наша мова

Ответить
Feodor
Корифей
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Feodor »

зося писал(а): Це турбота держави за здоров'я своїх громадян.
Так вот в чём дело! А я думал, для пополнения бюджета за счёт акцизов. Если государство бы заботилось оно бы всё это как наркотики запретило.
зося писал(а):Дарма , що в Росії самий високий відсоток алкоголезалежних, зате горілка дешева.
В России водку после полуночи уже не продают и ввели серьёзные ограничения. А по алкоголизму первенство держат те же поляки, скандинавы и ирландцы. Да и украинцы не отстают. Увы. Тут вам похвастаться нечем.
зося писал(а):Зауважу, що мої родичі та батько не вдаються до таких заходів. Вони і не збирають полуниці, а займаються банківським бізнесом.
Рад за Ваших родных. А Вы что ж не займётесь? Хотя бы подсчётом ящиков с клубникой. :)
зося писал(а): То все ж не всі поляки так бідують , як ваші друзі.
А кто Вам сказал, что мои друзья бедствуют. Вы, верно, по себе мерите? Не стоит... А впервой части - Вы правы. Работящие поляки, как и русские, и украинцы, и в России, и на Украине - не бедствуют.
зося писал(а):Ви ображаєте людину яка вам особисто нічого поганого не зробила.
Кого я обижаю??? Если Вас обидел - извините, только поясните чем. Вас оскорбляет моё критическое отношение к "польскому процветанию"? $:021
зося писал(а): Нагадайте мені , коли Леха Качинського було зараховано до тиранів.
Никогда, как и Сталина с Гитлером. Некоторые их всех до сих пор считают "прогрессивными светочами".
зося писал(а): Ой Федір у мене до вас зустрічне питання. Чого ви ще живете тут, бо такі вчені як ви в Росії не потрібні?
Я живу тут, потому, что не отделяю Украину от России. Я нужен здесь и мне удобнее жить здесь. Захочу - поеду в другое место. Я - человек свободный.
зося писал(а):Бо талановитих запрошують, а вам не пощастило.
Вот видите, опять Вы по себе мерите. Почему Вы решили, что меня не пригласили? К счастью, у меня нет комплексов востребованности, как у некоторых собеседников...
зося писал(а): Стосовно мене, я живу в Україні бо я люблю цю країну її мову, культуру, людей. Хоча це вам не зрозуміти $:101
Я Вас прекрасно понимаю. И я так же. Я живу в этой стране потому, что она мне нравиться. Люблю её народы, языки, природу. И я думаю, что поднатужившись Вы это понять сможете.

Ну да ладно, Хватит обсуждать нас с Вами. Давайте к языковой политике и ситуации вернёмся. А?

MY-DREAM
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение MY-DREAM »

