наша мова

Ответить
Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Giorgio »

Федоре, не викручуйся :mrgreen: Ти вапрос задав, тому що виходив з якогось твердження. Та ну, мені й так ясно :)

свет
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение свет »

Feodor писал(а):Простите, на какие свои вопросы? $:014
ну если Вам и это не понятно... то мне с Вами не о чем разговаривать...

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Giorgio писал(а):Федоре, не викручуйся :mrgreen: Ти вапрос задав, тому що виходив з якогось твердження. Та ну, мені й так ясно :)
Это твоя выдумка, Юра. Вопрос есть вопрос. Ты должен знать разницу между вопросом и утверждением. $:021 Вопросы созданы для того, чтобы выяснить мнение собеседника. Не знал?
Но, как я уже сказал - великодушно прощаю твою ложь. Впредь будь внимательней и не начинай истерику на пустом месте.
Dixit. Тема исчерпана. $:008

Sue
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение Sue »

свет писал(а):
Feodor писал(а):Простите, на какие свои вопросы? $:014
ну если Вам и это не понятно... то мне с Вами не о чем разговаривать...
Свет, очень верный вывод, я его уже давно сделала.

Юлиана657
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юлиана657 »

Feodor писал(а):
Ксения писал(а):Юлиана657, Ви помиляєтесь.
Не только Юлиана, но и Вы тоже. Любите присочинить. Украина - это часть моей Родины. За это её и люблю.
А Ваша Родина это только родильный зал, где Вы на свет появились?
И, кстати, в какой стране Вы родились, если не секрет? Неужели на Украине?
Я отвечу точно так же, как уже тут Вам писали: "Федiр, менi западло тобi вiдповiдати."

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Мабуть таке протистояння та не сприйняття людей, які не поважають українську мову ,культуру і провокує таке ставлення до них. Чому я повинна спілкуватися з людиною російською, якщо вона і я володіємо українською. Ось з відсіля відраза, до таких висловів" я володію українською але спілкуюсь виключно російською". Не приємно. Живите в Україні, дихаєте повітрям нашої неньки, ходите по цій землі, так будьте ласкаві поважайте мову, культуру цієї землі. Згідно всеукраїнського перепису населення 2001 року, українцями себе назвали 77,8% громадян, росіянами – 17,3%. Рідною мовою українську обрали 67,5%, російську – 29,6%. Добре ,що не так багато тих, кому так потрібна російська замість української. Всього 29,6% .Зате галасу та спекуляцій так багато, що вже остогидло.
Дуже влучна думка на мій погляд:"Ігри з утисками нашої рідної мови в її останньому прихистку - Україні - зачіпають інстинкт самозбереження. "
Зауважу для особливо обдарованих, що я не нацик не помаранчева і більшу частину свого життя прожила не на західній Україні а саме на східній!!! Для мене ніколи не було питання, яка мова є мені рідною- це тільки моя рідна українська.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а):Чому я повинна спілкуватися з людиною російською, якщо вона і я володіємо українською.
Аналогично. Почему мы, живя на этой своей земле не одно поколение, мы должны общаться на чужом нам украинском языке???
А может равенство введём? Кто хочет – с государством общается по-русски, кто хочет – по-украински. Чем свобода выбора плоха?

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Feodor писал(а):А может равенство введём? Кто хочет – с государством общается по-русски, кто хочет – по-украински. Чем свобода выбора плоха?
Так хіба зараз ви не рівні? Російська навіть домінує всюди. Це не занадто для знаку рівності співвідношення української і російської мов (%): книговидання – 13/87; газети – 31,8/68,1; журнали – 10,6/89,4; фільми в кінотеатрах (мова звучання) – 45/55; телебачення – 41,4/58,6. Так само відбувається значне переважання російської над українською в інтернет- і радіопросторі.
Дуже довго російська була панівна, досить . Живемо ми саме в Україні і тут державна мова українська . Хочете розвитку своєї російською, спілкуйтесь нею в сім'ї та з друзями .

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

З"їв, Федоре? :lol:

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а): Так хіба зараз ви не рівні?
Пока ещё нет. Существуют квоты на теле-радио вещание, обязующие 70% эфира на мове. Не открыли переделанные при Кравчуке русские школы. Русский по Конституции пока ещё не государственный язык. Пока есть дискриминация нашего языка в нашей же стране. Против этой дискриминации мы и боремся.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Giorgio писал(а):З"їв, Федоре? :lol:
Ага. Ужин был отменный и Дрезденская опера распелась. Дуэт "Пянджи, фанчюля, пьянджи" был волне терпимым. Хотя... Я бы брал другие темпы.
Последний раз редактировалось Feodor 24 окт 2010, 20:04, всего редактировалось 1 раз.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Це прекрасно, що вечерю тобі ніщо не зіпсувало $:098 $:084

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Надеюсь и у тебя всё отменно! $:084 $:074

anais
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение anais »

зося писал(а): Так хіба зараз ви не рівні? Російська навіть домінує всюди. Це не занадто для знаку рівності співвідношення української і російської мов (%): книговидання – 13/87; газети – 31,8/68,1; журнали – 10,6/89,4; фільми в кінотеатрах (мова звучання) – 45/55; телебачення – 41,4/58,6.
зося,а как Вы считаете,ПОЧЕМУ такое процентное соотношение газет,книг,журналов?
Фильмы и tv сознательно оставляю за кадром-там и проценты и причины именно ТАКИХ процентов другие(по моему мнению)

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Feodor писал(а):Надеюсь и у тебя всё отменно! $:084 $:074
Прекрасно :) Був на занятті по бачаті, ми нареготалися, що аж прес собі прокачали від сміху.

Ответить

Вернуться в «О разном»