Флорариум .
-
- Корифей
- Контактная информация:
Re: Флорариум .
Мені важко сказати, що пішло не так. Просто цибулини жили один сезон, потім засинали і ніколи не прокидалися. Після двох спроб кинула з них знущатися.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Дякую за відповідь і за орієнтування на проблеми.У мене зараз льодовиковий період в флораріумi
. Бакопа, як льодовик поглинає все, на що наповзає. З'явилися перші квіти на її блискучому зеленому килимі.
Трохи динаміки розвитку орхідей.
Dendrobium sagittatum . Сформував потужну повітряну кореневу систему.Стан рослини значно покращився. Dendrobium lichenastrum . Квітне. Став значно активніше зростати в міру розвитку яких -то жовтих грибів з водоростями навколо нього. Видно, що тут корисний симбіоз, ну, або, як мінімум, не шкідливе сусідство. Trias distiflora.Недавня рослина. Начебто-б приживається. З'явилося по кілька відростків від кожної псевдобульби. Мультіфлора в піку цвітіння. Яскрава велика малиново-сиза куля, притягує відразу до себе всю увагу. Pleurothallis sonderiana. Набирає зелену масу.Спочатку було всього три листочка.

Dendrobium sagittatum . Сформував потужну повітряну кореневу систему.Стан рослини значно покращився. Dendrobium lichenastrum . Квітне. Став значно активніше зростати в міру розвитку яких -то жовтих грибів з водоростями навколо нього. Видно, що тут корисний симбіоз, ну, або, як мінімум, не шкідливе сусідство. Trias distiflora.Недавня рослина. Начебто-б приживається. З'явилося по кілька відростків від кожної псевдобульби. Мультіфлора в піку цвітіння. Яскрава велика малиново-сиза куля, притягує відразу до себе всю увагу. Pleurothallis sonderiana. Набирає зелену масу.Спочатку було всього три листочка.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Dendrobium lichenastrum . Розкрив квіточку.
-
- Корифей
- Контактная информация:
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Дякую! Приходив в гості товариш, розглядали під лупою.
Я його пересадив в певний момент , виявилося, що вдало. Старе місце посадки на камінь, поряд з водою, пiдгальмовувало його. Якби не пересадив міг би згнити.Це вже відчувалося.
Взагалі у орхідей дивні долі. Може пам'ятаєте haraella retrocalla , весь час гинув нижній лист після появи нового. Я так і не зміг нічого зробити, коли рослина повністю пожовтiла та зморщилася , звільнив місце для іншої орхідеї. Мізерні залишки від хараели кинув на дно флораріума, у вологу кору з трухою, просто не хотів смітити в приміщенні, а викинути не було куди, в той момент. І забув. Потім дивлюся, що то росте в потерті.
Мертвий, як мені здавалося, жовтий огризок від рослини раптом дав два паростка.Повернув його на дерево. Поки розвивається . Вже вчепився корінням .

Взагалі у орхідей дивні долі. Може пам'ятаєте haraella retrocalla , весь час гинув нижній лист після появи нового. Я так і не зміг нічого зробити, коли рослина повністю пожовтiла та зморщилася , звільнив місце для іншої орхідеї. Мізерні залишки від хараели кинув на дно флораріума, у вологу кору з трухою, просто не хотів смітити в приміщенні, а викинути не було куди, в той момент. І забув. Потім дивлюся, що то росте в потерті.

-
- Корифей
- Контактная информация:
Так, весна на носі, а за температурою вже й і настала. Яке пожвавлення у всесвіті флораріуму?
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Відсутність зими в цьому році здивувало. Тепер у нас на практиці дві пори року, літо і осіння весна.
Зараз більш зайнятий зовнішнім виглядом флораріума. Вже більш-менш розібрався в потрібних алгоритмах роботи його систем, так що можна все ховати. Вибрав для оформлення ламинад "чорна кора", привіз деталі з меблевого цеху для монтажу. Багато рослин в інтенсивному зростанні.
Brassavola perrini Прокинувся сплячий фрості. Я вже думав він загине. Але нi.Я двічі обривав йому все коріння при пересадках з кори на кору, це була груба недосвідченість. Після цього він надовго заснув. Мультіфлора і дендрофаленопсіс до сих пір квітнуть удвох.
З нових рослин приїхав Aerangis articulata , вже дав початок нових коренів.

