и tv сознательно оставляю за кадром-там и проценты и причины именно ТАКИХ процентов другие(по моему мнению)
Телевізійний простір, реклама на носіях зараз є російськомовним. Я наприклад вимушена слухати "Перший діловий" російською, але чому? Я живу в Україні і мені потрібна інформація саме українською, навіщо мені перекладати постійно те що треба аналізувати. І ви мені кажете про утиски російської мови.
Я мало купую періодичних видання загалом це економічні видання. І я рада, що є професійне видання українською мовою ,мій улюблений журнал "Регіональна економіка". Впевнена на сто відсотків, що таких професійних видань буде все більше з кожним роком, бо покоління яке виросло в незалежній Україні не потребує російську другою державною. І це свідомий вибір досвідчених людей, які володіють російською, англійською, німецькою, французькою та іншими мовами. Покоління, яке любить і плекає свою рідну українську мову.

anais
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение anais »

зося писал(а):
anais писал(а):Вы считаете,ПОЧЕМУ такое процентное соотношение газет,книг,журналов?
Чому російськомовних видань набагато більше ніж україномовних? Так подивіться хто є власником медіа-холдингів, які друкують російськомовні видання. І стане все зрозуміло хто в нашій країні має гроші, той замовляє музику
Тогда,по логике получается,что у владельцев газет-книг-журналов денег таки больше,чем у киношников и телевизионщиков? Ну,если процент русскоязычных изданий выше.Так ведь?
Но ведь издательское дело в наше время это прежде всего бизнес,а потом уж политика и бизнесмен никогда не будет производить то,что не покупается.И тут,думаю,нет разницы,хто є власником медіа-холдингів.Нет прибыли-нет бизнеса.Я это к тому,что просто выгоднее ,наверное,выпускать "читательный"))) продукт на русском?
Кроме "авизо",покупаемой много лет дважды в неделю по работе,каждый день приобретаем ещё 3-5 новостийных изданий и, знаете,только ОДИН раз при мне дядечка попросил "Факты" именно на украинском языке.
Я не буду спорить плохо это или хорошо,но ведь не только не видно на прилавке газет на украинском(невыгодно?),но их,похоже, и не спрашивают $:014
Может,живу не в том районе.... :)
Что касается кино-не принципиально,как по мне-это ,всё таки, развлечение,а вот телевидение..
Ну,чтобы не обидно и логично было :roll: :"Рідною мовою українську обрали 67,5%, російську – 29,6%."Вот и справедливо было бы TVканалы так поделить. Кроме того,сейчас по кабельному ТВ в каждом доме море русскоязычных каналов-смотри не хочу.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

anais писал(а):Кроме того,сейчас по кабельному ТВ в каждом доме море русскоязычных каналов-смотри не хочу.
Так і дивіться, чого вам так не подобається дубляж українською, якщо стільки по кабельному російськомовних каналів.
anais писал(а):Но ведь издательское дело в наше время это прежде всего бизнес,а потом уж политика и бизнесмен никогда не будет производить то,что не покупается.И тут,думаю,нет разницы,хто є власником медіа-холдингів.
Ви все ж не в темі, забийте в гугл та почитайте звідки гроші на ці видання. Я звісно не мала на увазі рівень газети "Факти", але ми дійсно розмовляємо на різних мовах. Я мала нагоду цю кухню вивчити з другого боку, бо за фахом журналіст. І тому важко мені такими прикладами довести зворотнє. $:025

anais
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение anais »

зося писал(а):
anais писал(а):Кроме того,сейчас по кабельному ТВ в каждом доме море русскоязычных каналов-смотри не хочу.
Так і дивіться, чого вам так не подобається дубляж українською, якщо стільки по кабельному російськомовних каналів.

...почитайте звідки гроші на ці видання. Я звісно не мала на увазі рівень газети "Факти", але ми дійсно розмовляємо на різних мовах. Я мала нагоду цю кухню вивчити з другого боку, бо за фахом журналіст. І тому важко мені такими прикладами довести зворотнє. $:025
зося, :shock: Где Я хоть слово сказала про дубляж?! Нет,конечно,когда он совершенно идиотский,то посмеяться можно вволю,но это другая тема.
Вы конкретно привели цифры :"книговидання – 13/87; газети – 31,8/68,1; журнали – 10,6/89,4",мотивируя тем,что знаете кухню изнутри.Спасибо за информацию,полезно знать.
"але мы дiйсно розмовляэмо на рiзних мовах" Похоже-да.
Вы,как журналист ,у которого эта тема болит,а я ,как рядовой обыватель,который видит,что покупают и читают на Петровке и в "прессе" $:008
Интересно экономистов бы послушать $:014

