наша мова

Ответить
Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение Монекинеко »

Giorgio писал(а):дало нам просто-таки чарівний пендель до процвітання і ми вже в стрімкому польоті до цього.
$:003 $:007 $:022
Ато! І вляпаємось у це процвітання по самі вуха $:090

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Ксеніє, ви теж зауважили, як компрометують слово націоналіст? Хто і як компрометує - я не казатиму, але я в ЖЖ уже писав про різницю між нацистом і націоналістом. Я скопіпастю сюди :)
Тут я викладаю своє дуже суб"єктивне (!) бачення, але інфо почерпнуто з інету, тобто мій суб"єктивізм базується на інфо ззовні.
Націоналізм: найважливіші його характеристики як на мене.
1) НЕ ксенофобський. Націоналізм в чистому вигляді, без перекосів вліво-вправо - не сповідує принципу нерівності націй чи рас.
2) Націоналізм постулює любов до всіх людей, але виражену в конкретних діях направлених на благо своєї нації і своєї держави.
3) Право нації на самовизначення. Національні проекти можуть здійснюватися лише у власній державі. Нація має право сформувати власну державу, яка включає в себе всіх членів нації. Для кожної неперервної територіальної одиниці політично-адміністративні межі повинні співпадати з культурно-етнічними.
4) Нація як найвища цінність; солідарність народу.
5) Єдина мова розглядається як надзвичайно важливий, часто визнальний чинник для формування консолідованої нації.
6) Націоналізм спрямований на комфортне проживання нації, власне народу, який проживає в державі. Етнічні включення і нац меншини не розглядаються як перешкода для існування консолідованої нації, суспільства, їм забезпечують можливості для збереження національної ідентичності та ефективного включення в життя нації.
Є ще багато інфо в тій же вікіпедії на рахунок цього терміну.

Нацизм, основні риси, які відрізняють його від власне націоналізму:
1) Визнання зверхньості титульної націїї, взагалі визнання принципу нерівноцінності націй. Власне націоналізм цього НЕ постулює. Тобто ці принципи почерпнуто з соціального дарвінізму, який поширює біологічні закони на функціонування суспільства і можек визначати з цієї точки зору ефективність та доцільність існування різних груп населення.
2) Нацистська держава централізована і знаходиться під керівництвом сильного вождя (або такого, в якого є ефективна підтримка). Тоді як націоналізм постулює народне самоуправління.
3) Нацизм визнає і схвалює євгеніку в повному обсязі (євгеніка має за мету свторення кращої породи людей, примусова вибраковка "неповноцінних" особин).

Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Я не тільки помітила, мене це дуже болить, бо у нас завжди у сім"ї дітей виховують у націоналістичному дусі, патріотами своєї країни( нехай і з тупими політиками). У мене націоналізм це любов до рідної землі, а тепер виходить ще він мало чим відрізняється від нацизму. Мої брати народилися і живуть в Іркутській області, але вони знають , що вони українці, хоча мама їхня -представниця одного з народів Сибіру. Вони погано розмовляють українською мовою, хоча добре її розуміють, але для них Україна рідна земля . Моя тітка ніколи не дозволить собі навіть подумати щось негативне відносно мови України, хоча спочаткі її навіть не розуміла. Україна для них - це земля їхніх родичів. І знаєте, вони не бояться бандерівців , бо гостюють у нас через рік.
А тут свої люди, громадяни України, якщо їх можна так назвати, плюють тобі в лице і обзивають "бандеровською націоналісткою" тільки тому, що розмовляю українською. Ось наша сьогоднішня проблема і відкритий , неприхований нацизм.

ЛюдмилаНиколаевна
Корифей
Контактная информация:

Сообщение ЛюдмилаНиколаевна »

Сьогодні остання програма проекту "Міняю жінку". Там мають помінятись місцями українка і москвичка.
Цікаво буде подивитися.
Неприємно вразила фраза москвички в анонсі програми:"Очень боюсь попасть в семью, в которой ненавидят русских". $:017
Ви таке бачили?
Їхні масмедіа вже наскільки засрали (пробачте на слові) мізки своєму населенню, що вони й справді вважають нас ворогами №1!!!!!!
Думають, що тут з кулеметами на них кидатимуться? $:071

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

ЛюдмилаНиколаевна, так і є, нажаль. Вони далі Одесси не їздять. Не можу сказати всі, але багато людей, думає, що "москалів у нас стріляють". Є у мене один московський товариш, так той проти Путінської політики і Україну любить, як і інші країни (а подорожує він дуже багато), і каже, що багатьом своїм знайомим довести не може, що у Львові їх не повбивають.

