Единый налог, вести с "полей"

Ответить
Ксения
Местный
Местный
Мобильный: 0505692501
Контактная информация:

Re: Единый налог, вести с "полей"

Сообщение Ксения »

Юта писал(а): И вообще, почему учителя-шахтеры-врачи должны платить бОльшие налоги, чем держатели точки на рынке или богатые наследники, сдающие недвижимость в центре? В чем проблема? Только на государственном уровне, пожалуйста, а не просто "С меня лично смеют требовать больше денег, какой кошмар, все козлы!"
Хто Вам сказав, що перераховані вами категорії платять більше? Ви прорахували усе, що сплачує ПП в державні фонди? Моя мама медсестра, вона платила менше , ніж я за свій маленький магазин.
А тепер чому "учителя-шахтеры-врачи должны платить бОльшие налоги, чем держатели точки на рынке ".
- Тому, що саме держава створила для них дане робоче місце,
- тому , що вони мають оплачувані державою відпустки ( пільгові путівки, кошти на оздоровлення) , на відміну від ПП;
- оплачувані декретні, лікарняні ( свої і по хворобі дітей);
- тому, що постійно мають стабільний дохід , не залежно від того був сьогодні виторг чи ні, й не мають жодних втрат. А ПП платить податок не залежно від того як працює в + чи -
- а головне, тому , що саме держава платить їм заробітню плату, ( нехай і не таку як має платити).Ні вчитель ні медик не мерзне на базарі в -25 і не стоїть під дощем.
ПП сам створює робоче місце для себе й для інших і він згоден платити, але не віддавати важко зароблені гроші на гелікоптери уряду й президенту.

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

Юта, да уж чтобы знать этих героев, которые в такие короткие сроки прочли ВСЮ :shock: кипу бумаги входящую в проэкт, я даже не беру во внимание понять и проанализировать.
Юта писал(а):Потому что для того, чтоб оценивать их профессиональный уровень, подозреваю, ни у кого из собравшихся нет достаточной экономической профессиональной подготовки.
Действительно у нас же профи только сверху сидят, куда уж простым смертным до них "проффессоров" $:001
Юта писал(а):И все те миллионы, которые ее еще потеряют, если не удастся страну вытащить из той глубочайшей экономической ж...
Страна богата богатыми людьми, чем больше денег у среднего класса т.е. у просто рабочего населения и мелкого бизнеса (повторюсь у среднего, а не у кучки царьков) тем богаче страна, снимая последние штаны с налогоплательщика завтра кроме кожи снять будет нечего.
учителя-шахтеры-врачи
- бюджетники, они живут за счет налогоплательщиков. Не будет денег у народа, не будет зарплат у врачей.

Юта
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юта »

Ксения, я думаю, на эти Ваши вопросы с большим энтузиазмом ответили бы именно врачи-учителя и шахтеры (и о том, насколько у них легче работа, чем у ЧП, и о том, у кого в итоге больше доход)--тут я не в теме.
И никто ж не говорит, что не будет пострадавших в материальном плане--будут, конечно, как при любых переменах... я выше писАла, что всем угодить никому не дано, тем более на государственном уровне. У меня в семье 2 чп--да, будет тяжело, НО никто не хватается за вилы, потому что понимают целесообразность этих реформ для государства в целом.

Teona
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Teona »

Юта писал(а): целесообразность этих реформ для государства в целом.
Если бы эти деньги действительно шли на РАЗВИТИЕ и ПОДНЯТИЕ, то думаю все согласились бы поголодать полгода, чтобы потом шикарно жить. Куда идут налоги? Вы дачи "верхушек" видели? Машины их видели? А одежки и украшения? Там никакой зарплаты, даже президентской не хватит.
Литвин вон 50% ком.услуг платит и со щедрой руки Ющенка ему пожизненно водителя и уборщицу государство оплачивает.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Юта писал(а):Giorgio, правда?.. А миллионы людей, которые потеряли работу за последние 6 лет, Вас не беспокоят?
А чого ви робите такі висновки? Які у вас на це підстави? Це раз.
Два: в результаті нововведень люди, які самі заробляли на життя й давали роботу іншим - підуть самі шукати тепер роботу. Маємо: 1) безробітних з числа підприємців 2) безробітних - з найманих працівників.
Три: щоб підняти промисловість досить піти іншим шляхом: а)впровадити енергозберігаючі технології (Україна тратить різного виду енергії в 5-6 раз більш ніж могла би, це в пливає на ціну товару) б) зменшити корупцію. Якщо ви не знаєте, яких вона масштабів сягає - можете прочитати пост Навального в ЖЖ про Транснефть, він висить в топі на першому місці - ото у нас співвідношення таке саме. в) зменшити число податків
Чотири: якщо платити достойну зарплату людям - вони самі побіжать на заводи, бути найманим працівником і мати хорошу зарплату для багатьох краще, чим бути ПП і мудохатися зі всіма підряд, починаючи від СЕС, закінчуючи податківцями. А так від безвиході хтось буде вкалувати за копійки, хтось виїде нафіг.
П"ять: люди може би й менше протестували, знаючи, що нові податки підуть на корисні речі. Ви в це вірите?