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

anais писал(а):Вы,как журналист ,у которого эта тема болит,а я ,как рядовой обыватель,который видит,что покупают и читают на Петровке и в "прессе" Интересно экономистов бы послушать
Мені тема ця болить з іншої причини не професійної, а особистої. Бо саме зараз я навчаюсь на факультеті банківської справи спеціальність"Фінанси" і є споживачем інформації. І мені саме важливо отримувати інформацію українською а не російською.
Книжки теж купую на Петрівці, але вибір дуже маленький. Переважають російські видавництва Пітер та Москва. З приводу попиту на україномовну літературу, то він є. Люди хочуть купувати якісні українські книжки і купують,але вибір мізерний, бо комусь так не вигідна досвідчена та свідома нація. Дитяча література має більше шанувальників саме україномовна.Кажу це з досвіду спілкування з мамами дітей дошкільнят. Мар'яна Савка українська поетеса раджу, моя дитина в захваті від її віршів.
anais писал(а):Где Я хоть слово сказала про дубляж?!
На це скаржились, захисники російської мови на території"геополитического недоразумения", дуже їм не подобається дивитися фільми дубльовані українською мовою.Хоча дивно, чого поліглоти не дивляться фільми в оригіналі. То хіба ,що рівень знання мови не дозволяє, мало що зрозуміло. $:107 В таких випадках не допомогає $:0162

MY-DREAM
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение MY-DREAM »

зося писал(а): комусь так не вигідна досвідчена та свідома нація.
Саме на таку частину нації і розрахована ця реклама: Гений математики Перельман как символ бедности в Украине Та й рівень самої піар-компанії перебуває на тому ж рівні.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а):хто в нашій країні має гроші, той замовляє музику
Это называется капитализм. Хотите назад в социализм?
зося писал(а):Я наприклад вимушена слухати "Перший діловий" російською, але чому?
Действительно, почему? Выключите и не слушайте. Я вот украинских каналов не смотрю.
зося писал(а): бо покоління яке виросло в незалежній Україні не потребує російську другою державною.
Как нацики любят за всех говорить. На Украине живёт много русских и русскоязычных, которые любят свой язык, будут на нём говорить, писать , публиковать, учить детей, общаться с государством, выступать в судах и т.п. И нацикам с этим можно только смириться. Оранжевизм помер. Слава Богу. Помрёт и украинский шовинизм. Будем жить вместе и уважать друг друга. И Вы научитесь.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а): Люди хочуть купувати якісні українські книжки і купують,але вибір мізерний, бо комусь так не вигідна досвідчена та свідома нація.
Кому? Самим же украинцам. Кто должен книжки на мове издавать? Сами украинцы или Москва и СПб? Вот закончите учиться - открывайте украинское издательство.

зося писал(а):
anais писал(а):Где Я хоть слово сказала про дубляж?!
Хоча дивно, чого поліглоти не дивляться фільми в оригіналі.
Если это камень в мой огород, то фильмы я смотрю редко и только на языке оригинала. Впрочем, в Австрии смотрел "Симпсонов" по-немецки. Забавно. Похихикал.
Моя жена тоже хихикала, смотря "Friends" по-украински. "Нуж бо, Чэндлэрэ, поквапся" $:021 $:021 $:021 Украинский -- язык колоритный.
Последний раз редактировалось Feodor 25 окт 2010, 20:15, всего редактировалось 1 раз.

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Фух! Нашелся! :mrgreen:

Sue
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение Sue »

Монекинеко писал(а):Фух! Нашелся!
Павлин-мавлин? :lol:

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Feodor писал(а):Как нацики любят за всех говорить.
Feodor писал(а):Оранжевизм помер. Слава Богу. Помрёт и украинский шовинизм.
Кажете, що ярликів не вішаєте. Я вже вам казала, не нацик я і не помаранчева, а ви все не вгамуєтесь.
Feodor писал(а):Будем жить вместе и уважать друг друга. И Вы научитесь.
Федір, починайте поважати інших та їхню думку. Ми поважаємо всі народи і їх культуру. Не ображаємо поетів представників вашої культури, не кажемо на любу вашу Росію "геополітичне недорозумение", як робити це ви. Найбільше образ виходить саме від вас, саме ви дозволяєте собі такі образливі вислови, а не ми. Почніть з себе навчиться поважати країну, де ви живите зараз. Мову, поетів, людей з їхнім бажанням жити в своїй незалежній країні Україні, розмовляти своєю мовою, а не нав'язаною російською. $:025
Feodor писал(а):На Украине живёт много русских и русскоязычных, которые любят свой язык, будут на нём говорить, писать , публиковать, учить детей, общаться с государством, выступать в судах и т.п.
Бажаю успіху. Але якесь однобоке уявлення про світ, все на одній мові. Я свою дити навчаю трьома мова, з наступного року додамо четверту англійську. Ви поміркуйте на розширенням свого світогляду, не заганяйте себе в такі вузькі рамки - спілкування тільки однією російською. $:003