зося писал(а):Чого ви ще живете тут, бо такі вчені як ви в Росії не потрібні?Бо талановитих запрошують, а вам не пощастило. Ось ви біднесенький і вимушені на квіткових форумах доводити свою точку зору.
$:003 $:021
Feodor писал(а): Я живу тут, потому, что не отделяю Украину от России.
$:071 Федя, ку-ку, хватит спать, она давно отделилась уже.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Feodor писал(а):Рад за Ваших родных. А Вы что ж не займётесь? Хотя бы подсчётом ящиков с клубникой.
Федір, та не турбуйтесь так за мій заробіток. В мене дуже гарна професія і дає мені змогу заробляти добре. Пропонувати, щось мені підраховувати не треба. Мої ж родичі не поля з полуницями тримають, де мені підраховувати .
Порадьте це своїй дружині, чи своїм подругам. Буде для них пристойний заробіток, може і ви так само з ними з'їздіть та порахуйте.
Якраз своїми очима побачите , як живуть "нишие поляки"
Праця людину робить більш шляхетною, а вам цього не вистачає. Спробуйте можливо щось та вийде. ;-)
Feodor писал(а):А кто Вам сказал, что мои друзья бедствуют. Вы, верно, по себе мерите? Не стоит... А впервой части - Вы правы. Работящие поляки, как и русские, и украинцы, и в России, и на Украине - не бедствуют.
Так я гадала , що ви людина освідченна і приводите приклади тільки перевірені. З свого життя або життя близьких вам людей. А не як ви любите висловлюватись ОБС
Feodor писал(а): Никогда, как и Сталина с Гитлером. Некоторые их всех до сих пор считают "прогрессивными светочами".
"прогрессивными светочами"Мабуть такі як ви і вважають.
Feodor писал(а):Я живу тут, потому, что не отделяю Украину от России. Я нужен здесь и мне удобнее жить здесь. Захочу - поеду в другое место.
А кому саме ви потрібні? Країні, яку ви так люто ненавидите ? Чи може суспільству? Ви самозакохана людина, яка далі свого" я" нічого не бачить.
Feodor писал(а):Вот видите, опять Вы по себе мерите. Почему Вы решили, что меня не пригласили? К счастью, у меня нет комплексов востребованности, как у некоторых собеседников...
Якщо ви натякаєте на мене, так мені і в цій країні добре. Та і Федір , які мої роки, в мене все ще попереду.
Це вам тут так погано, російською не дають спілкуватися.....реклама українською. Мабуть таки не запросили на гарну посаду, бо лаборантів завжди вистачає.
Feodor писал(а):И я думаю, что поднатужившись Вы это понять сможете.
Щось не виходить мені зрозуміти вас аж ніяк. Бо всі ващі пости стосовно "геополитеческом недоразумении" з ваших слів це Україна. Кажуть зовсім про інше.
Як каже мій декан, коли когось з студентів щось не влаштовує "Пакуйте валізи ніхто не тримає "

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

[quote="Feodor"]

Русские в основном мозги экспортируют

Ви , дійсно в це вірите? $:021

Основные гастарбайтеры в Москве это молдаване, украинцы и таджики. Граждане РФ обычно тоже в Москву за Ай-Ти едут и "высокими" специальностями. Им хватает на аренду отдельных квартир. У меня жена так работала.

Знаю цілі чеченські сім"ї, які поїхали в Москву "за Ай-Ти едут и "высокими" специальностями" , а копають рови й отримують 500 доларів на місяць. Знаю цих людей особисто, а не з переказів знайомих чи сусідів. У паспорті цих людей вказано, що вони громадяни РФ. З цими громадянами великої Росії у Москві ніхто не рахується. Так, що спустіться з небес до рівня простих громадян РФ.

Скорее им нет надобности. Зачем унижаться, жить нелегально и бегать от полиции в какой-нибудь Польше, если можно легально заработать у себя в стране?
Звичайно, навіщо працювати в Польші, як тебе можуть опустити нище плінтуса і в своїй країні.( хоча мої знайомі ніколи не вважали і не вважають Росію рідною землею, вони вважають себе окупованою територією. Прошу зауважити, мої знайомі не політики, чиновники, чи торгаші наркотиками, а звичайні люди).

Ну , і на рахунок Польші Ви перебільшуєте. Так, там тяжко працюють, але поляки дорожать тими людьми , які дійсно приїхали працювати. Багато моїх знайомих щороку їздить до Польші на полуницю, малину. Завжди були задоволені заробітком й умовами проживання. Ніхто не мешкав по 10чоловік в кімнаті- максимум 5-6 і трьохразове безплатне, ситне харчування. Якщо ж умови не підходили- шукали іншого працедавця. Цього року не поїхали, бо була мала зарплата.

Поясните Вашу мысль? Чем Россия хуже относится к своим гражданам, чем какая-то Португалия к полулегальным гастарбайтерам?

До народів східної частини, Росії ( особливо до тих які не знають "русского языка"), які приїхали на роботу в Москву саме й відносяться як до нелегальних гастербайтерів. Я Вам не зможу пояснити свою думку , бо Ви звикли слухати тільки самого себе, а інколи б не пошкодило глянути й на інших людей.