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Юта писал(а):Ксения, видите ли, черные мысли, боюсь, неизбежны после пусть и пунктирного прочтения этой темки $:021 Это не здесь ли клянут и предлагают "на вилы поднять"?.. Или может в соседней этот вопрос зацепили... поэтому чем Вам поможет--да и зачем Вам ИМЕНА--ничего хорошего в голову не приходит, уж простите... Потому что для того, чтоб оценивать их профессиональный уровень, подозреваю, ни у кого из собравшихся нет достаточной экономической профессиональной подготовки.
Юта, не потрібні мені імена. Я їх вчора чула на Свободі слова. Професіонал таке не напише, професіонал спочатку усе прорахує, проаналізує, співставить можливості, а головне розробить такий документ , який дасть змогу сплачувати податки усім пропорційно, а не створить купу пільг для найзабезпеченіших громадян України. Ви даремно пишете , що тут ( на форумі) люди, далекі від економіки. Не потрібно бути великим економістом, щоб зрозуміти, що цей кодекс ударить по кожному простому громадянинові України: від сплати податків до подорожчання проїзду в транспорті й цін в магазинах.
Ось простий приклад здирництва у новому кодексі: ми цього року зробили техогляд машини, сплатили транспортний збір(за два роки )Тепер транспортний збір буде закладений у вартість бензину. Тобто я сплачую його ще раз. Хто поверне гроші?

Юта
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юта »

Действительно у нас же профи только сверху сидят, куда уж простым смертным до них "проффессоров"
Вам еще не надоело это повторять? Честно, уже смешно... При чем здесь это? Или вы искренне считаете, что Янукович делал НК, ночей не спал...
Юта, да уж чтобы знать этих героев, которые в такие короткие сроки прочли ВСЮ кипу бумаги входящую в проэкт, я даже не беру во внимание понять и проанализировать.
Опять-таки, НУ ЗАЧЕМ? Ну что это даст? Имена эти Вам все равно незнакомы, потому как это не политики, а профессионалы $:021 А они не пиарятся, и не рассказывают, сколько месяцев без выходных при почти круглосуточной работе--имено для того, чтоб в КРАТЧАЙШИЕ сроки работу сделать. А теперь им, оказывается, готовы это вменить в вину. Ну народ у нас, способен оценить только посмертно $:021 Или вы знаете нашу научную среду поименно? $:021 Если да, с удовольствием с Вами поговорю $:021
И о народе. Вы судите исключительно с позиции "своей рубашки" и других аргументов не слышите. Я писАла--навскидку, пример под боком, как очень небедна фирма с огромным штатом переводит принудительно (вплоть до шантажа) всех своих сотрудников на ЧП. Чтоб налоги не платить! Сколько таких фирм по стране? Это--нормально, пусть будет? И сколько таких устоявшихся, отработанных годами схем ухода от налогов?

О, пока писАла ответ, тут уже наваяли $:021 Смысла с вами всеми дискутировать дальше не вижу, по второму, третьему и пятому кругу повторять лень, уж простите. Вы ж все уже знаете и никого слышать не собираетесь. Высказалась, потому что надоела эта местечковая истерика. Думала, кому-то может быть интересно разобраться. Но вы ж не разбираться хотите, а вывернуть на подвернувшуюся голову накопившийся негатив.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Юта писал(а): что Янукович делал НК, ночей не спал...
При чім тут Янукович?
Юта писал(а): как очень небедна фирма с огромным штатом переводит принудительно (вплоть до шантажа) всех своих сотрудников на ЧП. Чтоб налоги не платить
Я згоден, сам з таким стикався. І тепер треба душити всіх підряд напевне, от саме через це.
Юта писал(а): Думала, кому-то может быть интересно разобраться. Но вы ж не разбираться хотите
Ок, давайте спробуємо. Ви говорили про імена професіоналів, мовляв - ви їх не знаєте, то я з вами не спілкуюсь. Я от хочу поспілкуватись з вами, тільки назвіть мені будь-ласка імена цих професіоналів. Знаєте таких?

Юта
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юта »

Giorgio, Янукович точно ни при чем, если б Вы прочитали внимательно мой пост, то увидели бы, что я и удивилась--причем тут "проффесор" $:021
Вам имена помогут разобраться? Л. Ловинская, профессор, доктор экономических наук, если не ошибаюсь, то ли один из, то ли основной руководитель. Очень умная, профессиональная и красивая женщина, которая забыла понятие "выходные". Давайте разбираться.
Последний раз редактировалось Юта 20 ноя 2010, 19:21, всего редактировалось 1 раз.

