О, література, то моє рідне

Сама люблю пописувати щось у закутках, ще з дитинства. Читаю багато.
Giorgio писал(а): Пушкін гарно писав, але мене це чіпляє.
Аналогічно, як і Лермонтов і т.д. Не те у нас сприйняття світу, хоча вважаю цих поетів дійсно світовими шедеврами. Щось можна віднайти в інтимній ліриці, але для нашого покоління то вже не так актуально.
Giorgio писал(а): популярний Любко Дереш - я був одним з самих перших читачів його перших його творів, оскільки він мій однокласник. Подружжя Дяченків- найкращі фантасти Європи. А ше ж Андрухович, Курков, брати Капранови, авангардові Жадан, Подервянський.
З сучасної рос. літератури - бренд Дар"ї Донцової, відомий Сергій Лук"яненко, згадуваний мною Перумов (фентезі).
Окрім Капранових (з творчістю ще не познайомилася) люблю всіх вищеперерахованих авторів. Дереша теж читала одна з перших, так його книжечки (3 так точно), що купувала, пішли по рукам друзів, кінців і досі знайти не можу. У мене подружка є, теж якісь зв`язки з Дерешом має начеб-то через чоловіка
У Дяченків один мінус - я читаю швидше ніж вони пишуть
Тож вам

П.С. Ще Роздобудько люблю, теж якось авангардно і філософськи.
Тичина має справді сильні речі, як і Маяковський (ну люблю я Маяковського

).
Згодна за Мариною - Пушкін в перекладі, це бред.
Пушкіна неможливо перекласти, як і Шекспіра, тому дай нам боже читати кожного в оригіналі. Хоча, дивлячись на теперешні навчальні програми, роблю висновки, що самі вундеркінди кругом будуть. Та я все ж пам`ятаю, що вибора в школі я не мала, Тихий Дон - важка і для дорослих, що казати про школярів, тому 90% учнів, що її читали висновки робили опираючись на критику. Вважаю, що в школі має бути простіша література, така, щоб і дітям зрозуміла і несла в собі, щось добре.