наша мова
- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
- Алеся
- Местный
- Мобильный: 380673991581
- Домашний: 806127879713
- Контактная информация:
Re: наша мова
я просто хочу равноправияGiorgio писал(а):Алеся, ви хочете рівноправ'я? Як Федор?

Вообще то это не ко мне, но я не против, увеличивайте! Можете и больше 50%, если вам нужно то мне не жалко.Giorgio писал(а):То я пропоную спочатку збільшити кількість україномовного видання від 5% в книговидавництві і 20% в газетах і журналах до паритетних 50%.
да, я помню (мысленно обозвав собеседника тупым).Giorgio писал(а):По друге - переважна більшість україномовних за потреби може перейти на російську.
Вам в теме неоднократно было это продемонстрировано форумчанами и рассказано как в поездках они легко переходят на мовуGiorgio писал(а):Було б приємно бачити таку ж люб'язність з боку російськомовних - за потреби перейти на українську.

- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Добре, що ви пам'ятаєте про тупого
Ох і далося вам це слово 
Я не говорив про форумчан, переважна більшість яких афігенні люди. Я говорив про людей, які мені с ходу фиркають - я вас не панімаю. Я уже не знаю, як мені це ще до вас донести. Я про вас до речі не думаю, що ви тупа, чи прінціпіально непонімающа, бо ми ж з вами мило собі сперечаємося, розуміємо одне одного, без зайвої агресії. Правда?

Я не говорив про форумчан, переважна більшість яких афігенні люди. Я говорив про людей, які мені с ходу фиркають - я вас не панімаю. Я уже не знаю, як мені це ще до вас донести. Я про вас до речі не думаю, що ви тупа, чи прінціпіально непонімающа, бо ми ж з вами мило собі сперечаємося, розуміємо одне одного, без зайвої агресії. Правда?
- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Нацикам свойственен шовинизм. Обратите внимание, Олеся, что даже объективно поразмышляв над статусом русского языка в мире: русскоязычные более вправе ожидать его знания. Мой друг из Коста-Рики, владелец гостиницы, ещё в середине девяностых на год приезжал в Москву учить русский.Алеся писал(а):
когда украиноязычные требуют чтоб их язык был единственным государственным
то они правы,
а когда русскоязычные даже не думают требовать только свой язык, а всего лишь хотят чтоб мы были равны, было два языка и глупые споры прекратились - то они не любят свою страну и должны сваливать...
- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Да и вам не легче.Giorgio писал(а):Складно вам, російськомовним. Я білоруську без проблем розумію.

Я всеми руками и ногами - ЗА! Только, medice, cura te ipsum. Начни издавать газету или журнал или книги на "мове". Или тебе запрещают? Большинство украинцев не хотят ни издавать, ни покупать литературу на родном языке. Так кто им дохтур? Должны прийти русские и эту проблему за вас решить???Giorgio писал(а): То я пропоную спочатку збільшити кількість україномовного видання від 5% в книговидавництві і 20% в газетах і журналах до паритетних 50%.
Ладно, Юра, я тебя оставлю в обществе прекрасных девушек. Мне на понедельник для Львова презентацию на украинский ещё переводить.

- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Потому что понял, что русские кроме родного языка не хотят говорить ни на каком другомFeodor писал(а):Мой друг из Коста-Рики, владелец гостиницы, ещё в середине девяностых на год приезжал в Москву учить русский.

Feodor писал(а):Я, кстати, тоже белорусский прекрасно понимаю, хотя и звучит забавно.

Ой ли?Feodor писал(а):Большинство украинцев не хотят ни издавать, ни покупать литературу на родном языке.

- Алеся
- Местный
- Мобильный: 380673991581
- Домашний: 806127879713
- Контактная информация:
Слово не воробей... не вырубишь топоромGiorgio писал(а):Добре, що ви пам'ятаєте про тупогоОх і далося вам це слово

то что я его запомнила, не говорит о том что я обиделась... я просто хочу понять и внимательна к чужому мнению.
Вы остро реагируете на украинцев говорящих по русски, вас это задевает, вам слышится в их поведении пренебрежение к своему любимому-родному языку. Я не буду отрицать что такие люди существуют (с обоих сторон), они хотят казаться лучше-умнее-культурнее за счет принижения достоинств другого. В идеале нужно быть равнодушным к таким людям, сразу выбрасывать из головы, они не заслуживают, что бы кто-то тратил на них душевные силы и пачкался об них. Но согласитесь что таких людей не так уж много

Так что - нехай вони як знають, божеволіють, конають нам - своє робить .......
Легко общаться с человеком пока он уважает твоё право, а ты его на точку зрения отличную от твоей.
- Монекинеко
- ГУРУ
- Контактная информация:
Конечно самое главное друзья, это быть осторожными и помнить, что если к вам на территории Украины подойдет человек и на чистом украинском языке спросит "Как пройти (где находится) памятник Шевченко?" Знайте - это хам и нацик. Ведь ни одному культурному гражданину нашей страны в голову не придет спрашивать о каком-то поэтишке крапавшем второсортные стишочки стопсят лет назад. Проучите хама как следует! И на литературном русском языке пошлите его ... в справочное бюро 

- Ксения
- Местный
- Мобильный: 0505692501
- Контактная информация:
Ох і люблю я це слово "нацик". Особливо смачно воно звучить з Федорових уст(рук). Тільки знаєте: у душі ми усі нацики, бо відстоюємо своє , рідне.
- JULIE
- Корифей
- Контактная информация:
Ксения, согласна с Вами, мы все тут отстаиваем своё. Но в слове "отстаивать" мне чувствуется какой-то военный оттенок. Воюем мы тут друг с другом,воюем... А Кот Леопольд помните,что говорил ? "Ребята,давайте жить дружно ! " (с)Ксения писал(а): ми усі нацики, бо відстоюємо своє , рідне.

