Весенние цветы и охрана природы

Viktor.R.
Местный
Местный
Мобильный: 80669419733
Контактная информация:

Re: Весенние цветы и охрана природы

Сообщение Viktor.R. »

Нажаль, зовсім не поділяю Вашого задоволення від успіхів з позитивною інтродукцією тілоріза у водойми Львівщини. Не знаю, як у вас, а от у нас в самому місті (слава богу, у окремих водоймах) і на його околицях Києва, цей гідрофіт, згодом, просто знищує водойми, куди колись потрапив. Мені неодноразово, доводилось спостерігати, як колись чарівні на вигляд озера та заплави на річках (в тому числі і по берегах Дніпра), згодом, перетворювались (після появи тілоріза, за декілька років) у сумні болота. Так, наприклад, на заплавах і озерах протоки Бобриця (зараз там створено ботанічний заказник місцевого значення, знаходиться на о. Муромець, у межах міста Києва, його перетинає Московський міст), де раніше зростали такі гарні водні рослини, як латаття біле (Nymphaea alba), глечики жовті (Nymphar luteum), водяний горіх (Trapa natans), молодильник (Isoetes lacustris) та інші, тепер можно побачити тільки суцільні зарості тіллорізу з ряскою. Під товстим шаром з заростей цієї рослини, тепер не вижити ні рослинам (насамперед, бракує світла), ні рибам (бракує кисню). Ось така сумна історія з симпатичною (на вигляд) рослиною.
На фото - результ перетворення мальовничих заплав Бобриці у звичайне болото:
Изображение

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

:shock: Ого! Ну, я вам скажу, що цей міський став - теж евтрофізується і поступово заболочується - його ніхто не чистить, він засмічнений, в ньому росте очерет і все що завгодно...

Viktor.R.
Местный
Местный
Мобильный: 80669419733
Контактная информация:

Сообщение Viktor.R. »

В такому випадку - не шкода, нехай заростає різаком (занедбана водойма), також, він не здатений швидко перебиратися в інші водойми. Згодом, коли рослини добре розрастуться, ставок набуде де-що незвичного, яб сказав - романтичного вигляду.

Ответить

Вернуться в «О разном»