Врач с грязными руками и в грязных сапогах.

Silma
Корифей
Контактная информация:

Re: Врач с грязными руками и в грязных сапогах.

Сообщение Silma »

ДюДюка писал(а):справки-больничные замечательно выписывают по страховой, с доставкой на дом.
Детские больничные страховая не выдает, а все остальное действительно неплохо.

Tancha
Местный
Местный
Мобильный: 80679063180
Домашний: 5926482
Контактная информация:

Сообщение Tancha »

А во всем цивилизованном мире считается дурным тоном, когда хозяйка просит гостей снять обувь, тем более, врача. Мокрая чистая тряпка у порога и бахилы как вариант для врача. А помыть руки Вы всегда можете предложить в требовательном тоне, а нет - хотя бы мокрые салфетки подсуньте. Семейные врачи у нас это очень дорого, при этом Вам никто не гарантирует полной отдачи. И еще один нюанс, обычно так называемые семейные врачи любят лечить "своими" лекарствами, всякая ерунда типа "Линии жизни" или другими препаратами на откате, и болезней сразу больше становится.

Люда Ма
Местный
Местный
Мобильный: 80679861184
Контактная информация:

Сообщение Люда Ма »

Алеся писал(а):а я патронажной сестре часто даже дверь не открывала, она любила приходить когда я дитя только уложу, напугает его, а потом говорит о гипернервности. :(
Вы хотите сказать, что сестра сидит под дверью и ждёт когда ВАШ ребёнок ляжет спать??
На самом деле не трудно вычислить, что врач как правило приходит в обед или после обеда, так как прием начинается в 8.00-9.00часов. и заканчивается к 11.00-12.00часам. После чего она берёт вызова и идёт по домам. Вы же не думаете, что она должна подождать когда ВЫ выспитесь?

И по поводу обуви. У каждого в доме действительно должны быть бахилы. Лично я бы побрезговала в каждом доме снимать обувь и одевать чужие тапочки,ведь всякие болезни бывают.

Silma
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Silma »

Не знаю у кого как врачи работают, у нас приемы с 8-30 до 11-30 два дня, 12-00-14-00 один день, 14-30 - 16-30 два дня. И сестра приходит как хочет, так что вычислить время прихода нереально. А иногда не приходит, как в нашем случае. Ходила ходила, а потом перестала, а потом я в карточке увидела запись, что ребенок наблюдается в другой поликлинике...На мой вопрос, какого ...? Мне ответили, ну вы же ездили туда на консультацию, вот и наблюдайтесь там...

Мария Антоновна
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение Мария Антоновна »

Вам это удивительно? Вспомните, кто мог поступить раньше в мединститут и училище? Имеющий блат!!! Поэтому много плохих, но много
и хороших. Мне их жаль : побегать (поездить) по уйме вызовов, особенно в часы пик и на такую зарплату. Когда учились, они вряд ли думали
быть участковым. Были, что ругали при вызове (мол мне больничный надо), а при посещании поликлиники через 3 дня - опять ругали, что с
бронхитом ребенка в мороз повела. Меньший болел регулярно и всяких врачей видела, поэтому ищите в своей поликлинике хорошего врача и готовьтесь платить. У меня была прекрасная заведущая, когда всегда выручала.
И разве это только детские врачи есть такие?

Silma
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Silma »

Именно удивляет. В мединституте учиться слишком тяжело, я не понимаю, зачем туда так тяжело поступать, столько лет учиться, а потом вот так работать. Кстати, медсестры мединституты не заканчивают, в училище поступить легче.
Я не считаю, что плохих врачей сказанное вами оправдывает. Я свою участковую врачиху послала прямым текстом, когда она мне предложила трехнедельному ребенку диатез лечить зеленкой и гормональной мазью. А нынешняя наша участковая, приходя на вызов, сначала осматривает квартиру, пересматривает все мои цветы, спрашивает, сколько мы заплатили за ремонт, высказывает свое фе по поводу нашей медицинской страховки, а уже после этого вспоминает, зачем собственно ее позвали. Если бы мне не нужно было иногда оформлять больничный, я бы ее тоже уже послала, а так приходится терпеть.

