Может, это старые листики желтеют. Не массово же они сохнут? Тут вам надо подумать, как с поливом было - не заливали ли, или наоборот, не стоял ли долго сухим? Ну и может быть реакцией на перемену места.
Прочла только сегодня и поняла, что я 7 лет назад тоже так же выращивала табернемонтану, пока не поменяла все кардинально:elenafialk писал(а):В останніх числах серпня минулого року придбала і я собі таку красу. Отримала невеликий вкорінений живець із одним розгалудженням. На кінці однієї гілочки навіть було 2 бутончика. Через 1-1,5 тижні ці бутончики, щоправда, відпали. Мабуть, рослинка адаптовувалась. Десь у жовтні я її пересадила у трішки більший горщик. З корінням наче все в порядку. Грунт зробила пухкий (додала в нього трішки субстрату для орхідей та перліту, порізала сухий мох). Але чомусь до середини березня на ній не виросло жодного листочка. Тобто динаміки росту зовсім не було. Навесні табернемонтана пішла в ріст і навіть з’явилися бутончики.
Але чому у неї таке листя? Це старі листочки: жовтуваті, з сухими кінчиками і ниби погризені.
А ось такі молоді листочки: З країв вони набагато світліші і навіть жовтуваті.
І навіть квіточки в’януть, ще не встигнувши повністю розкритися. Бутончики були ароматними. А ось махрова квітка чи ні, дізнатися так і не довелося - бутони зав’яли. Але ніби то махрові. У попередньої хазяйки вона ще не цвіла.
Щодо умов утримання: інколи поливаю її водою з додавання лимонної кислоти. Кілька місяців тому проводила 3-кратну обробку феровітом. Удобрювати почала навесні (десь 1 раз на 2 тижні). Добрива чергую 1 раз для кислих грунтів, потім 1 раз універсальне або для квітучих. Оббризкую майже щодня. Пряме сонце на неї попадає зовсім трошки із самого ранку. Підкажіть, будь ласка, що роблю не так.Бо мені ну дуже-дуже подобається ця квітка.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 7 гостей