Докладно аналізувати не має часу й бажання, наведу лише кілька прикладів:
Нельзя также использовать просроченную пластиковую посуду, если указан ее срок годности, а также треснувшую посуду, поскольку в пищу будут переходить вредные химические вещества.
Дурість(!), оскільки пластмасовий посуд, про який узагальнено йдеться, має однорідну структуру і хімічний склад.
Дійсно є кілька дуже рідкісних типів пластмасового посуду, що дійсно має додатковий шар на поверхні, але це перевожно спеціальні типи посуду, які у роздрібну мережу не потрапляють.
Металлическая посуда также не является стопроцентно безопасной. При приготовлении в ней пищи происходит выделение ионов никеля и хрома, которые являются токсинами.
Брехня(!), до того ж небезпечна.
Металевий посуд буває дуже різний, різного складу, не можна ліпити все до купи!
Нікель - одін із важливих єлементів, без якого людіна взагалі не може існувати. Нікель ми вживаємо разом із гречкою, морквою, зеленим салатом, какао та чаєм.
Імпланти для медицини також виготовляють із нікелю.
Добова потреба в нікелі для людини становить 100-200 мкг/день, а токсична доза - більше 20 мг на день. Якщо спеціально не гризти посуд із нікелю або нікельований, то досягти токсичної дози загалом неможливо!
Про хром писати докладно не буду, це також важливий мікроєлемент, який, крім іншого, уповільнює старіння організму і зменшує накопичення зайвих жирів, запобігаючи ожирінню. Пеквна річ, що хрому наужівати не треба, але я не можу навіть уявити собі як хімічно не дуже активний металлевий посуд можна довести до стану, коли він почне виділяти небезпечну токсичну дозу хрому, ба будь-чого!
Поэтому, во избежание обогащения пищи этими вредными веществами (никелем и хромом), рекомендуется не хранить в металлической посуде кислые блюда, например, щи или рассольник. И конечно же, надо беречь посуду от царапин и других повреждений.
Перше підкреслене - це правда, але не вся: тому що нікелевй або нікельований посуд стійкий до корозії, тобто він стійкий до лушів повністю, але може в дейкій мірі пошкоджуватись кислотами, проте ці кислоти повинні бути доволі концентрованими - це, певна річ, не супи, а, наприклад, свіжий лимонний сік, який ви залишите в такій каструлі принймні на кілька діб!
Друге пікреслене - маячня! Нікельований посуд, на відміну від алюмінієвого не утворює стійкої корозійної плівки на поверхні, тому подряпини мало впливають на кількість нікелю, який може потрапити в їжу. Хіба що подряпини ледь збільшать контактну поверхню, але збільшать на десятитисячні відсотки проценту, тому проце взагалі неварто й згадувати.
Посуда из нержавейки очень удобна и красива. Но, как мы выяснили, содержит никель, являющийся сильным аллергеном. К тому же, помимо никеля, во время приготовления пищи, в еду попадает также медь и хром, отчего нередко она приобретает «металлический» привкус.
Небезпечна маячня! Посуд і тара із неіржавкої сталі цінується саме за їх хімічну стйкість до різноманітних речовин. До того ж такий посуд виготовляють із високолегованої неіржавкої сталі. Докладніше
шукайте в науковий джерелах самі.
Більше писати не буду, мень ліньки.
Як я вже й казала, в цьому "вінегреті" брехня із правдою так перемішані, що не варто взагалі це читати, аби не псувати собі мізки!
Читайте тільки і виключено наукові обгрунтовані дослідження і буде вам щастя!