Пропоную трошечки позитиву. Ні слова про щось інше крім теми: квітка вашої мрії. Можна називати тільки одну, якої у вас не має і яку ви дуже хочете. Пишу спеціально тут, бо квіти з різних сімейств.
Моє: мімоза, можливо зимою отримаю насіння з Італії. Дууууууууууууууже хочу!
Я мрію про цю квітку Pelargonium cotyledonis вже декілька років. Сподіваюсь цієї весни стану щасливою власницею цього дива
А як мімоза зимує в Україні?
Мімоза у нас зимує хріново , хоча на Південному березі Криму могли би й спробувати, витримує максимум мінус десять й не терпить снігу - ламається легко. Буду тримати в себе як бругмансії - літом в саду, зимою під лампи в погріб.
А почему мимозу нужно из Италии заказывать ? Я , кажись , в Сельском вестнике семена видела И у моей знакомой дома росла несколько лет , в квартире , дальше просто не знаю , но и цвела даже .
На магнолії здається тема була відкрита, але я не пам'ятаю саме яка. Якщо хочеться звичайні, то можна і в магазині придбати. Я минулого року придбала за 150гр маленьке деревце. Сподіваюсь цією весною буде квітнути.Купляла з рожевими квіточками. Тепер ще хочу придбати з білими.
Я свою вкриваю кокосовим волокном, стовбур та прикореневу частину. Перезимувала добре, але не зацвіла. У моїх сусідів заквітла цього року, така краса була. На східній Україні більш жорстокіші зими, відчуваю це коли до батьків приїжджаю на новорічні свята. Зима там більш морозна та суха. В Києві зими набагато м'якші та більш вологіший клімат тут. Можливо тут вони краще і ростуть ніж на східній частині України.
Я вам би порадив або рододендрон амурський, правда він не такий ефектний, як гібриди, але мінус сорок витримає, і листопадні азалії - це як рододендри, тільки низькі, снігом їх добре вкриває, то зими вони легше переносять