Алеся
Местный
Местный
Мобильный: 380673991581
Домашний: 806127879713
Контактная информация:

Сообщение Алеся »

Люда Ма писал(а): Вы хотите сказать, что сестра сидит под дверью и ждёт когда ВАШ ребёнок ляжет спать??
Не надо передергивать, никто никого не ждет и никому не должен! И я в том числе не должна сидеть и ждать-гадать, а соизволит ли она сегодня прийти и в какое время на этот раз. После пары таких "пробуждений" ребенок стал дергаться и плакать во сне, а она обозвала его слишком нервным и назначила успокоительные, это в полтора месяца!. Я стала препятствовать визитам в неурочное время и через неделю все прошло.

Lenka
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Lenka »

Ну и я пожалуюсь...
Вызываю очередной раз врачиху. Ребенок (года 4) кашляет, на улице сильный ветер и мороз. Понятно, не поведу в поликлинику.
Пришла ОНА, к ребенку не зашла, не осмотрела. Заявила, что моя дочка так часто болеет, что я и сама знаю, что делать. После этого с раздраженным видом удалилась.
$:099

Люда Ма
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Люда Ма »

Я не передёргиваю. Пора уже всем научится уважать труд других. Во первых на участке Вы не одна, и что значит в неурочное время?? У врача есть рабочее время в течении которого он делает свою работу. И Вы думаете ему в кайф в мороз,снег, град, дождь, слякоть, жару и т.д. ходить по вызовам и цеплять всякие инфекции самой? И если Вы вызываете врача, значит Вы нуждаетесь в её помощи. И пора уже знать, что есть обязанности и пава не только у врача но и у пациента.

Silma
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Silma »

Можно узнать какие права у пациента в этой ситуации? Опять же помоему никто никого палкой на эту работу не загонял, разве не так?

Люда Ма
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Люда Ма »

Silma писал(а): Опять же помоему никто никого палкой на эту работу не загонял, разве не так?
А ВАС никто не заставляет ходить и вызывать этого врача.

Люда Ма
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Люда Ма »