Так шо - меньше народа, больше кислорода ;-)

ЛюдмилаНиколаевна
Корифей
Контактная информация:

Сообщение ЛюдмилаНиколаевна »

Teona писал(а): Так шо - меньше народа, больше кислорода ;-)
Так то воно так, але ж вся ця пропаганда не просто так велася. Нова влада хоче "виполоти" все українське.
Міносвіти вже заявило про намір видавати шкільні підручники усіма мовами нацменшин, якими здійснюється навчання.
Насправді, прикриваючись турботою про нацменшини, просто підуть масово в друк підручники російською мовою. А на державній мові знову буде поставлено хрест.
Вони кричать ко кожному кроці, що треба в країні ввести режим жорсткої економії. А скільки коштів треба витратити, аби задовольнити забаганку Табачника про нові підручники? $:017

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Я от одного не можу зрозуміти: і Схід України і росіяни постійно наголошують на бандитизмі і ненависті до рос. мови на Заході України, чула я від них і про танки на дорогах і про гуцулів з рушницями, але чому літом іх так багато у Карпатах- і зі Сходу , і з Моски, і з Ленінграду, і з Мінська. Ідучи до водоспаду в Татарові я не чула серед туристів( а їх було в той день дуже багато. Ми нарахували тільки 15 ікарусів на дорозі) і слова українською( не перебільшую). Куди тоді пропадає страх? Це тільки моя думка, але мані здається, що такі історії породжують шовіністично настроєні громадяни України і близького зарубіжжя.

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Мене цікавить ще одне запитання, може хтось підкаже: я прочитала , що згідно нової програми з світової літератури, твори російських письменників мають вивчатись мовою оригіналу. Чи означитиме це , що з п"ятого класу
у школах знову вивчатиметься російська мова?

Диана
Site Admin
Site Admin
Контактная информация:

Сообщение Диана »

Да, означает. Мы записали ребенка в первый класс. При вступлении нас проинформировали, что русская литература будет даваться детям в объеме советских времен.

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Прально! Як дитинка зможе жити без "Як гартувалася сталь" Ну як можна прожити без "жизнь надо прожить так, чтоб не было мучительно больно" $:021

Самира
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение Самира »

Диана писал(а):русская литература будет даваться детям в объеме советских времен.
хотя бы $:006
Последний раз редактировалось Самира 10 сен 2011, 11:41, всего редактировалось 1 раз.

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Патамушта нет других литератур, акромя русской $:021

Диана
Site Admin
Site Admin
Контактная информация:

Сообщение Диана »

А я люблю русскую литературу. И рада, что курс вернут.
И для меня русская литература совсем не "Як гартувалася сталь" Ну як можна прожити без "жизнь надо прожить так, чтоб не было мучительно больно"

Ни когда не была поклонницей Шевченко и других украинских литераторов. Тычина - капец полнейший $:026
Давайте сравним творчество Пушкина и Тычины

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Я, Дианочка, не сравнивала бы ни Тычину с кем либо, ни Пушкина, Маяковского, Лесю Украинку, Шекспира, Петрарку. Мы ведь не сравниваем Шагала, Боровиковского и Дали и т.д... Любое искусство имеет право на существование :) $:008
Головне для нового покоління розуміти що вони громадяни світу, але і знати і цінувати культуру тієї країни "гдея появился, где я появился, где я появился на свет!" :) $:008 (имхо, яке мало кого цікавить $:021 )

JULIE
Корифей
Контактная информация:

Сообщение JULIE »

От украинской поэзии ещё со школы в памяти остался Тычина " трактор в поле дыр-дыр-дыр - мы за мир ".
Бред полнейший. $:021 $:008

Ответить

Вернуться в «О разном»