Eugen
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Eugen »

Feodor писал(а): Русские в основном мозги экспортируют, а не сборщиков клубники.
Что точно, то точно... Вот такие "мозги" как у Федора и экспортировали к нам на Украину...
Надо поднимать вопрос о реэкспорте $:021 $:021 $:021

Eugen
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Eugen »

зося писал(а):... "Пакуйте валізи ніхто не тримає"...
А в цьому випадку, ми ще й грошенятами складемося на квиток до Простоквашино)))

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

Мій друг 5 років поспіль зі своєю дружиною їздив до Польщі на заробітки, правда не на полуницю, а на яблука, до одного й того ж роботодавця. Їздили 2 рази на рік. Всі були задоволені. Купив собі шматок землі, будує будинок, народили доньку. Зараз він сам займається садом, вирощує і продає саджанці, дуже багато клієнтів має на щеплення дерев.
Як до рабсили до нього ніхто не відносився, якщо ти гарно працюєш, то і відношення до тебе відповідне. Якби було так погано, то напевне 5 років не їздив би.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а): Федір, та не турбуйтесь так за мій заробіток.
Вот тут уж не беспокойтесь. Ваши заработки меня абсолютно не волнуют!
зося писал(а):Порадьте це своїй дружині
Моей жене незачем работать. Я полностью обеспечиваю семью. $:025
зося писал(а): Якраз своїми очима побачите , як живуть "нишие поляки"
Несколько раз в год в Польшу езжу. Вижу. Почти так же "богато", как словаки или венгры. $:021
зося писал(а):Праця людину робить більш шляхетною, а вам цього не вистачає. Спробуйте можливо щось та вийде.
Вы меня научите? Чтобы и моя жена работала, как работаете Вы, вместо того, чтобы отдыхать? И давайте Вы не будете переходить на личности. А то нужно будет выяснять чего не хватает Вам. ОК? $:008
зося писал(а): Так я гадала
А Вы не гадайте. Точнее не "выгадуйте". Ибо, гляжу я, Вы пофантазировать любите. :)
зося писал(а): "прогрессивными светочами"Мабуть такі як ви і вважають.
Я не считаю ни Гитлера, ни Качинского, ни Сталина "светочами" и явлением прогрессивным, в отличие от тех поляков с которыми общаетесь Вы. Я предпочитаю круг людей грамотных и интеллигентных.
зося писал(а): А кому саме ви потрібні?
Много кому. А Вы?
зося писал(а):Країні, яку ви так люто ненавидите ?
Эт что за страна такая? В мире нет стран, которые я бы ненавидел, фантазёрка Вы наша!
зося писал(а):Ви самозакохана людина, яка далі свого" я" нічого не бачить.
Что я могу сказать... Вы плохой психоаналитик.
зося писал(а):Та і Федір , які мої роки, в мене все ще попереду.
Это точно. Поживите, посмотрите мир. А там, даст Бог, много чего начнёте понимать из того, что сейчас в голове не укладывается.
зося писал(а):Це вам тут так погано, російською не дають спілкуватися.....реклама українською.
Вы опять фантазируете. А дискриминация русского языка уже постепенно сходит на нет. Рекламу уже можно на любом языке давать. $:008
зося писал(а): Мабуть таки не запросили на гарну посаду, бо лаборантів завжди вистачає.
Вас наняли с первого интервью? А что умеете делать? А то грамотных лаборантов не хватает. Может пристрою Вас на хорошую зарплату и будете семью обеспечивать? $:021
зося писал(а): Щось не виходить мені зрозуміти вас аж ніяк.
Это ничего. Будет расширятся кругозор - будете воспринимать более сложные идеи. $:008
зося писал(а): Бо всі ващі пости стосовно "геополитеческом недоразумении" з ваших слів це Україна. Кажуть зовсім про інше.
Як каже мій декан, коли когось з студентів щось не влаштовує "Пакуйте валізи ніхто не тримає "
Независимая Украина - геополитическое недоразумение. Так Вы прислушались, как я погляжу, к совету декана? Студенты ещё сейчас в Штаты на практику ездят в Atlantic City официантами. И клубнику не нужно будет собирать в Португалии или итальянские сортиры мыть. Не хотите попробовать, или Вы только одну "мову" знаете?