Ксения
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Ксения »

Ну чому не хочемо розібратись? Дуже навіть хочемо. Мені от цікаво, чому великий бізнес , особливо готельний , отримав податкові канікули за даним кодексом?Цікавить питання того самого транспортного збору( цікаво який саме спец. розробляв дану схему й чому не врахував усі ньюанси). Мою сусідку вчительку, цікавить скільки їй тепер доведеться платити за дорогу на роботу( вона доїздить з міста в село).
Я ще цікаво, як саме ми маємо розібратись у цьому кодексі, якщо його зміст не оприлюднювався, не пояснювався, не велось відносно нього жодної просвітницької роботи з населенням. Просто взяли "в КРАТЧАЙШИЕ сроки" наваяли, а ще в коротші прийняли. Це Ви вважаєте професіонально? Мінімум за рік до прийняття даного документу , повинна була вестись роз"яснювальна робота для населення саме цими високоєкономічними професіоналами, що його писали, й які сьогодні заховали голови в пісок , як страуси, бо писали даний кодекс на замовлення ПР і під ПР, а не для розвтку добробуту людей.

Юта
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юта »

Ксения, но как же разбираться, если в Ваше посте сплошная агрессия?.. :( А негативное отношение к срокам... это вообще понять трудно--Вы считаете, что наша экономика может ждать бесконечно, пока ведутся разъяснительные работы? Тем более, что для подавляющего большинства, разъясняй не разъясняй, все равно главный аргумент, перечеркивающий все---У МЕНЯ ЗАБИРАЮТ!!!
Опять-таки, повторяюсь, пострадавшие будут все равно, а уж недовольных вообще вагон!

Teona
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Teona »

Ксения, Giorgiо $:008
Дівчатка-хлопчики, раджу не тріпати собі нерви $:023 Є люди, яким новий кодекс на руку. Думаю пояснювати щось тут безрезультатно.

Юта
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Юта »

Teona, м-да, поговорили желающие разобраться. Раз человек имеет противоположную точку зрения, значит "ему это на руку". Потрясающе. А без хамства Вы вообще способны общаться? И вот такому... народу... в самый раз вести разъяснительную работу. Годами. Выжидать, когда у него проснется какое-то чувство, кроме "МОЕ!" и "ВСЕ КТО НЕ СО МНОЙ--....."
Ксения, Ваша единомышленница достаточно наглядно объяснила провальность подобных методов? Или меня еще кто-то обхамить должен? Так Вы не стесняйтесь, говорите!

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Пані Ловинська очевидно "одна із".
Бо стаття каже, що авторами є: http://www.ukrbiznes.com/analitic/economy/11646.html
Один з ПП на мітингу:
Світлана Разумнікова: Сьогодні, після ухвалення Податкового кодексу, ми не підпадаємо під спрощену систему. Якщо ми вийшли «з тіні», офіційно показали найману працю, нам уже заборонено бути на спрощеній системі оподаткування.

На загальній системі оподаткування з нашим недолугим законодавством просто чесно працювати неможливо, тому що там більше видатків, ніж прибутків. Якщо чесно показати увесь об’єм виручок і сплатити всі податки, оренду, зарплату, податки із зарплати, то це виходить у мінусах.
Частина дискусії з інщої статті:
Владислав Лук’янов: Ми звикли до того, що податківці мають такі всесильні повноваження і можуть ухвалювати будь-які рішення. Люди вже звикли до того, що іноді їх принижують, ображають, і вони це сприймають, як нормальну систему спілкування. Ми прагнемо до більш цивілізованих і прозорих відносин. Зрозуміло, що це робиться на досить складному економічному фоні. Ми бачимо, що Україні залишила минула команда 300-мільярдний борг. Якщо перевести у доларовий еквівалент, то це буде 3-4 мільярди доларів заборгованості. Вартість обслуговування зовнішнього боргу наближається до 10% ВВП.

– Але до чого тут вартість обслуговування зовнішнього боргу і борг до тієї жінки, яка залишиться без роботи?

Ксенія Ляпіна: За її рахунок намагаються погасити цей борг.
Владислав Лук’янов: Якщо Тігіпко не прийшов, то він не є відповідальним. Відповідальним є той, хто відповідає.Зараз у студії відповідальним почуваю себе я, хоча я не був автором, але я працював над тим, щоб удосконалити формулювання, щоб захистити права бізнесу, для того, щоб поліпшити адміністрування податків і прибрати досить багато норм, які я вважаю непрозорими. М’яко кажучи. А якщо відверто казати, то я вважаю їх корупційними. Частина таких норм теж була закладена.
Ксенія Ляпіна:

Насправді всі відчувають, що це резонансний і неуспішний документ, тому всі намагаються уникнути відповідальності за цей документ.
Последний раз редактировалось Giorgio 20 ноя 2010, 19:44, всего редактировалось 1 раз.

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Юта, по великому рахунку, погодьтеся, новий НК недоопрацьований, незбалансований і так далі. Я дуже добре розумію мітингуючих, бо на моїй колишній роботі я бачив проблематику виживання от такого ПП, мене самого ледь не перевели на ПП $:021

Ответить

Вернуться в «О разном»