Права медичних працівників
По-перше, кожний медичний працівник наділений всіма природніми правами, а саме: правом на життя, охорону здоров'я, на безпечне для життя та здоров'я навколишнє природне середовище, на освіту і можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується, на відпочинок, повагу честі та гідності, ділової репутації.
Крім природніх прав медичні працівники наділені низкою спеціальних прав та пільг. Перелік їх викладено в розділі Х «Медична та фармацевтична діяльність» «Основ законодавства України про охорону здоров'я».
Професійні права та пільги медичних і фармацевтичних працівників
а) заняття медичною і фармацевтичною діяльністю відповідно до спеціальності та кваліфікації;
б) належні умови професійної діяльності;
в) підвищення кваліфікації, перепідготовку не рідше одного разу на п'ять років у відповідних закладах та установах;
г) вільний вибір апробованих форм, методів і засобів діяльності, впровадження у встановленому порядку сучасних досягнень медичної та фармацевтичної науки і практики;
д) безплатне користування соціальною, екологічною та спеціальною медичною інформацією, необхідною для виконання професійних обов'язків;
е) обов'язкове страхування за рахунок власника закладу охорони здоров'я у разі заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю у зв'язку з виконанням професійних обов'язків у випадках, передбачених законодавством;
є) соціальну допомогу з боку держави у разі захворювання, каліцтва або в інших випадках втрати працездатності, що настала у зв'язку з виконанням професійних обов'язків;
з) скорочений робочий день і додаткову оплачувану відпустку у випадках, встановлених законодавством;
и) пільгові умови пенсійного забезпечення;
ї) безплатне користування квартирою з освітленням і опаленням тим, хто проживає і працює в селах та селищах, а також пенсіонерам, які раніше працювали медичними та фармацевтичними працівниками і проживають у цих населених пунктах. Надання пільг щодо сплати земельного податку, кредитування, обзаведення господарством і будівництва приватного житла, придбання автомототранспорту (пункт «ї» частини першої статті 77 у редакції Закону № 2624–IV від 02.06.2005 р.);
й) першочергове одержання лікувально-профілактичної допомоги і забезпечення лікарськими та протезними засобами;
к) створення наукових медичних товариств, професійних спілок та інших громадських організацій;
л) судовий захист професійної честі та гідності;
м) безоплатне одержання у власність земельної ділянки в межах земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарської установи та організації, розташованих на території відповідної ради, із земель сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарської установи та організації, що приватизуються, або земель запасу чи резервного фонду, але не більше норм безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, встановлених законом для ведення особистого селянського господарства.
н) лікарі дільничних лікарень та амбулаторій, розташованих у сільській місцевості, дільничні лікарі-терапевти, лікарі-педіатри та дільничні медсестри територіальних ділянок міських поліклінік, лікарі загальної практики (сімейні лікарі), завідувачі терапевтичних та педіатричних відділень поліклінік, лікарі (старші лікарі) та середній медичний персонал виїзних станцій і відділень швидкої та невідкладної медичної допомоги, станцій санітарної авіації та відділень планової та екстреної консультативної допомоги — за безперервну роботу на зазначених посадах у зазначених закладах (на територіальних ділянках) понад три роки мають право на додаткову оплачувану щорічну відпустку тривалістю три календарних дні. При цьому зберігаються права інших категорій медичних працівників на додаткову оплачувану відпустку у межах існуючих норм (частину першу статті 77 доповнено пунктом «н» згідно із Законом № 2427–IV від 01.03.2005 р.).
Законодавством може бути передбачено інші права та пільги для медичних і фармацевтичних працівників. На них також можуть поширюватися пільги, що встановлюються для своїх працівників підприємствами, установами і організаціями, яким вони подають медико-санітарну допомогу.
Крім цього, лікар особисто наділений правом суб'єктивної оцінки стану здоров'я пацієнта, надавати допомогу пацієнту без його згоди, якщо здоров'ю чи життю пацієнта загрожує небезпека, обмежити надання інформації щодо стану здоров'я пацієнта, якщо повна інформація може погіршити стан здоров'я останнього (ст. 285 п. 3, 4 ЦК; ст. 37, 52 «Основ...»).
Лікуючий лікар може обиратися безпосередньо пацієнтом або призначатися керівником закладу охорони здоров'я чи його підрозділу. Обов'язками лікуючого лікаря є своєчасне і кваліфіковане обстеження і лікування пацієнта. Пацієнт має право вимагати заміни лікаря.
Лікар має право відмовитися від подальшого ведення пацієнта, якщо останній не виконує медичних приписів або правил внутрішнього розпорядку закладу охорони здоров'я, за умови, що це не загрожуватиме життю хворого і здоров'ю населення.
Лікар не несе відповідальності за здоров'я хворого у разі відмови останнього від медичних приписів або порушення пацієнтом встановленого для нього режиму.
Згідно із ст. 78. «Основ законодавства України про охорону здоров'я» до професійних обов'язків медичних і фармацевтичних працівників належать наступні дії:
а) сприяння охороні та зміцненню здоров'я людей, запобіганню і лікуванню захворювань, надання своєчасної та кваліфікованої медичної та лікарської допомоги;
б) безплатне подання першої невідкладної медичної допомоги громадянам у разі нещасного випадку та в інших екстремальних ситуаціях;
в) поширення наукових та медичних знань серед населення, пропаганда, в тому числі власним прикладом, здорового способу життя;
г) дотримання вимог професійної етики і деонтології, зберігання лікарської таємниці;
д) постійне підвищення рівеня професійних знань та майстерності;
е) надання консультативної допомоги своїм колегам та іншим працівникам охорони здоров'я.
Медичні та фармацевтичні працівники несуть також інші обов'язки, передбачені законодавством.
Згідно з Міжнародним кодексом медичної етики (ВМА, 1949 р., внесені зміни в 1968 р., 1983 р.) до загальних обов'язків лікарів віднесено такі:
— затвердження найвищих стандартів професійної діяльності;
— лікар не повинен дозволяти фінансовим інтересам впливати на вільне і незалежне виконання професійних дій на користь пацієнтів;
— лікар повинен, незважаючи на вид медичної практики, самовіддано надавати компетентну медичну допомогу з повною технічною і моральною незалежністю, із співчуттям і повагою до людської гідності;
— лікар повинен бути чесним із пацієнтами і колегами, повинен боротися з професійними і особистими недоліками інших лікарів, повинен викривати обман і шахрайство.
Неетичними визнаються такі види діяльності:
а) самореклама лікаря, крім тих випадків, коли це дозволено законом даної країни і Кодексом етики Національної медичної асоціації;
б) оплата або отримання будь-якої винагороди лише за передачу чиїх-небудь рекомендацій або лише за видачу пацієнту направлень і рекомендацій будь-якого характеру.
Лікар повинен поважати права пацієнта, колег, іншого медичного персоналу і повинен дотримуватися конфіденційності відносно пацієнта.
Лікар повинен діяти лише на користь пацієнта в тих випадках, коли він застосовує такі види медичної допомоги, які можуть послабити фізичний або психічний стан пацієнта.
Лікар повинен дотримуватися найбільшої обережності, поширюючи інформацію про відкриття, нову техніку або лікувальні методики по непрофесійних каналах.
Лікар повинен засвідчувати лише те, що він сам перевірив.
Обов'язки лікаря щодо хворих

