наша мова

Ответить
stehap
Местный
Местный
Контактная информация:

Re: наша мова

Сообщение stehap »

А мне не понятно-есть желаемое имя Дарья,что не одно и тоже с Дариной. И еще вопросик.может кто знает,это меня в субботу в аэропорту осенило,человека встречала,и пока ждала думала- почему Мюнхен -это Мюнхен,Амстердам-это Амстердам,а Вена -это Відень.

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Munich - в нашем произношении Мюнхен, а у буржуев Мюних, Амстердам - железно Амстердам $:097 (неправильный смайл поставила) , а Вена - Відень http://otvet.mail.ru/question/42134876/ тут обсуждали

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Я собі взагалі не уявляю, як тітка замість батьків може зареєструвати їхню дитину. $:014 Мій чоловік поїхав реєструвати нашого сина, так йому відмовили. Аргументи були такі, що при реєстрації потрібна присутність двох батьків, бо мати може бути не згодна з вибраним ім'ям для дитини. Не має в цьому випадкові ніяких утисків, людина дійсно себе перестрахувала.
До речі у мого сина ім'я далеко не українське, ніяких проблем це не викликало при реєстрації. Тільки питання виникло писати дві літери "лл" чи одну.

stehap
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение stehap »

Ребята за что купила-за то продала,уж не обижайтесь,а таким образом я уже вторую племянницу регистрирую,и никакаих вопросов не было.

Sue
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение Sue »

Мои родственники недавно назвали свою малышку Полиной. Сначала аргумент меня немного ошеломил своей рациональностью - они назвали так потому, что имя хорошо транслитерируется кириллицей и латинницей - теперь думаю, в принципе наверное они правы в том, что ребенку будет проще с таким именем.

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Редкое и красивое имя $:032

mia
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение mia »

Я слышала что знакомые только посредством взятки решили вопрос: в загсе категорически не хотели записывать бебика как Никита, тока за позолотить ручку ребенок по документам Никита а не Мыкита. (не у верена насчет имени но суть запомнила точно). Какая разница работникам госучреждения как родители хотят бебика назвать, да хоть Р2Д2 блин:))))
Кстати в россии вродебы зарегистрировали ребенка с именем типа ОЧ и циферки какието и еще буковки - типа Особь Человеческая и т.д.

Sue
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение Sue »

mia писал(а):в россии вродебы зарегистрировали ребенка с именем типа ОЧ и циферки какието и еще буковки - типа Особь Человеческая и т.д.
Ох же ж ці москалі! :lol:

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Моя кума взагалі вирішила назвати своїх хлопців не слов'янськими іменами Самір та Давид. При реєстрації взагалі нічого не питали , зареєстрували так як батьки сказали. Мабуть в кожному Загсі свої правила.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Светлана , дякую $:032 Насміялась на ніч $:021

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Светлана, такі садочки давно існують. У мене є знайома , яка водить дитину в приватний садок на Печерську, так він є повністю російськомовний.
Є такий і на Лісовому, навчання в ньому коштувало два роки назад 450 у.о, зараз не знаю. Так , як мені взагалі не сподобався той садок і ми перейшли в логопедичний. Тільки я маю сумнів , що всі кинуться вести своїх дітей з оплатою від 450у.о до 600у.о за місяць .
В цьому році заклали в ПК та держбюджеті цікаві норми саме на підтримку російської мови. Так що садки це капля в морі, порівняно з політикою нашого уряду. $:025

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Скільки-скільки за місяць? :shock: 600 у.о.?! Шкода, я не курю, а то б закурив. А так чаю вип"ю, чи що....

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

А я собі тут розмірковувала недавно, дивилася TopGear (це передача така англійська про авто, хто не знає). Ну і ведучі кажуть наприклад "ця тачка супер-пупер-перепупер але коштує аж 20 тисяч фунтів", тобто це дорого, хоча ціни ж беруть відповідно до доходів. А для нас 20 тис. грн. - дешево Чому, ну скажіть чому? коли в нас середня з/п 1,5 тис. грн. (і то не всюди) у нас такі ціни. Звідки така ціна на дит. садочок? :shock: Це ж 7200 :shock: ВУЗ закінчити можна крутий і не тільки в нашій країні. Це ціни, як кажуть "з потолка", ну не може бути обгрунтування таким цінам у нас при нашому рівні життя.

Ответить

Вернуться в «О разном»