Feodor писал(а):
Да, это естественная реакция отторжения, вызванная языковым насилием. Ненормально при насилии "расслабляться и получать удовольствие"... Хотя и такое бывает. Называется "стокгольмский синдром".
От ми і не розслабляємось, Федя, а намагаємось не дати знову задавити НАШУ мову. А ви відстоюйте ВАШУ. Нема питань.
Я от читаю і думаю, чому я і мільйони співвітчизників вчили свою рідну мову в школі і одночасно російську?
І ніхто не кричав, так як ви - ЦЕ ЧУЖА ДЛЯ МЕНЕ МОВА ВЧИТИ НЕ ХОЧУ І НЕ БУДУ!!!!
Ми просто вчили її. І володію я нею прекрасно.
То чому б всім вам не брати з нас приклад?
Ми вчили і ви повчіть. Тупішими не станете.
Наше покоління знає дві мови, а у вашого покоління труднощі з розумовими здібностями?
НЕ ВІРЮ!!!!!
Стали в позу й кричите тут. Знову за добу купа сторінок Федіного флейму.
Та й кричати вже вам не варто. Вже ж налагоджується все в країні. Стабільність йде твердою ходою!!!
Будете розвивати російську, як в старі добрі (для вас) радянські часи).
А ви не помітили, як тема називається? "НАША МОВА", а не "наш язык".
Не любите українців - чого сюди заходите? Теж за чуб хтось тягне?
На фіг з пляжу.
Зайнятий був дуже Федя, а тут другий день вже вільний. Чого б не посперечатися просто заради самої суперечки. Хоббі ж вимагає дози.
А зараз, Федя, я покажу справжню вашу сутність. Вона повністю зображена в анекдоті. Читайте нижче.
Бо справа не в нашій мові, а в ВАШОМУ відношенню до українців взагалі. От саме звідси і росте коріння всієї неприязні між Сходом і Заходом.
І мені дуже сумно від ТАКОГО вашого відношення.
Першокласник кримської школи приxодить після уроків додому, та й мовить домашнім по-українськи:
- А в нас в школі всі уроки тепер та по-українськи ведуться. А ще сьогодні після занять ми анкету заповняли, то я в графі національність написав, що я yкраїнець.
Всі очі вилупили…а батько й каже:
-Гаваріш, что yкраінєц тєперь? Ну-ну…Значіт завтра поєдєш в школу не на лєгковушке, а на автобусе, как всє бaндеровци єздят. Понял?
А дідусь і собі:
-А в школу внучєк на завтрак я тебе дам нє 5 долларов,а 1 грівну.Как в украінском банкє,1 к 5-і.Харашо?
А мати:
-Ну вот сейчас Ми будєм кушать осетрінку с крабамі,каторую дядя с Дальнєго вастока прівєз,а Ти будєш кушать картошку,как украінци.Харашо?
Сидять всі їдять…А мати знову,підморгуючи до всіx з усмішкою,та й каже:
-Ну што синочєк,как оно,xарашо бить украінцем,а-а-а?
А той мовчазно так, насуплено та й каже:
-Я…я всього тільки як годину українець, а як вас москалів вже ненавиджу..
Якщо викличу цим анекдотом хвилю гніву зі Сходу, не біда. Якщо хтось почне злитись і намагатись доводити, що це не так, що насправді просто готові всіх обнімати і цілувати, хто говорить українською, то це означатиме тільки одне - саме так і є.
Нажаль...