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а):Русские в основном мозги экспортируют

Ви , дійсно в це вірите?
Я не верю. Я знаю.
Ксения писал(а):Знаю цілі чеченські сім"ї, які поїхали в Москву "за Ай-Ти едут и "высокими" специальностями" , а копають рови й отримують 500 доларів на місяць. Знаю цих людей особисто, а не з переказів знайомих чи сусідів. У паспорті цих людей вказано, що вони громадяни РФ. З цими громадянами великої Росії у Москві ніхто не рахується. Так, що спустіться з небес до рівня простих громадян РФ.
А считаться с ними - это как? Считаются с теми, кто работать умеет. А если они неквалифицированная рабочая сила - то им и 500 долларов хватит.
Ксения писал(а): Звичайно, навіщо працювати в Польші, як тебе можуть опустити нище плінтуса і в своїй країні.
Вот именно. Зачем за "опусканием" ехать за границу?
Ксения писал(а): хоча мої знайомі ніколи не вважали і не вважають Росію рідною землею, вони вважають себе окупованою територією.
Сами себе противоречите. Сначала говорите, что с ними не считаются у них на Родине, потом - что это не их Родина. Ох уж мне эта женская логика! :)
Ксения писал(а): Так, там тяжко працюють, але поляки дорожать тими людьми , які дійсно приїхали працювати.
Канэшна! $:021 Все истории, которые газеты пишут про "зажимание" наших "заробитчан" в ЕС - выдумка. Поляки их за пся крэв не держат. Устрицами кормят и сансерром поят и ботинки чистят! Ага!
Ксения писал(а):Багато моїх знайомих щороку їздить до Польші на полуницю, малину.
Надо Вам с Зосей познакомиться! ;-)
Ксения писал(а):Цього року не поїхали, бо була мала зарплата.
Да Вы что! В такой богатой стране не могут быть маленькие зарплаты! Спросите Зосю!
Ксения писал(а):До народів східної частини, Росії ( особливо до тих які не знають "русского языка"), які приїхали на роботу в Москву саме й відносяться як до нелегальних гастербайтерів.
Это как? И как по Вашему должны относиться? Платить по 5000 евро в месяц и предоставить квартиры? И почему если им так плохо в Москве, они не поедут в Польшу, где так шикарно относятся к гастарбайтерам?

Я готов Вас выслушать и с радостью слушаю, когда Вы чётко выражаете мысли. В отличие от Вас, я мыслей не читаю. Как и не читаю между строк. Не привык довыдумывать за других, как поступают тут многие.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Teona писал(а):Мій друг 5 років поспіль зі своєю дружиною їздив до Польщі на заробітки, правда не на полуницю, а на яблука, до одного й того ж роботодавця. Їздили 2 рази на рік. Всі були задоволені.
Так вот и я о том же! Украинцы любят ездить в Польшу на сборы урожаев. Это им проще, чем работать у себя дома. Ибо кроме обрывания ягод - ничему не хотят учиться.
Teona писал(а): Якби було так погано, то напевне 5 років не їздив би.
Всё равно ездил бы. Куда б он делся!

MY-DREAM
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение MY-DREAM »

Eugen писал(а): Надо поднимать вопрос о реэкспорте $:021 $:021 $:021
Злые, какие злые люди кругом $:021 $:021 $:021 к ним Федір со всей душой, а они вопрос о реэкспорте поднимают. $:021 $:021 $:021
Feodor писал(а):Много кому. А Вы?
Предполагаю, что намного больше. $:025
Feodor писал(а): Всё равно ездил бы. Куда б он делся!
Так саме, як робить Федір. $:025

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

Feodor, бо риба шукає де глибше, а людина де краще. Якби політики не воювали за портфелі і мандати, а дбали про країну, то ніхто б нікуди не їздив.
Нажаль в політиці багато людей з вашими поглядами, які живуть в Україні і тут же паплюжать мову разом з Шевченком і їхніми прибічниками. Тому ми так і живемо. Бо за н-кількість долЯрів, добряча частина тих, хто повинен піклуватися про народ і країну загалом, готова продати її сусіду і звалити жити в "ніщую Європу", бо дітки давно вже вчаться в "ніщей Європе".

