Lycaste, Ida, Anguloa
- Igor
- Местный
- Контактная информация:
Re: Lycaste, Ida, Anguloa
Дякую. Лікасточка дійсно варта уваги та має бути у колекції кожного ликастомана. Рослинка досить невибаглива, але для цвітіння потребує сухого періоду відпочинку, після того як скине листя.
- bejee
- Ветеран
- Контактная информация:
Игорь, примите поздравления
Ликаста диппа - это абсолютная необходимость в любой коллекции, не только ликастомана.
А вообще, должна признаться, что моя коллекция лик началась после просмотра фотографий Игоря. Так что большое Вам человеческое спасибо

А вообще, должна признаться, что моя коллекция лик началась после просмотра фотографий Игоря. Так что большое Вам человеческое спасибо

- Igor
- Местный
- Контактная информация:
Діана, дякую
! Я стараюсь
Щоб і далі підтримувати замануху, покажу як у мене рік тому цвів гібрид з Yihcheng

Щоб і далі підтримувати замануху, покажу як у мене рік тому цвів гібрид з Yihcheng
- Вложения
-
- Lyc. Gayser Gold x Lyc. Capricorn Vulkan x Angcst Paul Gripp
- Gayser Gold x Capicorn Vulcan X Paul Gripp.JPG (72.43 КБ) 3143 просмотра
- MY-DREAM
- Хранитель традиций
- Контактная информация:

Игорь!!!!!!!!!!!!

- lizarduk
- Местный
- Контактная информация:
Прєднуюсь, дуже красивий гібрид!!!MY-DREAM писал(а):![]()
![]()
![]()
%%%%%%%% (набор неприличных слов
) я в обмороке
Водичкой полейте меня.
І надоїдатиму знов своєю ароматикою. Випустила вона 2 корінці і один з них знов почорнів, інший - нормальний. Вже лізти до неї не хочу, просто цікаво чому так?
- bejee
- Ветеран
- Контактная информация:
Могу только сказать - абалдеть
Ну почему я постоянно пропускаю самое интересное

Ну почему я постоянно пропускаю самое интересное

- bejee
- Ветеран
- Контактная информация:
lizarduk, могу предположить, что корешок подгнил из-за чрезмерного полива. Такое иногда бывает. Я свои лики стараюсь лить только на субстрат и то по краю горшка.
- Igor
- Местный
- Контактная информация:
lizarduk, в мене інколи таке теж буває. Корінець росте по поверхні субстрату, аж раптом кінець його починає чорніти, ріст припиняється. Але корінець не гниє. Далі ростуть нові нормальні корені. Що могло бути причиною цього, невідомо. Як правило, субстрат свіжий, тож засолення субстрату виключається. Всі мої ліки сидять в кераміці(неглазурованій), до цих пір мені залити їх до загнивання коренів не вдавалося, хоча влітку вони стоять під дощами, ще й буває по 1-2 дня по коліно у воді. Загадкові рослини ці лікасти.
Єдине, що приходить на думку, що у неї іде період адаптації у новому помешканні. Тож не дуже переймайтеся. Крім того, оскільки коренів не багато, може варто трохи зменшити полив (bejee має рацію).
Єдине, що приходить на думку, що у неї іде період адаптації у новому помешканні. Тож не дуже переймайтеся. Крім того, оскільки коренів не багато, може варто трохи зменшити полив (bejee має рацію).
- lizarduk
- Местный
- Контактная информация:
Я і не поливаю, в основному оприскую субстрат. Напевно це таки адаптація. Крім того в неї виявився досить великий корінець від нового росту, який почав галузитись. Залишається поки чекати і спостерігати.
Ще причепив до неї лампу - 40 Вт люмінісцентна, на відстані менше 10 см - так буде припустимо? (пробував щось розраховувати, зі скрипом ніби підходить).
Ще причепив до неї лампу - 40 Вт люмінісцентна, на відстані менше 10 см - так буде припустимо? (пробував щось розраховувати, зі скрипом ніби підходить).
- Igor
- Местный
- Контактная информация:
lizarduk, мінімальна відстань має бути така, щоб люмка на підігрівала рослинку.
- bejee
- Ветеран
- Контактная информация:
Я субстрат не брызгаю, полив у меня раз в 1-2 дня, субстрат кора, мох карпатский и вермикулит у некоторых. И честно говоря, вообще не свечу летом, зачем
Тут бы не погорели. Зимой иногда некоторый сую под лампу.
Я бы расстояние увеличила см до 20-30, чтоб не грелись бульбы. Перегрев и полив могут привести к трещинам на бульбе.

Я бы расстояние увеличила см до 20-30, чтоб не грелись бульбы. Перегрев и полив могут привести к трещинам на бульбе.
- lizarduk
- Местный
- Контактная информация:
Я проливаю раз на тиждень, але регулярно буду, коли стануть більшими корінці; тоді напевно тільки полив буде.
Підсвітку своїм зробив через те, що стоять в місці, куди сонце не попадає взагалі. З висотою вже майже розібрався.
Підсвітку своїм зробив через те, що стоять в місці, куди сонце не попадає взагалі. З висотою вже майже розібрався.
- bejee
- Ветеран
- Контактная информация:
Тогда понятно. У меня квартира-сюрприз, на одной стороне солнце после обеда на полтора окна (кухня пол метра и три метра детская). Вторая сторона свет до обеда. Лики по этой жаре перетянула к дракулам в тень, горит все.
По Вашей лике - для меня индикатор степени полива еще и листья. Есть лист - лью побольше, нет листвы только корешок лезет - просто капаю. Испарять влагу растению нечем, боюсь, что гнить пойдет.
По Вашей лике - для меня индикатор степени полива еще и листья. Есть лист - лью побольше, нет листвы только корешок лезет - просто капаю. Испарять влагу растению нечем, боюсь, что гнить пойдет.
- lizarduk
- Местный
- Контактная информация:
Я сочатку думав, що треба тільки прискати, але потім мене підправили, так як листя є, то хоча б раз на тиждень можна.
- Igor
- Местный
- Контактная информация:
Кожен рік радує цвітінням cruenta. Цього року видала чотири цвітоноса. Одночасно цвіте тільки два.
- Вложения
-
- cruenta1.JPG (125.45 КБ) 2402 просмотра
-
- cruenta2.JPG (190.75 КБ) 2402 просмотра