Лікар завжди повинен пам'ятати про зобов'язання зберігати людське життя.
Лікар повинен надавати пацієнту всі ресурси своєї науки.
Якщо лікар не має можливості провести обстеження або лікування, він повинен залучити іншого лікаря, у якого такі можливості є.
Лікар повинен тримати в абсолютній таємниці все, що він знає про свого пацієнта, навіть після смерті останнього.
Обов'язки лікаря щодо інших

Лікар повинен поводитися щодо своїх колег так, як він хотів би, щоб вони поводилися щодо нього.
Лікар не повинен переманювати пацієнтів у своїх колег.
Лікар повинен дотримувати принципи Женевської декларації, прийнятої Генеральною Асамблеєю ВМА.
Права пацієнтів
1) право на охорону здоров'я, повагу честі та гідності;
2) право на вибір лікаря;
3) право на нормальні умови перебування в лікувально-профілактичному закладі;
4) право на консиліум та консультацію;
5) право на полегшення болю;
6) право на таємницю особистого життя;
7) право на добровільну інформовану згоду;
8) право на відмову від медичного втручання, крім невідкладних випадків, коли реальна загроза життю є наявною;
9) право на отримання і збереження в таємниці інформації щодо стану свого здоров'я;
10) право на безпосереднє ознайомлення з медичною документацією;
11) право на отримання послуг щодо добровільного медичного страхування;
12) право на отримання відшкодування збитків;
13) право на допуск законного представника;
14) право на духовну підтримку;
15) право на оскарження неправомірних дій.
А також обов'язки:
1) піклуватися про своє здоров'я та здоров'я дітей, не шкодити здоров'ю інших громадян;
2) у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення;
3) виконувати (або за свідомою відмовою не виконувати) призначення лікуючого лікаря, своєчасно відвідувати лікаря у разі амбулаторного (диспансерного) спостереження;
4) дотримуватися внутрішнього розпорядку роботи лікарні (при стаціонарному лікуванні);
5) подавати невідкладну допомогу іншим громадянам, які знаходяться в небезпечному для життя та здоров'я стані.

ДюДюка
проЭТесса
Контактная информация:

Сообщение ДюДюка »

Объясните мне, участковый один и избежать визитов неугодного никак нельзя? $:014
Если необходим больничный для ребенка, то нет возможности выбирать врача?

Я бы прибила если бы кто-то качал права в моем доме. :roll:

Люда Ма, вы вывесили права-обязанности, а зачем? Кто обеспечивает паритетность в обеспечении этих прав? Куда я могу обратится, если считаю, что мои права нарушаются? $:023 .

Silma
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Silma »

Люда Ма писал(а): А ВАС никто не заставляет ходить и вызывать этого врача.
К сожалению я вынуждена. Я эту проблему решила другим способом, я нормальное к себе отношение врача покупаю. И вызываю его только тогда, когда действительно нужен больничный, во всех остальных случаях, обхожусь без участковых.
Тань, участковых в поликлиниках несколько, в частности в моей поликлинике их три. Что на что менять?

JULIE
Корифей
Контактная информация:

Сообщение JULIE »

В общем ,что я для себя вынесла : 1) купить бахилы , 2) заставить врача помыть руки и заплатить ему за человеческое ко мне отношение и 3) все-таки найти хорошего семейного врача. :) $:008

Ответить

Вернуться в «О разном»