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Feodor писал(а): Почему мы, живя на этой своей земле не одно поколение, мы должны общаться на чужом нам украинском языке???
А может равенство введём? Кто хочет – с государством общается по-русски, кто хочет – по-украински. Чем свобода выбора плоха?
Федоре, скільки поколінь Вашого роду живе на цій(Вашій) землі? Напевно не так багато, бо інакше, Вас би мали навчити любити й поважати корінне населення. Я повністю з Вами погоджуюсь- українська мова Вам чужа й такою залишиться назавжди, але чому німці й поляки , які теж прожили на цій землі "не одно поколение" й вважають Україну своєю батьківщиною не вимагають другої державної: польської чи німецької. Спілкуйтесь на рідній мові, але кожна країна має ще й державну.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а): Не ображаємо поетів представників вашої культури, не кажемо на любу вашу Росію "геополітичне недорозумение", як робити це ви.
Я не называю Россию "геополитическим недоразумением". Путаете-с. А Вы всех поэтов русских любите? 100? Привыкайте к тому, что человек может иметь своё мнение, свой вкус в поэзии, музыке, литературе. И любой вправе бездарь назвать бездарью. Тем более бездарь мёртвенькую
зося писал(а): Найбільше образ виходить саме від вас, саме ви дозволяєте собі такі образливі вислови, а не ми.
Привыкайте спокойно воспринимать альтернативную точку зрения. Это не для того, чтобы Вас обидеть. Вы высказываете свою точку зрения, а я - свою.
зося писал(а):Почніть з себе навчиться поважати країну, де ви живите зараз.
Уважаю. Не уважаю кравчуковскую пьяную "независимость".
зося писал(а): Мову, поетів,
Люблю языки Украины. Особенно русский. И поэтов. Пушкина, например. Или Мицкевича (ах, "Крымские сонеты"!)
зося писал(а):людей з їхнім бажанням жити в своїй незалежній країні Україні, розмовляти своєю мовою, а не нав'язаною російською.
Тогда я и от Вас вправе ожидать подобного? Нет? Уважайте людей, которые хотят жить в одной стране с остальными частями своей же страны, разваленной алкашами в Беловежской пуще. Которые хотят с государством общаться на родном русском. Почему Вы требуете уважения к Вам, но не уважаете наших чаяний и взглядов? Двойной стандарт? Вы гражданее?
зося писал(а): Бажаю успіху. Але якесь однобоке уявлення про світ, все на одній мові. Я свою дити навчаю трьома мова, з наступного року додамо четверту англійську. Ви поміркуйте на розширенням свого світогляду, не заганяйте себе в такі вузькі рамки - спілкування тільки однією російською.
Эт Вы опять сами всё выдумали. Кроме русского я знаю ещё несколько языков. И ребёнок кроме родного уже начинает говорить по-английски. Через годик - добавим французский. Эти языки более перспективны, чем украинский. Простой вопрос приоритетов.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а):Федоре, скільки поколінь Вашого роду живе на цій(Вашій) землі?
Я знаю родословную до 8-9 поколения. А Вы?
Ксения писал(а):Вас би мали навчити любити й поважати корінне населення.
Мы и есть коренное население.
Ксения писал(а):чому німці й поляки , які теж прожили на цій землі "не одно поколение" й вважають Україну своєю батьківщиною не вимагають другої державної: польської чи німецької.
Этор к ним вопрос лучше адресовать? Думаю, что потому, что их ничтожно мало. Я за введение польского и немецкого государственными.
Ксения писал(а):Спілкуйтесь на рідній мові, але кожна країна має ще й державну.
А многонациональные государства как Украина - несколько государственных.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Feodor писал(а):Я не называю Россию "геополитическим недоразумением".
Федір, так ви ще і тугісінько мислите, чи це таке спотворене сприйнятий написаного. $:014
Feodor писал(а):Тем более бездарь мёртвенькую
А це дійсно ваш рівень розвитку. Така лють та презирство в цих словах. Так не подобається література українська, а ви хто критик, чи що? Щоб так привселюдно писати такі речі. Не подобається не читайте.Не захлиніться в свої ненависті, інтелігент $:028
Feodor писал(а):Уважайте людей, которые хотят жить в одной стране с остальными частями своей же страны,
Федір, ви забулись, що нас навіть , як нації не існує з ваших слів. Чого це я вас буду поважати, мені до вас все одно і намагатись, вам пояснювати свою точку зору марно.
Feodor писал(а):Тогда я и от Вас вправе ожидать подобного?
Як ви до людей так і вони до вас, занадто багато зверхності . Спілкування з вами нагадує сліпого з глухонімим. Навіщо ви витрачаєте стільки часу на написання одного і того самого, та ще в такій формі. Це дійсно нагадує зацикленість на цьому питанні.
Коли стану частиною птахоферми, ось тоді ви почнете чути мою думку, бо вона так буде схожа на вашу. Але це фантастика, бо мозку в мене набагато більше ніж у представників пернатих.

Ответить

Вернуться в «О разном»