Lycaste, Ida, Anguloa

Ответить
Igor
Местный
Местный
Контактная информация:

Re: Lycaste, Ida, Anguloa

Сообщение Igor »

Дякую. Лікасточка дійсно варта уваги та має бути у колекції кожного ликастомана. Рослинка досить невибаглива, але для цвітіння потребує сухого періоду відпочинку, після того як скине листя.

bejee
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение bejee »

Игорь, примите поздравления $:007 Ликаста диппа - это абсолютная необходимость в любой коллекции, не только ликастомана.

А вообще, должна признаться, что моя коллекция лик началась после просмотра фотографий Игоря. Так что большое Вам человеческое спасибо $:071

Igor
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Igor »

Діана, дякую $:098 ! Я стараюсь $:154
Щоб і далі підтримувати замануху, покажу як у мене рік тому цвів гібрид з Yihcheng
Вложения
Lyc. Gayser Gold x Lyc. Capricorn Vulkan x Angcst Paul Gripp
Lyc. Gayser Gold x Lyc. Capricorn Vulkan x Angcst Paul Gripp
Gayser Gold x Capicorn Vulcan X Paul Gripp.JPG (72.43 КБ) 3134 просмотра

MY-DREAM
Хранитель традиций
Хранитель традиций
Контактная информация:

Сообщение MY-DREAM »

$:006 $:006 $:006 $:006 %%%%%%%% (набор неприличных слов $:071 ) я в обмороке $:072 Водичкой полейте меня. $:071
Игорь!!!!!!!!!!!! $:022 $:022 $:022 $:078

lizarduk
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение lizarduk »

MY-DREAM писал(а):$:006 $:006 $:006 $:006 %%%%%%%% (набор неприличных слов $:071 ) я в обмороке $:072 Водичкой полейте меня.
Прєднуюсь, дуже красивий гібрид!!!

І надоїдатиму знов своєю ароматикою. Випустила вона 2 корінці і один з них знов почорнів, інший - нормальний. Вже лізти до неї не хочу, просто цікаво чому так?

bejee
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение bejee »

Могу только сказать - абалдеть $:022

Ну почему я постоянно пропускаю самое интересное $:078

bejee
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение bejee »

lizarduk, могу предположить, что корешок подгнил из-за чрезмерного полива. Такое иногда бывает. Я свои лики стараюсь лить только на субстрат и то по краю горшка.

Igor
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Igor »

lizarduk, в мене інколи таке теж буває. Корінець росте по поверхні субстрату, аж раптом кінець його починає чорніти, ріст припиняється. Але корінець не гниє. Далі ростуть нові нормальні корені. Що могло бути причиною цього, невідомо. Як правило, субстрат свіжий, тож засолення субстрату виключається. Всі мої ліки сидять в кераміці(неглазурованій), до цих пір мені залити їх до загнивання коренів не вдавалося, хоча влітку вони стоять під дощами, ще й буває по 1-2 дня по коліно у воді. Загадкові рослини ці лікасти.
Єдине, що приходить на думку, що у неї іде період адаптації у новому помешканні. Тож не дуже переймайтеся. Крім того, оскільки коренів не багато, може варто трохи зменшити полив (bejee має рацію).

lizarduk
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение lizarduk »

Я і не поливаю, в основному оприскую субстрат. Напевно це таки адаптація. Крім того в неї виявився досить великий корінець від нового росту, який почав галузитись. Залишається поки чекати і спостерігати.
Ще причепив до неї лампу - 40 Вт люмінісцентна, на відстані менше 10 см - так буде припустимо? (пробував щось розраховувати, зі скрипом ніби підходить).

Igor
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Igor »

lizarduk, мінімальна відстань має бути така, щоб люмка на підігрівала рослинку.

bejee
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение bejee »

Я субстрат не брызгаю, полив у меня раз в 1-2 дня, субстрат кора, мох карпатский и вермикулит у некоторых. И честно говоря, вообще не свечу летом, зачем :) Тут бы не погорели. Зимой иногда некоторый сую под лампу.

Я бы расстояние увеличила см до 20-30, чтоб не грелись бульбы. Перегрев и полив могут привести к трещинам на бульбе.

lizarduk
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение lizarduk »

Я проливаю раз на тиждень, але регулярно буду, коли стануть більшими корінці; тоді напевно тільки полив буде.
Підсвітку своїм зробив через те, що стоять в місці, куди сонце не попадає взагалі. З висотою вже майже розібрався.

bejee
Ветеран
Ветеран
Контактная информация:

Сообщение bejee »

Тогда понятно. У меня квартира-сюрприз, на одной стороне солнце после обеда на полтора окна (кухня пол метра и три метра детская). Вторая сторона свет до обеда. Лики по этой жаре перетянула к дракулам в тень, горит все.

По Вашей лике - для меня индикатор степени полива еще и листья. Есть лист - лью побольше, нет листвы только корешок лезет - просто капаю. Испарять влагу растению нечем, боюсь, что гнить пойдет.

lizarduk
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение lizarduk »

Я сочатку думав, що треба тільки прискати, але потім мене підправили, так як листя є, то хоча б раз на тиждень можна.

Igor
Местный
Местный
Контактная информация:

Сообщение Igor »

Кожен рік радує цвітінням cruenta. Цього року видала чотири цвітоноса. Одночасно цвіте тільки два.
Вложения
cruenta1.JPG
cruenta1.JPG (125.45 КБ) 2393 просмотра
cruenta2.JPG
cruenta2.JPG (190.75 КБ) 2393 просмотра

Ответить

Вернуться в «Орхидеи»