Строительная минеральная вата не годится. В ней много примесей. Можно заказать у Schwerter по 2.50 за 2 литра. Я там заказываю.
Если срочно требуется пересадка, можно пересадить в чистый сфагнум. В нем тоже хорошо растет и листья не гармошит.
При посадке в басакубис есть свои особенности, растения нужно удобрять с каждым поливом.
Можно посадить и в кокосовые чипсы. Главное не допускать просушек и использовать мягкую воду для полива. Пробуйте то, что более доступно. Нет единого рецепта, т.к. условия содержания растений у всех разные.
Miltonia
- Лия
- Местный
- Контактная информация:
- natali_desig
- Местный
- Контактная информация:
Re: Miltonia
Дуже вдячна за пораду
тепер буду вибирати, який варіант застосувати)

тепер буду вибирати, який варіант застосувати)

- natali_desig
- Местный
- Контактная информация:
Поможіть будь ласка! Замітила на листочках плями, спочатку не придала значення, а потім замітила з внутріншньої сторони якогось жучка, дуже маленького, напівпрозорого, не встигла його роздивитися, поки до лампи піднесла загубила, і бідьше не находжу. Можливо ці плями- розводи на листях це признаки, що в орхідеї поселилися сусіди
Ось фото. Поможіть будь ласка!

- Вложения
-
- IMG_2566_2.jpg (161.78 КБ) 15953 просмотра
-
- IMG_2571_2.jpg (129.41 КБ) 15953 просмотра
- Юля
- Консультант
- Контактная информация:
Это паутинный крещ. Обработайте все растения инсектицидами 4-6 раз с интервалом 1 раз в 7 дней.natali_desig писал(а):Поможіть будь ласка! Замітила на листочках плями, спочатку не придала значення, а потім замітила з внутріншньої сторони якогось жучка, дуже маленького, напівпрозорого, не встигла його роздивитися, поки до лампи піднесла загубила, і бідьше не находжу. Можливо ці плями- розводи на листях це признаки, що в орхідеї поселилися сусіди![]()
![]()
![]()
- natali_desig
- Местный
- Контактная информация:
Дякую! А можливо що це не кліщі? так як я не дочекалася відповіді на своє питання і сама не визначила проблему, я просто пересадила і помила рослину, і стан її не погіршується, тваринок не бачу, на інших орхідеях теж нічого не бачу.
Може бути що листя таке було через якусь хімію?

Може бути що листя таке було через якусь хімію?

- Лия
- Местный
- Контактная информация:
Мильтониопсис гибридный.
- Вложения
-
- IMG_4012.jpg (100.4 КБ) 15710 просмотров
-
- IMG_4007.jpg (90.23 КБ) 15710 просмотров
-
- IMG_4009.jpg (89.12 КБ) 15710 просмотров
- marti
- Местный
- Контактная информация:
Лия, роскошный гибрид - оч красивое сочетание контрастных тонов, выглядит богато