наша мова
-
- Местный
- Контактная информация:
Re: наша мова
А мне не понятно-есть желаемое имя Дарья,что не одно и тоже с Дариной. И еще вопросик.может кто знает,это меня в субботу в аэропорту осенило,человека встречала,и пока ждала думала- почему Мюнхен -это Мюнхен,Амстердам-это Амстердам,а Вена -это Відень.
- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Munich - в нашем произношении Мюнхен, а у буржуев Мюних, Амстердам - железно Амстердам
(неправильный смайл поставила) , а Вена - Відень http://otvet.mail.ru/question/42134876/ тут обсуждали

- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Я собі взагалі не уявляю, як тітка замість батьків може зареєструвати їхню дитину.
Мій чоловік поїхав реєструвати нашого сина, так йому відмовили. Аргументи були такі, що при реєстрації потрібна присутність двох батьків, бо мати може бути не згодна з вибраним ім'ям для дитини. Не має в цьому випадкові ніяких утисків, людина дійсно себе перестрахувала.
До речі у мого сина ім'я далеко не українське, ніяких проблем це не викликало при реєстрації. Тільки питання виникло писати дві літери "лл" чи одну.

До речі у мого сина ім'я далеко не українське, ніяких проблем це не викликало при реєстрації. Тільки питання виникло писати дві літери "лл" чи одну.
-
- Местный
- Контактная информация:
Ребята за что купила-за то продала,уж не обижайтесь,а таким образом я уже вторую племянницу регистрирую,и никакаих вопросов не было.
- Sue
- Хранитель традиций
- Контактная информация:
Мои родственники недавно назвали свою малышку Полиной. Сначала аргумент меня немного ошеломил своей рациональностью - они назвали так потому, что имя хорошо транслитерируется кириллицей и латинницей - теперь думаю, в принципе наверное они правы в том, что ребенку будет проще с таким именем.
- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Редкое и красивое имя 

- mia
- Местный
- Контактная информация:
Я слышала что знакомые только посредством взятки решили вопрос: в загсе категорически не хотели записывать бебика как Никита, тока за позолотить ручку ребенок по документам Никита а не Мыкита. (не у верена насчет имени но суть запомнила точно). Какая разница работникам госучреждения как родители хотят бебика назвать, да хоть Р2Д2 блин:))))
Кстати в россии вродебы зарегистрировали ребенка с именем типа ОЧ и циферки какието и еще буковки - типа Особь Человеческая и т.д.
Кстати в россии вродебы зарегистрировали ребенка с именем типа ОЧ и циферки какието и еще буковки - типа Особь Человеческая и т.д.
- Sue
- Хранитель традиций
- Контактная информация:
Ох же ж ці москалі!mia писал(а):в россии вродебы зарегистрировали ребенка с именем типа ОЧ и циферки какието и еще буковки - типа Особь Человеческая и т.д.

- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Моя кума взагалі вирішила назвати своїх хлопців не слов'янськими іменами Самір та Давид. При реєстрації взагалі нічого не питали , зареєстрували так як батьки сказали. Мабуть в кожному Загсі свої правила.
- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Светлана , дякую
Насміялась на ніч 

- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
Радуйтесь те, кого ущемляли http://www.bagnet.org/news/summaries/uk ... 2-15/90453
- зося
- Ветеран
- Контактная информация:
Светлана, такі садочки давно існують. У мене є знайома , яка водить дитину в приватний садок на Печерську, так він є повністю російськомовний.
Є такий і на Лісовому, навчання в ньому коштувало два роки назад 450 у.о, зараз не знаю. Так , як мені взагалі не сподобався той садок і ми перейшли в логопедичний. Тільки я маю сумнів , що всі кинуться вести своїх дітей з оплатою від 450у.о до 600у.о за місяць .
В цьому році заклали в ПК та держбюджеті цікаві норми саме на підтримку російської мови. Так що садки це капля в морі, порівняно з політикою нашого уряду.
Є такий і на Лісовому, навчання в ньому коштувало два роки назад 450 у.о, зараз не знаю. Так , як мені взагалі не сподобався той садок і ми перейшли в логопедичний. Тільки я маю сумнів , що всі кинуться вести своїх дітей з оплатою від 450у.о до 600у.о за місяць .
В цьому році заклали в ПК та держбюджеті цікаві норми саме на підтримку російської мови. Так що садки це капля в морі, порівняно з політикою нашого уряду.

- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Скільки-скільки за місяць?
600 у.о.?! Шкода, я не курю, а то б закурив. А так чаю вип"ю, чи що....

- Teona
- Местный
- Мобильный: 0937501892
- Контактная информация:
А я собі тут розмірковувала недавно, дивилася TopGear (це передача така англійська про авто, хто не знає). Ну і ведучі кажуть наприклад "ця тачка супер-пупер-перепупер але коштує аж 20 тисяч фунтів", тобто це дорого, хоча ціни ж беруть відповідно до доходів. А для нас 20 тис. грн. - дешево Чому, ну скажіть чому? коли в нас середня з/п 1,5 тис. грн. (і то не всюди) у нас такі ціни. Звідки така ціна на дит. садочок?
Це ж 7200
ВУЗ закінчити можна крутий і не тільки в нашій країні. Це ціни, як кажуть "з потолка", ну не може бути обгрунтування таким цінам у нас при нашому рівні життя.