- Feodor
- Корифей
- Контактная информация:
Говорите о себе! Я не нацик. Я не за то, чтобы дискриминировать половину населения Украины по языковому признаку.Ксения писал(а):Тільки знаєте: у душі ми усі нацики, бо відстоюємо своє , рідне.
- Светлана
- ГУРУ
- Контактная информация:
Да вы уже 70 страниц только этим и занимаетесьFeodor писал(а):Говорите о себе! Я не нацик. Я не за то, чтобы дискриминировать половину населения Украины по языковому признаку.Ксения писал(а):Тільки знаєте: у душі ми усі нацики, бо відстоюємо своє , рідне.

- Giorgio
- Корифей
- Контактная информация:
Світлана, плюс 1 
Читаю історію архітектури, ще радянський восьмитомник (от запало в голову трохи шарити в стилях архітектури, так, для себе), і там пише: ще в 15 столітті починає формуватись українська мова і культура, а то певні товариші стверджують, що українську придумав наприклад Грушевський і т.д., типу, українській мові - одне століття.

Читаю історію архітектури, ще радянський восьмитомник (от запало в голову трохи шарити в стилях архітектури, так, для себе), і там пише: ще в 15 столітті починає формуватись українська мова і культура, а то певні товариші стверджують, що українську придумав наприклад Грушевський і т.д., типу, українській мові - одне століття.
- Ксения
- Местный
- Мобильный: 0505692501
- Контактная информация:
Не знаю, що розуміє Федір під словом нацик, але мені здається, що мається на уваці націоналіст, націоналізм.
Ось , що говорить про націоналізм Вікпедія й Етнічний довідник:
"Націоналізм — світоглядний принцип, найбільшою мірою притаманний передовим представникам народу, що виборює своє право на розбудову власної держави, тобто прагне перетворитись на націю. Для XX ст., особливо його другої половини, це широко розповсюджене явище, зумовлене крахом світової колоніальної системи. Після розпаду СРСР у серпні 1991 р., націоналізм, як один із способів розвитку світової співдружності народів, вступив у свій черговий етап.
Головною в націоналізмі є ідея державності та незалежності, самостійності. Але держава — не самоціль, а форма й засіб організації повноцінного життя народу. Народ, у свою чергу, — це не тільки корінний етнос, а й усі етнічні меншини. І дійсний (а не змішаний із шовінізмом, з його намаганнями довести виключність та зверхність «своєї» зростаючої етнонації) націоналізм обстоює право на, державність усіх (як корінних, так і некорінних) етнічних угруповань народу. Коли мета перетворення певного народу на державну націю вже досягнута, націоналізм тим самим остаточно виконує свою історично-конструктивну роль і від нього має залишитися лише патріотизм.
Націоналізм — це любов до всього людства виражена в конкретних справах на благо своєї нації."
Так трактує дане явище Вікпедія, так розумію його я, а дехто бачить у цьому тільки те, що хоче побачити.
Ось , що говорить про націоналізм Вікпедія й Етнічний довідник:
"Націоналізм — світоглядний принцип, найбільшою мірою притаманний передовим представникам народу, що виборює своє право на розбудову власної держави, тобто прагне перетворитись на націю. Для XX ст., особливо його другої половини, це широко розповсюджене явище, зумовлене крахом світової колоніальної системи. Після розпаду СРСР у серпні 1991 р., націоналізм, як один із способів розвитку світової співдружності народів, вступив у свій черговий етап.
Головною в націоналізмі є ідея державності та незалежності, самостійності. Але держава — не самоціль, а форма й засіб організації повноцінного життя народу. Народ, у свою чергу, — це не тільки корінний етнос, а й усі етнічні меншини. І дійсний (а не змішаний із шовінізмом, з його намаганнями довести виключність та зверхність «своєї» зростаючої етнонації) націоналізм обстоює право на, державність усіх (як корінних, так і некорінних) етнічних угруповань народу. Коли мета перетворення певного народу на державну націю вже досягнута, націоналізм тим самим остаточно виконує свою історично-конструктивну роль і від нього має залишитися лише патріотизм.
Націоналізм — це любов до всього людства виражена в конкретних справах на благо своєї нації."
Так трактує дане явище Вікпедія, так розумію його я, а дехто бачить у цьому тільки те, що хоче побачити.
- MY-DREAM
- Хранитель традиций
- Контактная информация:
Giorgio писал(а):Складно вам, російськомовним. Я білоруську без проблем розумію.

Моя мама белоруска, приехала в Украину после окончания школы. И никогда у нее не было проблем с украинским языком, так как любит и уважает страну, в которой живет.
Когда я была ребенком, мы ездили каждое лето к бабушке и дедушке в Белорусию. Хоть и давно это было, но как-то не запомнилось мне, что были хоть какие-то проблемы с пониманием языка.
Чем больше думаю, тем больше начинаю соглашаться с высказыванием Giorgio про "тупых".

Конечно, если принципиально твердить "не понимаю", а лично у меня был такой период в юности (сказалось советское воспитание), то никогда и не будешь понимать. А стоит лишь немного захотеть, а для этого надо любить свою страну (именно страну, а не землю) .... то все становится понятно.