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Feodor писал(а): Так вот и я о том же! Украинцы любят ездить в Польшу на сборы урожаев. Это им проще, чем работать у себя дома. Ибо кроме обрывания ягод - ничему не хотят учиться.
Як у Вас усе просто. Знаєте, бідним нещасним полякам уряд виділяє кругленьку суму, для розвитку власного бізнесу, особливо тоді, коли людина хоче займатися сг бізнесом. Найбільші інвестиції ідуть в розвиток садів та виноградників, при чому інвестує держава й повертаються гроші власником через 10 років частинами( без проценту), або й не повертаються взагалі, якщо сам власник за ці 10років розширив свої насадження. Тільки от "голодні поляки" не завжди мають бажання використовувати таку можливість, бо не хочуть залишати міста . Ці інвестиції доступні кодному молодому полякові, який хоче працювати. Щось подібне є в Україні чи Росії? От коли буде, тоді й не будуть наші люди їздити в польські сади.

Федоре, навіщо Вам між рядками читати, Ви й до написаного в рядку не дуже прислухаєтесь?
Федоре, я ніколи не вважала своєю батьківщиною Росію, навіть в СРСР. Для мене вона завжди була в Україні, а Росія сприймалась як держава-окупант. Так думають і мої знайомі з Чечні. Але на даний момент вони живуть в цій країні, й є її громадянами, сплачують податки в казну Росії, то чому не віднестись до них як до громадян цієї країни, а не як до другосортного народу. Мої знайомі кваліфіковані працівники, але їм не знайшлося місця в Москві, бо добре не володіють однієї з державних мов Росії- російською.Таке саме відношення чекає на українців в Вашій омріяній Російській імперії. Я не плутаюсь в думках, я Вам наочно показую приклад "рівності" в РФ, але Ви його вперто не хочете бачити.

fta310703
Местный
Местный
Мобильный: 380688029370
Домашний: 5122469
Контактная информация:

Сообщение fta310703 »

Eugen писал(а):
Feodor писал(а): Русские в основном мозги экспортируют, а не сборщиков клубники.
Что точно, то точно... Вот такие "мозги" как у Федора и экспортировали к нам на Украину...
Надо поднимать вопрос о реэкспорте $:021 $:021 $:021
+100!!! $:008

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Teona писал(а): бо риба шукає де глибше, а людина де краще.
Точно. Бенгальцы едут на Украину, украинцы - в Польшу, поляки - в Германию, немцы - в Швейцарию, а Швейцарцы - в Лихтенштейн.
Teona писал(а): Якби політики не воювали за портфелі і мандати, а дбали про країну, то ніхто б нікуди не їздив.
А нормальные люди счастливо живут у себя дома несмотря на политиков.
Teona писал(а): Нажаль в політиці багато людей з вашими поглядами, які живуть в Україні і тут же паплюжать мову разом з Шевченком і їхніми прибічниками.
О политиках с моими взглядами я не знаю ничего. Познакомьте! И "мову" я не "паплюжив"... Я к ней равнодушен. А вот мало талантливых поэтиков не люблю. Вкус слишком хороший в поэзии.
Teona писал(а):Тому ми так і живемо.
Жалко мне Вас. Но живёте так, как того заслуживаете.
Teona писал(а): звалити жити в "ніщую Європу", бо дітки давно вже вчаться в "ніщей Європе".
Да, валят в нищую часть Европы. В богатую валят поляки да румыны. :)

Ответить

Вернуться в «О разном»