Зараз більш зайнятий зовнішнім виглядом флораріума. Вже більш-менш розібрався в потрібних алгоритмах роботи його систем, так що можна все ховати. Вибрав для оформлення ламинад "чорна кора", привіз деталі з меблевого цеху для монтажу. Багато рослин в інтенсивному зростанні.
Brassavola perrini Прокинувся сплячий фрості. Я вже думав він загине. Але нi.Я двічі обривав йому все коріння при пересадках з кори на кору, це була груба недосвідченість. Після цього він надовго заснув. Мультіфлора і дендрофаленопсіс до сих пір квітнуть удвох.
З нових рослин приїхав Aerangis articulata , вже дав початок нових коренів.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Brassavola perrini як начебто народилася тут. Вже цвіла?
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Всі рослини потихеньку в'їдаються в кору і починають виглядати більш природно. Цією динамікою флораріум радує. Брассоволи в цьому процесі одні з кращих. Цьому роду все тут виявилося до душі. Вони ще занадто молоді, набирають масу. Швидше за все порадує Bulbophyllum weberi , він виростив дуже подовженну і товсту псевдобульбу на останньому рості. Вона вже дозріла. Мені здається, що там буде квітка. І інше відгалуження ризми в такому ж стані.
Малюки крабів, які народилися в флораріумi, вже забарвилися і виглядають майже як дорослі.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Панель в торцевій частині тумби закріпив жорстко, вона не знімається, на ній вирізав отвір під дисплей контролера. Сюди ж буду з часом додавати кнопки ручного управління. На тому і закінчив поки.
-
- Корифей
- Контактная информация:
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Дякую.
А по оформленню більше робити то й нема чого . Хіба що торці панелей потрібно якось захистити від вологи, наприклад , якимись декоративними металевими накладками. Флораріум хоч і не акваріум, але контакт з водою постійний. Але то таке. За часом терпить, якщо бути акуратним.
З технічних моментів потрібно готуватися до літа. У планах підняти вентиляцію на більш високий рівень. За рік вдалося зрозуміти деякі нюанси пов'язані з внутрішнім вентилюванням. Думаю побудувати рухливу поворотну систему на базі панелі з невеликих кульорів (8 см). Якщо верхню частину флораріума вентилювати легко, то низ більш складний в цьому плані. Для нього і збираюся побудувати систему. Лопаті вибрав зелені під колір рослинності.

З технічних моментів потрібно готуватися до літа. У планах підняти вентиляцію на більш високий рівень. За рік вдалося зрозуміти деякі нюанси пов'язані з внутрішнім вентилюванням. Думаю побудувати рухливу поворотну систему на базі панелі з невеликих кульорів (8 см). Якщо верхню частину флораріума вентилювати легко, то низ більш складний в цьому плані. Для нього і збираюся побудувати систему. Лопаті вибрав зелені під колір рослинності.
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Контроль над станом крабової колонії став скрутний .
Режим утримання орхідей змістився до сухіших параметрів. Вологість 77- 82 %.
Для крабів це допустимо, але не шикарно. Килим бакопы став для них постійним укриттям, створюючи у своїй товщі прийнятніші умови по вологості .
Що там в товщі бакопы твориться - невідомо.
Були спаровування, які я пропустив, тому що зустрічаю вже зміцнілих малюків , тих, що вилиняли кілька разів (фото). Великі особини зустрічаю рідко і це зазвичай самиці. Повністю оформився великий домінантний самець, який шукає, знаходить, нівечить і вбиває інших самців, тих, що досягли статевозрілості . Якщо вдало підстережу цього монстра, сфотографую. Підлітки почувають себе нормально їх домінант особливо не чіпає, та і напевно не здатний упіймати.
Їх можна бачити завжди на краях заростей бакопи .
Режим утримання орхідей змістився до сухіших параметрів. Вологість 77- 82 %.
Для крабів це допустимо, але не шикарно. Килим бакопы став для них постійним укриттям, створюючи у своїй товщі прийнятніші умови по вологості .
Що там в товщі бакопы твориться - невідомо.
Були спаровування, які я пропустив, тому що зустрічаю вже зміцнілих малюків , тих, що вилиняли кілька разів (фото). Великі особини зустрічаю рідко і це зазвичай самиці. Повністю оформився великий домінантний самець, який шукає, знаходить, нівечить і вбиває інших самців, тих, що досягли статевозрілості . Якщо вдало підстережу цього монстра, сфотографую. Підлітки почувають себе нормально їх домінант особливо не чіпає, та і напевно не здатний упіймати.
Їх можна бачити завжди на краях заростей бакопи .
- владислав
- Местный
- Контактная информация:
Зловив домінантного самця в кадр. На спині у нього тату диявола.
Комерційна назва виду цих геосесарм "Вампір". Все один в один, як з Дракулою мавпочкою серед орхідей.
Посадив нову орхідею ,Aerangis punctata.

Посадив нову орхідею ,Aerangis punctata.
-
- Корифей
- Контактная информация:
Краб з черепом - красень. Який його розмір? І скільки їх всього живе у флораріумі?
Здоров'я і швидкого розвитку аерангісу. Люблю я ці рослинки, хоча вони мене ні.
Здоров'я і швидкого розвитку аерангісу. Люблю я ці рослинки, хоча вони мене ні.