наша мова

Ответить
anais
Местный
Местный
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение anais »

Самира

Сегодня утречком передача по радио была с Анатолием Хостикоевым.

Он приблизительно так сказал:Я ,конечно, ЗА украинский язык,но "давайте говорить языком сердца",тогда и понимание друг друга придёт и с языком вопрос решится.
И ещё: лично для меня ну просто прелесть,какое удовольствие,слушать речь грамотных людей,владеющих равно обоими языками.
Хостикоев в беседе так органично переходил с украинского на русский и обратно ,что переходы эти были абсолютно незаметны. $:007
А вот пресловутый суржик однозначно зарезал бы впечатление и от актёра и от серьёзной темы
В общем,удовольствие получила от передачи,жаль не с начала включила $:014

ЛюдмилаНиколаевна
Корифей
Контактная информация:

Сообщение ЛюдмилаНиколаевна »

Вітаю всіх форумчан з ДНЕМ РІДНОЇ МОВИ!!! $:015
Для мене це свято української мови, для когось - російської, угорської, румунської, китайської і т.д.
Вітаю всіх! $:008
Головне на мою думку, знати і поважати свою мову і традиції свого народу, не втоптуючи при цьому в бруд мову і традиції свого сусіда, співрозмовника, тобто отчуючих людей.
Щоб ніхто і ніколи не говорив співрозмовнику, що той спілкується "телячою мовою". Більше поваги один до одного, панове! $:008

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Вітаю всіх зі святом!!!!!!!!!!
Вложения
a_580b4611.jpg
a_580b4611.jpg (17.62 КБ) 3369 просмотров

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

В Острозі уклали міні-словник сленгу http://ridnaua.org/p/v-ostrozi-uklaly-m ... yk-slenhu/ $:008
Наприклад, «гваздіти» у селах Рівненського району означає «теревенити», «гуня» — безвідповідальна людина, «ющ» — ненадійна людина.
:)

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Дочка депутата Володимира Ар'єва знає, що не так в Україні. http://tabloid.pravda.com.ua/focus/4d6621f47de81/

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Письменник Василь Шкляр просить президента перенести вручення йому Шевченківської премії на післятабачниківський час.
http://life.pravda.com.ua/culture/2011/03/4/74229/
Василь Шкляр отримав Шевченківську премію в галузі літератури за роман «Чорний ворон. Залишенець», який відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади в 1920-х роках. Головний герой роман – холодноярський отаман на прізвисько Чорний Ворон – бореться проти більшовиків, які окупували Україну й запроваджують у ній свій лад...
http://www.unian.net/ukr/news/news-424184.html
Признавайтесь кто прочел роман и хотелось бы ваше мнение $:008

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Я не читала. $:023 Треба буде придбати , наступного тижня поїду на Петрівку і придбаю. Дякую за інформацію $:008

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Хто з різних причин не може добратися до книжкового магазину - книга є на торенті.
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3273253
Або скину по скайпу.

ЛюдмилаНиколаевна
Корифей
Контактная информация:

http://www.unian.net/ukr/news/news-424184.html
Прочитала це інтерв'ю і захотілось придбати "Чорного ворона", а ще "Записки українського самашедшого" Ліни Костенко. Завтра поїду до книжкового магазину, але маю примарну надію, що придбаю ці книги в Кіровограді. :(

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

ЛюдмилаНиколаевна, думаю Костенко буде. Я у Львові купувала в січні, всі книгарні були нею завалені. У вихідних даних тиражу не знайшла. Може її і мільйон надрукували $:021

"Самашедшего" почитала. Думки неоднозначні з приводу... хронологія подій послідовна і точна, але ось нестиковки з образом головного героя і його сприйняттям світу і тих же подій, ну не можуть програмери так мислити :mrgreen: А взагалі цікава книжка, читається легко і швидко. Шкода, що події не до цього часу розписані. Думаю "Самашедший-2" був би набагато цікавішим і багатогранним.

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Teona писал(а): ну не можуть програмери так мислити
Програмери різні бувають :)
Teona писал(а):Шкода, що події не до цього часу розписані.
Ага, мені теж. $:008

MILLENA
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение MILLENA »

Я сейчас в процессе чтения "Залишенець.Чорний ворон" В. Шкляра. Читается на одном дыхании...прозреваю :shock: Собираются снимать фильм по книге. В главной роли смотрелся бы Иван Мыколайчук, жаль что его давно нет в живых... Читаю книгу, а он перед глазами...

ЛюдмилаНиколаевна
Корифей
Контактная информация:

Teona писал(а):ЛюдмилаНиколаевна, думаю Костенко буде. Я у Львові купувала в січні, всі книгарні були нею завалені. У вихідних даних тиражу не знайшла. Може її і мільйон надрукували $:021
Купила сьогодні вранці "самашедшого". До речі, теж не знайшла, яким накладом надрукована книга. Та це пусте.
Цікаво інше. Книга недешевенька, проте в книгарні їх небагато. І це не може не тішити. Маю надію, що українці прозрівати починають. $:014
В. Шкляра не було в продажу. :(

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

:roll:
Всеукраинский Координационный Совет организаций российских соотечественников под председательством Вадима Колесниченко потребовал убрать Мазепу с 10-гривневой купюры
далее по тексту http://maidan.org.ua/static/news/2011/1300499721.html

Ответить

Вернуться в «О разном»