наша мова

Ответить
зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение зося »

Teona, $:008
Слухаю Океан Ельзи більше десяти років, але саме цей альбом подабається, як ніякий інший . Завжди слухаю його в машині, їхні пісні надихають. Мій син вже знає всі пісні с цього альбому :)

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Teona писал(а):Для людей, яким все українське огидно, краще не слухати
Вот и решил послушать, поскольку я к таким не отношусь. А там - попса с акцентом. Вероятно певцу противен украинский, если он даже его выучить не в состоянии.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

зося писал(а):Бо українською мовою ви Федір
Ошибаетесь. Имена собственные не переводятся. Федор по-украински будет Федор.

Зося, а что по Вашему входит в понятие "всё украинское"?

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Алеся писал(а):
Почему украиноязычные украинцы не могут сами развивать свой язык? Почему украинский сейчас перестал восприниматься русскоязычными украинцами тёплым-уютным-щедрым-свободным-весёлым? Теперь это язык националистических пропагандистских лозунгов :( От любви до ненависти всего шаг...
А впрочем всё это тысячу раз говорено... мы не слышим друг-друга... :(
А це залежить від сприйняття Вами того народу , який на ньому розмовляє. Ми ( український народ)й розвиваємо свою мову, бо крім нас до цієї мови не має нікому справи. А кому вона здається мовою "националистических пропагандистских лозунгов"- це не мова винна . Я теж часто бачу расистські і шовіністичні лозунги на російській мові, але не сприймаю російську як мову лозунгів,бо це мова певного народу.
Та й слово нацоналістичний не має такого негативного забарвлення , як у нього дехто вкладає. Так, що не мова винна, а наше відношення до неї.

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

Точно. Когда говоришь о развитии, орут - развивайте вашу мову сами, когда начинаешь развивать, орут - нацики проклятые.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Отдаю Вам должное, Ксения. Хоть и не во всём с вами согласен, но Вы хотя бы последовательны. Свою точку зрения на украинский язык Вы излагаете "українською мовою". $:008
В отличие от многих лицемерных сторонников "мовы"....

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Teona писал(а):Точно. Когда говоришь о развитии, орут - развивайте вашу мову сами, когда начинаешь развивать, орут - нацики проклятые.
Ничего подобного! Просто развивайтесь не за счёт русского языка и нас - русских граждан Украины.

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Федоре, ми не в суді, тому кожен висловлює свою думку на тій мові, на якій йому зручно. Сприймати українську мову як державну і розмовляти нею в побуті- дві різні речі. Хоча молодше покоління, для ких українська- мова школи, теж розмовляють на українській мові.

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Ксения писал(а):Хоча молодше покоління, для ких українська- мова школи, теж розмовляють на українській мові.
Это у Вас. У нас дети на уроках учатся на украинском а на переменках и дома говорят по-русски.

Светлана
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Светлана »

Feodor писал(а):
Ксения писал(а):Хоча молодше покоління, для ких українська- мова школи, теж розмовляють на українській мові.
Это у Вас. У нас дети на уроках учатся на украинском а на переменках и дома говорят по-русски.
А у Вас это у кого?
В мене дома розмовляють російською і українською, на роботі я спілкуюсь українською.
Тому кажість особисто за себе.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Feodor писал(а):
зося писал(а):Бо українською мовою ви Федір
Ошибаетесь. Имена собственные не переводятся. Федор по-украински будет Федор.

Зося, а что по Вашему входит в понятие "всё украинское"?
Це так для особистого розвитку Федір - чоловіче ім'я http://www.slovnyk.net/?swrd=%D4%C5%C4%B3%D0&x=33&y=4
відмінок однина множина
називний Федір Федори
родовий Федора Федорів
давальний Федорові, Федору Федорам
знахідний Федора Федорів
орудний Федором Федорами
місцевий на/у Федорі, Федорові на/у Федорах
кличний Федоре Федори
Українське особисто для мене це мова, традиції, культура, історія мого народу. Я поважаю мову росіян, поляків і такого ж ставлення хочу до моєї мови і культури .

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Светлана писал(а):А я обожаю эту песню http://www.youtube.com/watch?v=qZ_o4usjlFY
Так, вона дуже реально відображає наше життя. Дуже гарна пісня. $:032

Feodor
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Feodor »

Спасибо, что просклоняли украинское имя Федір. Но у меня нет украинского имени - только русское.
зося писал(а):Українське особисто для мене це мова, традиції, культура, історія мого народу. Я поважаю мову росіян, поляків і такого ж ставлення хочу до моєї мови і культури .
Так вы всё украинское любите, или всё же не всё? :)

Я тоже уважаю языки украинцев, поляков, исландцев и зулусов. Но это не значит, что буду с радостью принимать навязывание мне оных в своей стране.

Ответить

Вернуться в «О разном»