Запали свічку

Eugen
Местный
Местный
Контактная информация:

Re: Запали свічку

Сообщение Eugen »

Изображение
Вічна пам`ять...

Giorgio
Корифей
Контактная информация:

Сообщение Giorgio »

Голодомор - питання не історії, а політики.
Ви напевне щось краєм вуха чули про дипломатичні скандали пов'язані з оприлюдненням засекречених документів на ВікіЛікс? Маємо й свою порцію скандалів: помилуйтесь на дружню щодо України політику Росії. Впевнений, це не тільки в Голодоморному питанні так: прошу, читайте:
http://jesfor.livejournal.com/836096.html

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

А є хтось хто вірить у доброго та порядного Діму Мєдвєдьєва? Що там mia писала про згвалтування... може вона темками помилилась... $:014
Последний раз редактировалось Монекинеко 30 ноя 2010, 13:10, всего редактировалось 1 раз.

ЛюдмилаНиколаевна
Корифей
Контактная информация:

Сообщение ЛюдмилаНиколаевна »

Мені мої батьки і бабуся з дідом розповідали, який жах творився тоді. Вічна пам'ять тим, хто не вижив...
Але нема вже живих моїх - ні діда, ні бабці.
Завдання нашого покоління розпитати і записати як це було у тих стареньких, які ще є живі.
Последний раз редактировалось ЛюдмилаНиколаевна 30 ноя 2010, 17:33, всего редактировалось 1 раз.

IRISA
Местный
Местный
Мобильный: 80674239395
Контактная информация:

Сообщение IRISA »

мне бабушка рассказывала, как было страшно, некоторые сходили с ума от голода и ели своих детей...Я много бабушку расспрашивала о голодоморе, когда этот ужас начался, ей 15 лет было, ее подружку собственная мать съела...

Teona
Местный
Местный
Мобильный: 0937501892
Контактная информация:

Сообщение Teona »

Про голодомор чула багато, і від своїх бабусь, і від бабусь подружок. Одна моя бабця 1919 р.н. померла 3 роки тому, інша - 1922 р.н. померла коли мені було 17. Тож добре пам`ятаю всі розповіді. До того ж торік наша друкарня за підтримки міськради видавала книжку про голодомор у районі. Тільки Федір і йому подібні можуть сказати, що це було "просто так" і не було націлене на знищення окремих народів.

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Мені моя прабабуся розповідала про Деркульський кінний завод.Як в роки голодомору 1932-1933рр.охороняли коней, та відгодовували їх. В той самий час голодні діти та дорослі намагались вкрасти хоча б жменьку вівса. Охороняли коней не голодні охоронці а ситі,які забивали насмерть всіх кого спіймають за крадіжкою корма для коней.В нашому район були зафіксовані випадки людоїдства, коли батьки з'їдали своїх дітей.
Продхарчі масово вивозили тільки з України і вбивали українців, коли вони намагались сховати щось з харчів для своїх дітей .І в кого ще повертається язик казати, що це була трагедія всіх народів, та звичайна засуха як призвела до голоду. Хай почне вчити історію, можливо тоді, щось зімнеться в свідомості, та нарешті усвідомлять те, чому так важлива незалежність для України.

Светлана
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Светлана »

Мені так само бабуня розповідала про 33 рік. Врожай був дуже гарний, але вивозили і вишкрібали все, що було. Люди ховали на городах. Викопували ями і ховали там мішки з зерном. То ходили по дворах із спецільним щупом по декілька людей, щупом протикали землю, якщо він легко входив в землю, значить недавно копали. Тоді їхні ж люди лопатами копали і забирали все, що знаходили. Бабця варила баланду з кропиви, мололи кору дерева на муку і пекли з неї хлібці. Страшне , що було. Це в Сумській області.

Валентина_Р
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение Валентина_Р »

Батько мій 25-го року народження і ніколи не розповідав за 32 - 33 роки.
Тільки коли йому було вже за 70, вперше я почула за ті часи. Мабуть, життя в далося взнаки, і він мудро мовчав.
У моїх діда з бабкою було троє дітей, один з них - мій батько. З хати винесли все, і їстивне, і на що око поклали. А буряки на городі не були ще викопані. Ось на цих буряках і вижили. А хто приходив та забирав? - односельчани, які при владі...

ЛюдмилаНиколаевна
Корифей
Контактная информация:

Сообщение ЛюдмилаНиколаевна »

Моя бабуся ( Царство їй небесне) була вагітна в 32 році. Так вона їздила в західні області України і вимінювала на продукти все, що мала. Вивозила туди і хустки пухові, і ковдри, і одяг і все, що мали з дідом. Дідусь не міг їздити, бо чоловіків українських тоді знімали з поїздів і більше ніхто їх живими не бачив. Бабуся якимось чином виносила вагітність. Народилася дівчинка - Маруся, яка не прожила й рочку - померла. Слабким дуже дитятко було...
Забирали не тільки зерно, а й навіть горщики з їжею з печі витягували. $:025

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

Голодоморний Страх має вмерти в нас! http://grytsenko.com.ua/blog/view-holod ... v-nas.html думаю многим знакомо ...

Nuta
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Nuta »

Кожен хочє розповісти исторію своєї родини, і так багато тих, кому є шо розповіcти. Дуже страшні були часи. Моя мати лишилася свого брата, моя тітка двох своїх диточок... единих. А невістка, яка ховала буряк від своїх дітей, які потім померли...Колись я їх засуджувала. Але хто я, шоб їх судити...Не дай Бог таке пережити нікому!

зося
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение зося »

Обличчя влади $:025 http://news.bigmir.net/ukraine/357634/

Монекинеко
ГУРУ
Контактная информация:

Сообщение Монекинеко »

$:014 Знаете, мне иногда кажется, что отрицать эту трагедию украинского народа, могут только те, кто забирали и дальше будет забирать последний кусок хлеба у народа... $:010 А судьи... думаю им стыдно, но та самая рабская психология страха привитая голодомором, о которой говорил Гриценко, списывает с их совести (наверное) всё... я так понимаю...

Shpilka
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Shpilka »

Согласна на все 100.

Ответить

Вернуться в «О разном»